Ο “νεοφώτιστος” Μακεδονικός ξεκίνησε με θετικό τρόπο τη φετινή αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και στον 4ο όμιλό της αντίστοιχα μέσα στην έδρα της ΧΑΝΘ με 82-75.

Ένας εκ των κορυφαίων της πρώτης αγωνιστικής για το “συγκρότημα” του coach Γεροφώτη, ο Θοδωρής Πρωτούλης μίλησε στο Basketblog.gr για τη νικηφόρα πρεμιέρα της ομάδας του, για τις διαφορές των κατηγοριών, αλλά και τις πρωτόγνωρες συνθήκες στα γήπεδα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, τόνισε πως παρά τη βοήθεια της τεχνολογίας και την κάλυψη των αγώνων μέσω Live Streaming, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή και αλληλεπίδραση, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως περιμένει τους αρμόδιους να δράσουν με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στα γήπεδα. 

Δείτε τις δηλώσεις του Θοδωρή Πρωτούλη:

-Νέο ξεκίνημα σε μια νέα κατηγορία για τον Μακεδονικό και μάλιστα με νίκη. Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε ο αγώνας;

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε και ξεκινήσαμε νικηφόρα το πρωτάθλημα καθώς πάντα ο αγώνας της πρεμιέρας και μάλιστα εκτός έδρας έχει αρκετές δυσκολίες. Προσωπικά πιστεύω ότι η νίκη προήλθε από τον συνδυασμό δύο παραγόντων. Αρχικά, καταφέραμε μοιράζοντας την μπάλα στην επίθεση να δημιουργήσουμε αρκετές ελεύθερες επιλογές είτε από το τρίποντο είτε κοντά στο καλάθι. Είναι γεγονός ότι οι επιθέσεις κατά τις οποίες η μπάλα περνάει από πολλούς παίκτες καταλήγουν συνήθως σε ένα ελεύθερο σουτ, πράγμα το οποίο το πετύχαμε σε ικανοποιητικό βαθμό και που είναι και ο ουσιαστικός στόχος στο μπάσκετ σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Ο δεύτερος παράγοντας, για τον οποίο είμαι πολύ χαρούμενος και ο οποίος βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στο να επιτευχθεί και ο στόχος των καλών επιλογών στην επίθεση, είναι το γεγονός ότι στα διαστήματα κατά τα οποία “κολλήσαμε” στην επίθεση, μία συνθήκη απολύτως φυσιολογική για την αρχή της σεζόν, αποδείχτηκε ότι διαθέτουμε ορισμένους παίκτες, οι οποίοι έχουν μεγάλη ικανότητα στο να καταλαβαίνουν το παιχνίδι και να παίρνουν σωστές ατομικές αποφάσεις, οι οποίες βοηθάνε την ομάδα. Βεβαίως πρέπει να βελτιωθούμε και στην άμυνα αλλά θεωρώ ότι είμαστε μία ομάδα με πολύ ταλέντο στην επίθεση, με μεγάλη ικανότητα στο να “διαβάζουμε” το παιχνίδι και οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε.

Είναι πολύ ωραίο μία ομάδα να διαθέτει παίκτες, οι οποίοι μπορούν να λάβουν αποφάσεις στο παιχνίδι προς όφελος της ομάδας χωρίς να χρειάζεται να ακολουθούν κατά γράμμα οδηγίες και είναι πολύ σημαντικό να τους δίνεται η ανάλογη ελευθερία. Κάναμε ενά πολύ καλό ξεκίνημα και συνεχίζουμε για το επόμενο πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας με τη Γέφυρα».

-Είσαι ένας παίκτης που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο της ομάδας του στη Β’ Εθνική. Πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία αυτή και τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι;

«Η μόνη αλλαγή που πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά σε σχέση με πέρυσι είναι η προσθήκη ορισμένων παικτών στη σύνθεση της ομάδας, για την ικανότητα των οποίων αναφέρθηκα στην προηγούμενη ερώτηση. Και οι τέσσερις παίκτες που προστέθηκαν στην ομάδα έχουν ενσωματωθεί πολύ γρηγόρα και συνεχίζουμε να διατηρούμε το πολύ καλό κλίμα, το οποίο υπάρχει από πέρυσι. Και είναι κάτι που πραγματικά ισχύει, δεν το λέω έτσι απλά για να δείξουμε μία καλή εικόνα προς τα έξω. Όλοι οι παίκτες μεταξύ μας, παρά ορισμένα μικρά προβλήματα που έχουν υπάρξει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, είμαστε πολύ καλά και μας αρέσει να συνυπάρχουμε, πράγμα που δεν είναι εύκολο σε καθημερινή βάση.

Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό καθώς σε κάθε ομάδα οι πιο έμπειροι παίκτες είναι αυτοί που μπορούν να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία καλού κλίματος και θεωρώ ότι έχω παίξει και εγώ έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Για το μέλλον στην κατηγορία δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορώ μόνο να εγγυηθώ ότι κάθε Κυριακή όσοι και αν παίζουμε θα δίνουμε το εκατό τοις εκατό με αποκλειστικό στόχο τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο». 

-Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τις συνθήκες και στα γήπεδα. Ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή όταν αγωνίζεται χωρίς κόσμο στις κερκίδες;

«Η πρώτη αίσθηση που δημιουργείται είναι μία αμηχανία και ένα “μούδιασμα” θα μπορούσα να πω. Παρόλα αυτά αφού ξεκινήσει ο αγώνας και μετά, όλοι οι παίκτες θεωρώ πως συγκεντρωνόμαστε στον στόχο μας χωρίς να σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει. Σίγουρα είναι μία κατάσταση, η οποία δεν είναι ούτε ωραία ούτε επιθυμητή γιατί ναι μεν μέσω της τεχνολογίας, όπως το live streaming, έχουν βρεθεί λύσεις σε πολλές κατάστάσεις, ειδικά αυτήν την περίοδο που διανύουμε, αλλά από την άλλη είμαι πεπεισμένος ότι καμία τεχνολογία σε κανένα επίπεδο, είτε αυτό αφορά για παράδειγμα τον αθλητισμό, είτε το θέατρο, είτε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική εκδήλωση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή και αλληλεπίδραση. Ελπίζω ότι όπως ευτυχώς έγινε σε άλλες περιπτώσεις έτσι και στον αθλητισμό, οι υπεύθυνοι θα προσπαθήσουν να βρουν σύντομα κάποιες λύσεις χωρίς να συνεχίζουν να καταφεύγουν στην εύκολη λύση της καθολικής απαγόρευσης».