Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου παλεύει για την παραμονή του στην Β’ Εθνική κατηγορία και παρότι η “μάχη” είναι δύσκολη, όλοι στην ομάδα πιστεύουν πως αυτό μπορεί να γίνει. Γιατί αυτό; μα φυσικά γιατί το «τιμόνι» της ομάδας βρίσκεται στα χέρια ενός από τους πιο φέρελπεις προπονητές των Εθνικών κατηγοριών, τον Παναγιώτη Σαββάτη, με τον οποίο στην τεχνική ηγεσία, η ομάδα από το Μπραχάμι έχει δει επιτυχίες σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το παιδικό τμήμα της ομάδας με τον Σαββάτη προπονητή το 2010 κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του την τρίτη θέση στο Πενελλήνιο Πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά ο έμπειρος τεχνικός που πέρσι οδήγησε τον Κρόνο στην άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Β’ με εκκωφαντικό τρόπο, δεν θέλει να μιλάει για τον εαυτό του, αλλά προτιμάει να επικεντρώνεται στους παίκτες του, την προσπάθεια και την δουλειά των οποίον εκθειάζει με την πρώτη ευκαιρία.

Ο ίδιος μίλησε στο basketblog για την μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα, την κατάσταση μέσα στο σύλλογο και τον τρόπο δουλειάς του, ενώ εκθειάζει και τον τρόπο που λειτουργούν οι συνεργάτες και οι παίκτες του. Τέλος ερωτώμενος για την απομάκρυνση του παλιού του συνεργάτη, Τάκη Πανούλια από το Ίλιον ήταν πραγματικός…χείμαρρος!

-Πόσο σημαντική ήταν η νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Έσπερο;
«Η νίκη ήταν πολύ σημαντική για την συνέχεια. Εμείς είμαστε σε μια κατάσταση που παλεύουμε να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε και κοιτάμε κάθε Κυριακή ξεχωριστά. Βέβαια το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο ακόμα και θέλει συγκέντρωση και προσοχή κάθε βδομάδα».

-Τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα στην αναμέτρηση κόντρα στην Νίκη Αμαρουσίου;
«Η Νίκη αγωνίζεται στην έδρα της και παίζει ένα ισορροπημένο μπάσκετ. Έχει αρκετά «plays» για τους σουτέρ της και χτυπάει στα βασικά της όπλα.εμείς πρέπει να προσέξουμε στην άμυνα και να περιορίσουμε τα μεγάλα της ατού και της δυνατότητες της, ενώ στην επίθεση θα πρέπει κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε προσαρμογή χρειαστεί».

-Πλέον είστε πιο πέρα από τα μισά της χρονιάς στην Β’ Εθνική. Τι διαφορές βλέπεις μεταξύ Β’ και Γ’ κατηγορίας;
«Οι διαφορές πιστεύω πως είναι σημαντικές. Το πρωτάθλημα είναι και πιο μεγάλο και πιο γεμάτο, αλλά και πιο ανταγωνιστικό. Οι περισσότερες ομάδες είναι οργανωμένες και όλες αξίζουν και βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία. Επίσης βλέπω πως όλες οι ομάδες κοιτάνε και τα οικοδομήματα τους, πράγμα πολύ σημαντικό».

-Στον Κρόνο πάντως κοιτάτε αρκετά τους νέους καθώς αρκετοί παίκτες του αντρικού είναι από τα «σπλάχνα» του συλλόγου…
«Εμείς στον Κρόνο έχουμε περίπου 350 παιδιά στις ακαδημίες, έχουμε διακρίσεις στα αγωνιστικά τμήματα. Εμείς το κοιτάμε αυτό. όπως είπες παραπάνω από τα μισά παιδιά της αντρικής ομάδας είναι από της δικές μας ακαδημίες και σε όλο αυτό υπάρχει μια συνέχεια. Και το βασικότερο είναι πως όλο αυτό αντέχει στον χρόνο. Ξέρεις είναι πολύ βασικό να υπάρχει συνέχεια στις προσπάθειες αυτές. Δηλαδή να μην στηρίζεσαι σε μια φουρνιά παικτών μόνο αλλά να εμπνέεις υγεία και να ανεβαίνεις διαρκώς παντού».

-Η ομάδα είναι στην πρώτη χρονιά που ξαναβρέθηκε στην Β’ Εθνική. Ποια θεωρείς τα παιχνίδια κλειδιά για την συνέχεια προκειμένου να μείνει ο Κρόνος στην κατηγορία;
«Κοίτα εμείς δεν λειτουργούμε έτσι. Εμείς λειτουργούμε με την καθημερινότητα, με την κάθε εβδομάδα, την κάθε Κυριακή. Αυτό πιστεύω πως είναι και η μαγεία του χώρου. Το να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στην καθημερινότητα και να κοιτάς ένα ένα τα βήματα που είναι να κάνεις».

-Βλέπουμε φέτος ότι στην Β’ Εθνική υπάρχουν ιστορικά σωματεία, όπως ο Πανιώνιος, ο Αμύντας, ο Παπάγου και άλλα πολλά. Πως το βλέπεις εσύ αυτό το γεγονός;
«Πράγματι τα ονόματα αυτά, με πρώτο του Πανιωνίου είναι πολύ μεγάλα και δίνουν μεγάλη αίγλη στο πρωτάθλημα. Και εμείς λοιπόν σαν Κρόνος θέλουμε να καθιερωθούμε σε αυτήν την κατηγορία. Θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε».

-Πόσο κοντά είναι οι παράγοντες στην ομάδα;
«Μας βοηθούνε πάρα πολύ. Οι διοίκηση είναι πάντα κοντά μας, ο έφορας της ομάδας είναι επίσης. Ο δήμος βοηθάει πολύ. Η δήμαρχος, η κυρία Ανδρούτσου είναι κοντά μας και μας στηρίζει και εμάς αλλά και το γυναικείο τμήμα που είναι στην Α1 και πάει πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτού του τμήματος. Γενικά είμαστε το πιο «μπασκετικό» σωματείο της περιοχής».

-Πως είναι η συνεργασία με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο;
«Όλοι οι αθλητές και οι συνεργάτες μου δίνουν το καλύτερο τους πρόσωπο κάθε μέρα. Ο άμεσος μου συνεργάτης, ο Θεόδωρος ο Τερζής, όλοι οι αθλητές της ομάδας είναι κάθε μέρα εκεί και προσπαθούν. Είμαστε εκεί για να δημιουργήσουμε κάτι καλό και βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και προπόνηση με την προπόνηση. Αυτό προσπαθούμε και αυτό ελπίζουμε να καταφέρουμε».

Με τον Τάκη Πανούλια που πρόσφατα απομακρύνθηκε από το Ίλιον ήσασταν συνεργάτες πριν από περίπου δέκα χρόνια στον Μίλωνα. Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν έμαθες ότι πλέον δεν θα είναι προπονητής στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων;
«Δεν μπορεί να χάνει άνθρωπος τη δουλειά του έτσι! Σε μία ομάδα πάνε όλα καλά όταν ο καθένας κοιτάει το δικό του κομμάτι. Ο καθένας έχει τον ρόλο του δεν γίνεται να μπλέκονται όλοι με όλα. Όταν θες να αλλοιώσεις μια δουλειά πως το κάνεις; Αλλοιώνεις τον ρόλο του. Τον κάνεις πιο «φλου» και έτσι λέει ο καθένας μια λέξη παραπάνω. Πρέπει κάποια στιγμή να κάτσουν όλοι οι άνθρωποι που αγαπάνε το μπάσκετ κάτω και να συζητήσουν, προκειμένου το μπάσκετ να συνεχίσει να είναι εκεί που είναι».