Το Ανατόλια διανύει φέτος μία πολύ καλή σεζόν, με την ομάδα των των αποφοίτων του Κολεγίου να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, αποτελώντας και μία από τις φετινές εκπλήξεις του πρωταθλήματος στο Βορρά.

Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε στα περισσότερα παιχνίδια φέτος, μιας και η ομάδα του κόουτς Γκαϊτατζή έπαιξε σύγχρονο μπάσκετ, έχοντας σαν βασικές αρχές του παιχνιδιού της την ταχύτητα και το σουτ από απόσταση, τακτική που έφερε φέτος πολλές νίκες και κατατάσσει το Ανατόλια ως τη 2η ομάδα με την πιο αποτελεσματική επίθεση.

Ένας από τους παίκτες που κέρδισαν φέτος τις εντυπώσεις με την παρουσία τους ήταν και ο Αλέξανδρος Σταματογιάννης. Ο νεαρός σέντερ, ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές, πήρε φέτος τον απαιτούμενο χρόνο που χρειαζόταν στο παρκέ και έδειξε τις ικανότητες του. Ο ίδιος μιλά αποκλειστικά στο basketblog.gr και αναφέρεται τόσο στους στόχους του Ανατόλια μέχρι το τέλος της σεζόν, όσο και σε αυτά που έζησε στη διάρκεια της φετινής χρονιάς ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μελλοντικά του σχέδια.

Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία του Ανατόλια;

«Η ομάδα αυτή χτίστηκε το καλοκαίρι με σκοπό να πρωταγωνιστήσει. Κάποιες ήττες στην αρχή της χρονιάς είναι αυτές που μας κρατάνε οριακά εκτός στόχων αυτή τη στιγμή όπως και το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την έδρα μας ανέπαφη. Παρόλα αυτά θεωρώ πως η πορεία της ομάδας ως τώρα είναι αρκετά θετική και μέχρι τελευταία αγωνιστική θα παλέψουμε για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην πεντάδα».

·        Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η καλή πορεία του Ανατόλια και φτάσατε σε σημείο να διεκδικείτε και τις υψηλότερες θέσεις;

«Σίγουρα όλο αυτό είναι προϊόν σκληρής προπόνησης καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχει χημεία ανάμεσα στους παίκτες και γενικά το περιβάλλον του Ανατόλια είναι πολύ μπασκετικό με διοίκηση που ασχολείται με την ομάδα καθημερινά και μας στηρίζει ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που σε βοηθάει να παίξεις ακόμα πιο ωραίο μπάσκετ».

·        Σε προσωπικό επίπεδο, πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα εικόνα σου στο παρκέ για τη φετινή σεζόν;

«Φέτος η αλήθεια είναι ότι μου δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες και ίσως ήταν η πρώτη χρόνια που είχα τόσο ενεργό ρολό σε μια ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση μου καθώς νιώθω ότι μπορώ να δώσω κι αλλά. Είχα στην θέση μου ποιοτικούς παίκτες όμως και αυτό με βοήθησε να μάθω πολλά και να δω το παιχνίδι διαφορετικά».

·        Είσαι ένας παίκτης που στο παρελθόν έχει βρεθεί στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος και παράλληλα είσαι σε ένα ρόστερ που θεωρείται από τα πιο νεανικά της κατηγορίας. Πιστεύεις ότι το ταλέντο υπερισχύει της εμπειρίας, με βάση και την πορεία του Ανατόλια φέτος;

«Νομίζω ότι ο κόουτς φέτος κατάφερε να συνδυάσει και το ταλέντο και την εμπειρία στο ίδιο επίπεδο. Σίγουρα οι έμπειροι ήταν αυτοί που με τις παραστάσεις που είχαν βοηθούσαν την ομάδα τόσο όντος όσο και εκτός παρκέ αλλά το ταλέντο και η θέληση που υπήρχε από εμάς που ερχόμασταν από πίσω έδινε πολύτιμες βοήθειες. Αυτός ο συνδυασμός ήταν πιστεύω αυτό που βοήθησε την ομάδα να χτίσει σιγά χαρακτήρα και να πάρει μεγάλες νίκες».

·        Είστε από τις ομάδες που είχατε υψηλό μέσο όρο πόντων στην επίθεση φέτος και παίζετε με πολλά συστήματα που τελειώνουν οι φάσεις με σουτ από τα 6,75. Παρότι εσύ αγωνίζεσαι κάτω από τη ρακέτα, σε βοηθάει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού;

«Η ομάδα φέτος έχει απίστευτο ταλέντο επιθετικά τόσο έξω απ την περιφέρεια όσο και μέσα στη ρακέτα. Η αλήθεια είναι ότι μας πήγε πολύ το γρήγορο παιχνίδι με πολλά τρίποντα, γεγονός που εμένα με βοηθούσε όταν τα σουτ δεν είναι εύστοχα να διεκδικώ πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Ανεξάρτητα πάντως αν με βοηθούσε έμενα είναι και δουλειά μου να ελευθερώνω με καλά σκριν τους πολύ κάλους σουτέρ που έχει η ομάδα μας».

·        Απομένουν ακόμα λίγες αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν, ποιοι είναι οι στόχοι σας μέχρι το τέλος;

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν έτσι ώστε να έχουμε, όπως είπα και πριν, το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην πεντάδα».

·        Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, κάνεις σκέψεις αναφορικά με το μέλλον σου;

«Προτεραιότητα έχει πάντα η ομάδα που ανήκω και αγωνίζομαι αυτή τη στιγμή. Η απόφαση βεβαία που θα πάρω το καλοκαίρι θα είναι προϊόν σκέψης τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και σε ατομικό καθώς είναι επιθυμία μου να εξελιχθώ μπασκετικά όσο το δυνατόν περισσότερο».