Μαχητές Πειραματικού κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη απέναντι στους Ικάρους Τρικάλων με 79-70 και μάλιστα εκτός έδρας για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, ο Άλκης Στεφανίδης μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη αυτή, τους στόχους που έχουν οι Μαχητές φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

-Πρώτη νίκη για την ομάδα σας φέτος στο πρωτάθλημα. Πού κρίθηκε κατά τη γνώμη σου ο αγώνας αυτός;

«Γνωρίζαμε ότι ήταν ένας δύσκολος αγώνας σε μια δύσκολη έδρα ενάντια με μια ομάδα πολύ έμπειρη. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά όλη την εβδομάδα με συνέπεια να νιώθουμε ασφάλεια σε ό,τι έχει σχέση με την τακτική του αγώνα. Δεν ξεκινήσαμε τον αγώνα όπως θα θέλαμε αλλά δείξαμε πειθαρχία και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Πιστεύω ήταν ένα παιχνίδι που πέρα από την υψηλή ευστοχία και τα διαστήματα που παίζαμε καλή άμυνα κρίθηκε στο ότι θέλαμε το παιχνίδι παρά πολύ. Δεν υπήρχε στιγμή που αμφιβάλαμε για το αποτέλεσμα και νομίζω πως αυτό πέρα από ότι βοήθησε εμάς, αποδυνάμωσε και τον αντίπαλο ψυχολογικά».

-Ποιοι είναι οι στόχοι των Μαχητών στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας;

«Νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό εμείς θα ορίσουμε την μοίρα μας. Είμαστε ένα ρόστερ που παρότι έχουμε νεαρό κορμό έχουμε πειθαρχία και ένα προπονητικό staff που μας βοηθάει να αξιοποιήσουμε το ταλέντο μας. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε σε κάθε αγώνα μια εικόνα που είναι αντάξια του ταλέντου αλλά και της σκληρής δουλειάς που κάνουμε στο γήπεδο και πιστεύω πως δεν υπάρχει ταβάνι για αυτή την ομάδα».

-Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει την καθημερινότητα των ομάδων και των αθλητών. Πότε πιστεύεις θα επανέλθουν οι συνθήκες που είχαμε πριν την πανδημία στα γήπεδα;

«Είναι αλήθεια πως η πανδημία έχει δυσκολέψει την ζωή όλων των αθλητών και των σωματείων. Παρ’ολα αυτά πιστεύω πως για να επανέλθει η κανονικότητα στον χώρο του αθλητισμού πρώτα θα πρέπει να επανέλθει στην κοινωνία μας κάτι που θέλει υπομονή και κυρίως προσωπική ευθύνη. Ευελπιστώ για την συντομότερη αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των πραγμάτων ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τον αθλητισμό χωρίς περεταίρω έγνοιες σαν αθλητές όπως επίσης και οι οπαδοί να μπορέσουν να παρευρεθούν ξανά σε αγώνες διότι είναι μεγάλο κομμάτι του αθλητισμού που λείπει αυτή τη στιγμή».