Ο ΝΕΟΛ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σημειώνοντας τη πρώτη του εντός έδρας νίκη στη κατηγορία μετά το 85-64 επί του Λέοντα 2014.

 Ο έμπειρος σκόρερ, Αλέξανδρος Σαρίκας, μίλησε στο basketblog.gr για την ιστορική αυτή νίκη του Ληξουρίου, την εξαιρετική του στο παιχνίδι (ήταν πρώτος σκόρερ με 21 πόντους), την απόφαση του να μετακομίσει στην ομάδα της Κεφαλονιάς αλλά και τους στόχους της φετινής χρονιάς. Επίσης, τόνισε ότι παρά το γεγονός πως είναι 37 χρονών, αισθάνεται στον τρόπο που αγωνίζεται 30 ενώ εξήγησε ότι μετά το τέλος της καριέρας του θέλει να μείνει κοντά στο μπάσκετ αλλά να μην ακολουθήσει την προπονητική.

  • Ιδανικό ξεκίνημα για το Ληξούρι στο πρωτάθλημα. Πιστεύεις θα έχετε μια ανάλογη συνέχεια;

“Ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα του ΝΕΟΛ μιας κι είναι η παρθενική τους εμφάνιση σε εθνική κατηγορία κι αυτό μας είχε ένα επιπλέον κίνητρο ώστε να ξεκινήσουμε με το δεξί τις υποχρεώσεις της ομάδας μας. Θεωρώ ότι οι διοίκηση και κατ επέκταση ο κόουτς έχει φτιάξει μια πολύ καλή παρέα κι αυτό είναι το μυστικό της ομάδας, έχουμε ένα πλάνο και παίζουμε πάνω σε αυτό, μας έχει μοιράσει και ρόλους όπου τους έχουμε αποδεχθεί οι παίχτες. Αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό για την λειτουργία της ομάδας όποτε θεωρώ εάν παραμείνουμε συγκεντρωμένοι όλοι την χρόνια σε αυτά που μας λέει ο ο κόουτς θα πετύχουμε τον στόχο μας”.

  • Πως αισθάνεσαι που η εξαιρετική σου απόδοση συνδυάστηκε με την ιστορική νίκη της ομάδας;

“Είναι τιμή για εμένα και συνάμα χαρά όπου μέσα από την ομάδα έβγαλα αυτή την ενέργεια και λειτούργησε θετικά και για τους υπόλοιπους. Βεβαίως σε αυτό βοήθησε πολύ κι ο κόσμος όπου κατέκλυσε το γήπεδο (400 άτομα ). Η αίσθηση αυτή είναι πολύ όμορφη και σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό που συντέλεσα και εγώ με το δικό μου τρόπο στο ιστορικό αυτό ματς της ομάδας μας”.

  • Τι σε έκανε να πεις το ναι και να συνεχίσεις την καριέρα σου στο Ληξούρι;

“Ο τρόπος προσέγγισης της ομάδας ήταν αρκετά έξυπνος θα έλεγα και πάντα μου αρέσει να φέρνω εις πέρας κάποιες ”επικίνδυνες αποστολές”! Εννοώντας ότι είναι νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία και γενικά άγνωστη”.

  • Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη φετινή χρονιά;

“Παιχνίδι με παιχνίδι προχωράμε και από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Πρωταρχικός στόχος της διοίκησης και του κόουτς είναι να μαχόμαστε σε όλα τα ματς ανεξάρτητου αποτελέσματος. Αν αυτό φέρει γρήγορα και τις νίκες όπου έχουμε στοχεύσει κάποια παιχνίδια έχει καλώς”.

  • Ως ο πιο έμπειρος παίκτης, έδωσες καμία συμβουλή στους νεότερους πριν το πρώτο παιχνίδι;

“Αυτό το κομμάτι θεωρώ ότι πρέπει ουσιαστικά να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου κ να φτιάξεις μόνος ψυχολογία ώστε να είσαι έτοιμος. Τα παιδιά απεναντίας ήταν κατάλληλα προετοιμασμένα όποτε ήμουν οκ, δεν χρειάστηκε κάτι δραστικό εκ μέρους μου”.

  • Έχει περάσει από το μυαλό σου το ενδεχόμενο να αποσυρθείς από την ενεργό δράση;

“Είμαι 37 χρόνων κι αισθάνομαι στον τρόπο που αγωνίζομαι 30 !! Άρα έχω ακόμα 3-4 χρονάκια ακόμα. Στο κάτω κάτω αν κοιτάξεις όλες οι ομάδες, έχουν στηριχθεί σε παιδιά συνομήλικα μου για πρωταθλητισμό άρα αυτό κάτι λέει Αιγάλεω: Γκαγκαλούδης- Καλλινικίδης, Ιωνικό ΝΦ: Πέττας-Κατιάκος, Μέγαρα: Θεός-Πέτρουλας, Αχαγιά: Tσάμης, όποτε καλά το πάω”.

  • Πολλοί παίκτες αφότου αποσύρθηκαν, ακολούθησαν την προπονητική. Εσύ έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με αυτό το τομέα μετά το τέλος της καριέρας σου;

“Όχι δεν θα ήθελα να γίνω προπονητής. Είναι ο αδερφός μου όπου είναι βοηθός του Μίκαελ Κοχ στην Κύπρο. Θα μείνω στον χώρο σίγουρα όμως σαν ατζέντης ή κάτι παρεμφερές. Ευχαριστώ πολύ ήταν τιμή μου εύχομαι ολόψυχα μια καλή κ ανταγωνιστική σεζόν με υγεία πάνω από όλα”.