Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν, με τους νταμπλούχους Ελλάδος να έχουν ένα δύσκολο πρόγραμμα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου, για να ακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Basket League με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Το κλίμα στις τάξεις του «τριφυλλιού» είναι καλό, με τους παίκτες να δείχνουν ότι έχουν αρχίσει να «δένουν» μεταξύ τους, μετά και τις νέες προσθήκες της ομάδας και όλοι έχουν θέσει σαν στόχο την κορυφή εντός και εκτός συνόρων.

Αυτό δεν θα μπορούσε να πει και ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος στη δεύτερη χρονιά του με την πράσινη φανέλα δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και θέλει να φτάσει με την ομάδα του στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο… «ήρεμος εκτελεστής» όπως τον αποκαλούν στην ομάδα μίλησε στο basketblog.gr για τους φετινούς στόχους της ομάδας, την ετοιμότητα των «πράσινων» πριν το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά και την… έξοδο στη Ρωσία.

·        Μπαίνεις στη 2η σεζόν σου στον Παναθηναϊκό, πώς νιώθεις που θα είσαι για μία ακόμα χρονιά μέλος της ομάδας;

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι για 2η συνεχόμενη χρονιά στην ίδια ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και φέτος στον Παναθηναϊκό γιατί είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, το περιβάλλον μου είναι αρκετά οικείο και έχω τους ίδιους στόχους με την ομάδα για τη νέα σεζόν. Κατά κάποιο τρόπο νιώθω όπως πέρυσι όταν ήρθα για πρώτη φορά στην ομάδα και θέλω να πετύχω τους στόχους μου».

·        Με δεδομένο ότι είσαι ένας από τους έμπειρους παίκτες της ομάδας και βρίσκεσαι στο δεύτερο χρόνο σου, θεωρείς ότι έχεις έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο στο φετινό ρόστερ, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο ρόλος μου, είμαι περήφανος για την εικόνα που είχα πέρυσι και θέλω να έχω το ρόλο του «ήσυχου εκτελεστή» όπως με φωνάζουν και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο ρόλος μου και τι θα έχει ο κόουτς Τσάβι στο μυαλό του αλλά είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

·        Στα παιχνίδια της περασμένης σεζόν με τον Ολυμπιακό ήσουν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, πιστεύεις ότι μπορεί και στην έναρξη της σεζόν να πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός;

«Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό. Θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες γιατί ο αγώνας θα είναι σε ένα άδειο γήπεδο χωρίς κόσμο, αλλά και οι δύο ομάδες είναι προετοιμασμένες για αυτό το ντέρμπι. Πιστεύω ότι έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να πάμε και να κερδίσουμε σε αυτό το παιχνίδι και να ξεκινήσουμε με θετικό τρόπο τη σεζόν».


Πηγή φωτογραφίας: Yiota_Breki

·        Σε τι επίπεδο ετοιμότητας πιστεύεις ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός;

«Θα έδινα ένα ποσοστό κοντά στο 85%. Δεν μπορείς να πεις ότι είμαστε έτοιμοι στο 100% γιατί καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη από την αρχή της σεζόν και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε. Έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε σε κάποιους τομείς, είδαμε κάποια πράγματα στην προετοιμασία και πιστεύω όταν έρθει η ώρα θα είμαστε έτοιμοι στο 100%».

·        Θα ήθελες να μιλήσεις για το θέμα που δημιουργήθηκε στη Ρωσία;

«Δεν έγινε κάτι πραγματικά. Δεν έγινε κάτι που να είναι τόσο σημαντικό. Όλοι κάνουν λόγο για κάτι σοβαρό που συνέβη στη Ρωσία αλλά δεν έγινε τίποτα πραγματικά. Ούτε ποτά ούτε τίποτα. Απλά πήγαμε για φαγητό και μετά γυρίσαμε».

·        Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο που και φέτος αναμένεται να βρεθεί στο πλευρό σας;

«Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και φέτος. Όλοι χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Είναι ο παράγοντας που μας δίνει άλλη δυναμική μέσα στο παρκέ και είναι πολύ σημαντικοί. Οι φωνές τους μας κάνουν πολεμιστές και θέλουμε να μπαίνουμε στο παρκέ και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».