Το Ληξούρι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον Κεραυνό Αιγίου και ο Αλέξανδρος Σαρίκας μίλησε για τη νίκη αυτή, την οποία αφιερώνουν στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας, και την ατομική του επίδοση.

 Παράλληλα, σχολίασε την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νέα Φιλαδέλφεια (27/1, 12.00) αλλά και τους στόχους ενόψει του 2ου γύρου, τονίζοντας πως τα πρώτα 5 ματς του δεύτερου γύρου θα είναι πολύ κομβικά για τη συνέχειά του ΝΕΟΛ στο πρωτάθλημα.

Αρχικά δήλωσε για τη νίκη επί του Κεραυνού Αγίου: «Κάναμε μια επαγγελματική νίκη. Είμαστε λίγο στεναχωρημένοι διότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και με παραπάνω πόντους. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και αυτό ήταν όλο το μυστικό, ο καθένας έκανε αυτό που έπρεπε. Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στο προπονητικό επιτελείο μας για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν καθημερινός και είναι συνεχώς δίπλα μας!!»

Όσο για τη συνέχεια είπε: «Είμαστε μέσα στο στόχο όπου έχουμε θέσει. Θα μπορούσε να είχαμε ακόμα μια νίκη αλλά συνεχίζουμε. Τώρα πρέπει σιγά σιγά να κάνουμε και κάποια εκτός έδρας νίκη ώστε να τονίσει περισσότερο τη ψυχολογία μας.

Ο ΝΕΟΛ πραγματοποίησε μία αγωνιστική «κοιλιά» το τελευταίο διάστημα, με την απουσία του έμπειρου γκαρντ να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ωστόσο, ο Σαρίκας επέστρεψε δυναμικά, όντας καυτός στα τελευταία παιχνίδι της ομάδας του, έχοντας 30 πόντους με 7 τρίποντα κόντρα στην Αχαγιά 82, 16 με 2 τρίποντα με την Καλαμάτα και τώρα 16 πόντους με 3 τρίποντα κόντρα στον Κεραυνό.

 Για την ατομική απόδοσή είπε: «Εντάξει στα ματς με Μέγαρα , Αιγάλεω και Ακράτα ήταν κάπως εκτός προγράμματος ευτυχώς στην ατυχία μου είχα τότε τραυματισμό και όχι τώρα που τα θέλουμε τα ματς. Όσο για την ατομική μου απόδοση είναι απλά εύκολο. Κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα και για αυτόν το λόγο με υπογράψανε στην ομάδα το καλοκαίρι. Αφήνω το παιχνίδι να έρθει πάνω μου, δεν του επιτίθεμαι και παίρνω σωστές και καλές επιθέσεις… Οπότε για αυτό και η ομάδα έχει αλλάξει διακόπτη και όλα πάνε βάση πλάνου…».

Όσο για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό ΝΦ και τους στόχους ενόψει του 2ου γύρου, είπε: «Το επόμενο ματς κρύβει πολλές παγίδες μιας και παίζουμε με μια εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος με ποιοτικό ρόστερ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί και να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή και ότι είναι να γίνει ας γίνει. Οι στόχοι παραμένουν ίδιοι δηλαδή να εξασφαλίσουμε όσο γρηγορότερο γίνεται την παραμονή μας στην κατηγορία. Θεωρώ τα 5 πρόωρα ματς του δεύτερου γύρου θα είναι πολύ κομβικά ώστε να υλοποιήσουμε την προσπάθεια και το στόχο μας…»