Ο Πανελευσινιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Πανερυθραϊκό και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Αριστοτέλη Στέφο, με τον «ψηλό» του Πανελευσινιακού να είναι απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τα στεφάνια, πετυχαίνοντας 21 πόντους, ενώ είχε και τον έλεγχο των ριμπάουντ.

Ο Ηπειρώτης φόργουορντ/σέντερ μίλησε αποκλειστικά στο basketblog.gr τονίζοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα να δώσουν όλοι το 100% στα εναπομείναντα παιχνίδια, ενώ παράλληλα δεν τον ενδιαφέρει τόσο η προσωπική του παρουσία όσο το θετικό αποτέλεσμα.

– Πού πιστεύεις ότι κρίθηκε η αναμέτρηση του Πανελευσινιακού με τον Πανερυθραϊκό;

«Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δύσκολο με δεδομένη τη σεζόν που έχει κάνει φέτος ο Πανερυθραϊκός. Είχαν βέβαια την απουσία του Δέλλιου, όμως μπήκαν με σκοπό να πάρουν τη νίκη και χτύπησαν το παιχνίδι στα ίσα. Εμείς ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και στο τέλος κερδίσαμε. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, όμως δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε στο τέλος το παιχνίδι».

– Παρά τη νίκη της Κυριακής ο Πανελευσινιακός βρίσκεται ακόμα στη ζώνη του υποβιβασμού. Πιστεύεις ότι μπορεί η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία;

«Θεωρητικά έχουμε το καλύτερο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους, όμως πρέπει να κερδίζουμε κιόλας. Και με τον Πρωτέα είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας όμως στο τέλος ήρθε η ήττα. Αν είχαμε αυτή τη νίκη ακόμα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Σαν ομάδα βέβαια έχουμε τη φανέλα και τη δυναμική για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ο Πανελευσινιακός είναι μια ομάδα με ιστορία, με παραστάσεις στην Α1 και θα είναι κρίμα να έρθει ο υποβιβασμός, αλλά το θέμα είναι να κλείσει η χρονιά και να κλείσει θετικά».

– Τι πιστεύεις ότι συνέβη και ο Πανελευσινιακός βρέθηκε σε αυτή τη θέση στο τέλος της σεζόν;

«Σίγουρα είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή με τους πολλούς τραυματισμούς και τη συνεχή εναλλαγή ρόλων, όμως δεν μπορείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Κοιτάμε μπροστά και κοιτάμε να πετύχουμε στο τέλος το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία».

– Πριν λίγο καιρό η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, έχεις δει διαφορές από τότε μέχρι σήμερα στην ομάδα;

«Θεωρώ ότι η ψυχολογία σε μια ομάδα μετά την αλλαγή προπονητή ανεβαίνει. Είναι δύο προπονητές με εντελώς διαφορετική ψυχολογία. Πιστεύω ότι ο κόουτς Χούμπαυλης μπορεί να φέρει τις απαραίτητες νίκες για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Βρήκε μία ομάδα έτοιμη, στημένη, χωρίς να έχει τη δυνατότητα για αλλαγές όμως δουλεύει και συνεργάζεται άψογα με το τεχνικό επιτελείο, το οποίο είναι εξαιρετικό. Με τον ερχομό του κόουτς καταλάβαμε ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν και κάτι δεν πήγαινε καλά. Αντιδράσαμε αν και θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες νίκες παραπάνω, αλλά θα παλέψουμε στα τελευταία παιχνίδια για τις νίκες. Η ομάδα είναι πάνω από όλα και θα πρέπει να μπει το «εμείς» πάνω από το εγώ».

– Ο αγώνας με τον Πανερυθραϊκό ήταν ιδιαίτερος για σένα μιας και πέτυχες 21 πόντους, ενώ σε όλες τις νίκες της ομάδας είσαι από τους καταλυτικούς παίκτες. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της Ελευσίνας από σένα στη συνέχεια;

«Δόξα το Θεό πάνε καλά τα πράγματα για μένα προσωπικά. Χαίρομαι για μένα που συμβάλλω με τις εμφανίσεις μου στις νίκες της ομάδας, όμως για μένα αυτό που προέχει είναι να κερδίζει ο Πανελευσινιακός ανεξάρτητα από το αν θα βάζω εγώ τους περισσότερους πόντους ή όχι. Αυτός είναι ο στόχος μας και με βάση αυτόν θα πορευτούμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Εγώ θα προσπαθώ να δίνω σε κάθε αγώνα το 100% προκειμένου να κάνει η ομάδα το βήμα για την παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί να σκόραρα, να έβαλα κάποια κρίσιμα σουτ, αλλά αν χάναμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Κανείς δεν θα ασχολιόταν. Όταν είναι κομβικό το σημείο, ο στόχος είναι η νίκη, όχι το ποιος θα βάλει τους πόντους».

 -Έχετε τρεις αγωνιστικές που απομένουν με πρώτο παιχνίδι αυτό κόντρα στον Διαγόρα Δρυοπιδέων και στη συνέχεια την ΑΕΝ Κηφισιάς. Μπορεί να πάρει τα απαραίτητα αποτελέσματα ο Πανελευσινιακός;

«Σίγουρα το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής δεν είναι εύκολο. Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων είναι μία ομάδα με άλλους στόχους που έχει δείξει φέτος ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα, όμως και εμείς έχουμε πλέον ψυχολογία, είμαστε ανεβασμένοι και πάμε να παίξουμε το παιχνίδι στα ίσα. Το πιο κομβικό παιχνίδι βέβαια είναι αυτό κόντρα στην ΑΕΝ Κηφισιάς, εκεί όπου ενδεχομένως να παιχτεί και όλη η σεζόν γιατί είναι τελικός για εμάς. Εκεί θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο στόχο που δεν είναι άλλος από τη νίκη για να σφραγίσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Και το ευχάριστο είναι ότι θα παίξουμε στην έδρα μας και θα περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου, όπως συνέβη και στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Πανερυθραϊκό. Πλέον μπαίνει μπροστά το «πρέπει» και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο».

– Ο κόσμος της ομάδας έδωσε και αυτή την Κυριακή δυναμικά το παρόν στο κλειστό της Γούβας. Τι θα ήθελες να τους πεις ενόψει των τριών τελευταίων αγωνιστικών;

«Θέλουμε τον κόσμο μας να είναι ο 6ος παίκτης και όλοι μαζί, ομάδα και κόσμος να χαρούμε την παραμονή της ομάδας στην Β’ Εθνική».