Το Λαύριο συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν και αυτό το Σαββατοκύριακο έδωσε το παρόν στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι προκειμένου να συμμετάσχει στο φιλικό τουρνουά προς τιμήν του Θανάση Χριστοφόρου.

Το basketblog.gr συνάντησε τον έμπειρο τεχνικό του Λαυρίου, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος του φιλικού με την Κύμη μίλησε για τη νέα σεζόν, τους στόχους της ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσεχές φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο κλειστό του Λαυρίου.

·        Συμμετέχετε σε ένα ιδιαίτερο τουρνουά προς τιμήν του, πώς νιώθετε για αυτή την παρουσία του Λαυρίου στο κλειστό του Περιστερίου;

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που με τη σειρά μας μετέχουμε στο τουρνουά που διοργανώνει το Περιστέρι. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να τεστάρουμε το βαθμό ετοιμότητας, όχι της ομάδος γιατί δεν μπορεί ακόμα να είναι έτοιμη η ομάδα αλλά ατομικά σε κάποια παιδιά, πώς καταλαβαίνουν δηλαδή και πώς πρέπει να κινηθούν και να παίξουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

·        Ποιο είναι το επίπεδο του φετινού Λαυρίου και πού πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα μετά τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας;

«Υπάρχει πάρα πολύ περιθώριο για δουλειά ακόμα, στην ουσία δεν έχουμε δουλέψει ακόμα την ομαδική τακτική στο επίπεδο που θέλουμε. Θεωρώ ότι οι παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν σε ατομικό επίπεδο ο καθένας, από την άλλη όμως η ομαδική τακτική είναι ακόμα πίσω. Έχουμε ακόμα ένα μήνα μπροστά μας και πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητες και ρυθμούς για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα».

·        Σε λίγες ημέρες καλείστε να παίξετε το πιο σημαντικό φιλικό ενδεχομένως και της ιστορίας σας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πώς νιώθετε για αυτή τη μάχη που θα δώσετε;

«Κοίταξε είναι το πιο σημαντικό φιλικό που έχουμε παίξει και θα είναι μπροστά στον κόσμο μας, σίγουρα μετά από 10 μέρες θα είμαστε σε καλύτερη ετοιμότητα. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας και θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε αυτά που θέλουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Οι περισσότερες ομάδες δεν θα είναι σαν την ΤΣΣΚΑ, όμως θα καταλάβουμε τι πρέπει να κρατήσουμε και τι να αλλάξουμε τη νέα σεζόν».

·        Έχοντας ήδη δει αυτά που θέλετε και με τις μετεγγραφικές κινήσεις που πραγματοποιήσατε, ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πραγματικός στόχος του Λαυρίου για φέτος;

«Ο πραγματικός στόχος για το Λαύριο όπως τα προηγούμενα χρόνια είναι η παραμονή στην κατηγορία. Θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να σωθούμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα και από κει και πέρα ότι καλύτερο μπορούμε να φέρουμε θα το κυνηγήσουμε. Αλλά πρωταρχικός στόχος παραμένει η διατήρηση της ομάδας στην κατηγορία».