Αν οι παρέες γράφουν ιστορία, τότε η συγκεκριμένη το έχει πετύχει ήδη! Το Περιστέρι, την περασμένη εβδομάδα έγραψε το όνομά του στο «χρυσό» βιβλίο συμπληρώνοντας ένα γύρο αήττητο (15-0) και αν σε αυτό υπολογίσουμε και το ευνοϊκό πρόγραμμα φαίνεται ότι οι «πρίγκιπες» τη φετινή σεζόν θα μεγαλουργήσουν!

Όλοι τους είναι εκλεκτοί. Ο καθένας στον τομέα του ξεχωρίζει. Ίσως και αυτό να είναι το μυστικό αυτού που συμβαίνει φέτος στην ομάδα. Μπορεί ο Κίκι Κλαρκ να… ζωγραφίζει μέσα στο γήπεδο όμως δεν είναι μόνος του σε όλο αυτό καθώς δίπλα του έχει εξίσου καλούς “ζωγράφους”. Όπως, ο… παλιός Μιχάλης Πολυτάρχου αλλά και ο… νέος, Γάιος Σκορδίλη.

Οι δύο τους συναντήθηκαν σε μία συνέντευξη που δυστυχώς θα έπρεπε να ακουστεί για να συνειδητοποιήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει στο Περιστέρι. Γιατί η δουλειά που γίνεται στην ομάδα από το πρώτο έως τον τελευταίο, είναι εμφανής καθώς έχει φέρει το αποτέλεσμα μου γνωρίζουμε όλοι, την πρώτη θέση στη βαθμολογία, εύκολες νίκες (αν εξαιρέσεις εκείνη στον Εθνικό που κέρδισε με καλάθι στο τέλος) και το αήττητο έως σήμερα.

«Είναι ωραίο το σερί, βέβαια είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που σπάει το ρεκόρ, εγώ ήμουν και πρόπερσι στον Φάρο. Ελπίζω να διευρύνουμε με το Περιστέρι και άλλο το ρεκόρ ώστε να μην μπορούν να το σπάσουν μετά. Η αλήθεια είναι ότι βοηθάει και το πρόγραμμα λίγο, αν και το ιδανικό θα ήταν το 30-0», σχολιάζει ο σέντερ της παρέας και να συνεχίσει ο Μιχάλης Πολυτάρχου. «Είναι κάτι που όλοι στην ομάδα, παίκτες και προπονητές είναι χαρούμενοι γι΄αυτό. Όμως, όπως έχουμε πει, σκοπός μας δεν είναι το ρεκόρ αλλά κάθε βδομάδα να κερδίζουμε το παιχνίδι. Τα έχουμε καταφέρει, είμαστε συγκεντρωμένοι κάθε Σάββατο γι΄αυτό και κερδίζουμε. Όσοι είμαστε εμείς καλά και δουλεύουμε σωστά θα συνεχίσει και άλλο. Δουλεύουμε κάθε βδομάδα, είμαστε σοβαροί είτε παίζουμε με τον δεύτερο είτε με τον τελευταίο. Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι έχουμε βρει τους ρόλους μας, ξέρουμε που έχουμε έρθει και είμαστε συνειδητοποιημένοι τι θέλουμε να κάνουμε», δήλωσε για να έρθει ο Γαίος Σκορδίλης να συμπληρώσει.

«Είμαστε σχετικά καινούργια ομάδα, από την περυσινή τέσσερις έχουνε παραμείνει, αλλά η χημεία έχει πετύχει. Εγώ και με τον Μιχάλη (σ.σ. Πολυτάρχου), με τον Σίμτσακ, με τον Αλκη Παππά, τον Κλάρκ με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και «δωμάτιο» στον Αρη, ναι μεν είμαστε καινούργια ομάδα αλλά όλοι κάπου έχουμε βρεθεί στο παρελθόν. Οπότε είναι καλό όταν πας κάπου να έχεις κάποιους δικούς σου για να μπαίνεις πιο γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Νομίζω ότι αυτό βοήθησε και στη χημεία. Έχουμε βρει τους ρόλους που έχει ο καθένας μέσα στο γήπεδο. Νομίζω κανένας από εμάς στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν το περίμενε αυτό το σερί. Εγώ τουλάχιστον προσωπικά όχι, γιατί και τις δύο χρονιές που πέρασαν ήμουν σε δυνατές ομάδες και οι δύο χρονιές ήταν περίεργες. Κάναμε ρεκόρ και ανεβήκαμε ως δεύτεροι, ενώ και ο Πανιώνιος που έκανε το 14-0 πήρε την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι».

Η συνέχεια φαίνεται βατή, όμως όποιος υποτιμά συνήθως την… πατά και αυτό ο Μιχάλης Πολυτάρχου το γνωρίζει καλά. «Βασικός μας στόχος είναι να γίνει το 16-0 το Σάββατο απέναντι στην ΑΕΛ, αλλά και τα επόμενα παιχνίδια με Ψυχικό και Αρκαδικό είναι πολύ δύσκολα. Έχουν ανέβει αγωνιστικά και οι δύο ομάδες. Πάμε να κάνουμε το 16-0 και από εκεί και μετά ότι μπορούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε»,ενώ σειρά παίρνει ο Κερκυραίος σέντερ.

«Η ΑΕΛ την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα, πριν δύο αγωνιστικές στο Ιβανώφειο ηττήθηκε στο τέλος, ενώ ο Αρκαδικός έχασε από τον Ηρακλή στην παράταση όποτε πρέπει να είμαστε σοβαροί. Οι ομάδες παλεύουν όλα τα παιχνίδια, δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη αλλά θέλω να πάει όσο μακρύτερα γίνεται».

Είναι από τις φορές που τα γραπτά δεν μπορούν να αποτυπώσουν ακριβώς μία κατάσταση, τα πιστεύω και τον στόχο που έχει αυτή η ομάδα μπορεί, αλλά το κλίμα που επικρατεί στο Περιστέρι σίγουρα όχι. Στην προσπάθειά του ο έμπειρος γκαρντ να εξηγήσει τι συμβαίνει αναφέρει. «Το κυριότεροι είναι ότι όλοι οι χαρακτήρες είναι καλοί, είναι περίεργοι αλλά καλά παιδιά (σ.σ. γέλια). Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι εδώ έχουν έρθει για έναν καλό σκοπό, για να επιστρέψει το Περιστέρι στην Α1», ενώ ο Σκορδίλης το πήγε πιο… μακριά.

«Αυτός την έριξε την ομάδα μια φορά τουλάχιστον κατάφερε και διόρθωσε το λάθος του και τώρα που ήρθα και εγώ θα παλέψουμε να την πάμε Α1» και κάπου εδώ ο Πολυτάρχου επεμβαίνει. «Ναι, αλλά το καλοκαίρι με παρακάλαγε να παραμείνω για να πάμε μαζί στην Α1, γιατί μόνος του δεν θα πήγαινε».

Ο σύλλογος έχει τη δικιά του ιστορία όμως τι σημαίνει για τον παλιό καθώς πλέον είναι ο τρίτο χρόνο στην ομάδα Μιχάλη Πολυτάρχου; «Το Περιστέρι αξίζει να είναι στην Α1, έχει πάνω από όλα ιστορία. Όταν ήρθα από την ΑΕΚ, ο στόχος μας ήταν στα επόμενα τρία χρόνια να ανέβει η ομάδα στην Α. Πιστεύω είμαι μέσα στον στόχο και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Με τιμάει ιδιαίτερα που είμαι σε αυτήν την ομάδα»

Αλλά και ο νέος γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει Περιστέρι. «Χωρίς να θέλω να θίξω καμία ομάδα από την Α1, αλλά ομάδες όπως ο Πανιώνιος που ανέβηκε πέρυσι, το Περιστέρι, ο Ηρακλής, ο Απόλλωνας Πατρών, αυτές οι ομάδες λείπουν από την Α1. Νομίζω θα είναι καλό και για το μπάσκετ».

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Μιχάλη Πολυτάρχου είναι τα τρίποντα. Θα καταφέρει όμως να βελτιώσει τα ποσοστά του; «40% έχω!» λέει ο γκαρντ το Περιστερίου με τον Σκορδίλη να επεμβαίνει εκ νέου

«Κάτι κάνει τώρα γιατί στην αρχή…» και να συμπληρώσει ο Μιχάλης Πολυτάρχου. «Κάθε αγωνιστική προσπαθώ να είμαι καλύτερος. Το σημαντικό όμως είναι να κερδίζουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Όσο για εκείνο που ξεχωρίζει ο Γάιος Σκορδίλης; Δεν υπάρχει αγωνιστική που να μην έχει κάνει κάρφωμα. «Δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο μόνο καρφώνει!» ήταν η σειρά του Πολυτάρχου να σχολιάσει για να έρθει ο έμπειρος σέντερ και να συμπληρώσει.

«Έχω σπάσει το δάχτυλό μου τώρα τρία παιχνίδια και δεν έχω καρφώσει. Οπότε έχει πέσει το ποσοστό!». Για το τέλος δεν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε τα θεμέλια αυτού του εγχειρήματος. Η διοίκηση είναι δίπλα στην ομάδα, δίνοντάς της όλα όσα χρειάζεται για να κάνει πρωταθλητισμό. «Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση είναι τέτοια που εσύ έχεις το μυαλό σου μόνο στην προπόνηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα. Ελπίζω να παραμείνει και συνεχίσει η διοίκηση για πολλά χρόνια γιατί στοχεύει συνέχεια όλο και πιο ψηλά» δηλώνει ο γκαρντ του Περιστερίου ενώ στο ίδιο μήκος συνέχισε και ο Σκορδίλης.

 «Είναι η αρχή για αυτό που γίνεται μέσα στο γήπεδο. Είναι μία σοβαρή διοίκηση, τα παρέχει όλα όπως πρέπει και μας δίνει τη δυνατότητα να ασχολούμαστε εμείς μόνο με το μπασκετικό κομμάτι».