Ποτέ δεν έκρυψε τα λόγια του και δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει τώρα. Ο Στηβ Γιατζόγλου έχει μπροστά του ένα δύσκολο έργο στην προσπάθεια της Καβάλας να παραμείνει στην κατηγορία, όμως ποτέ στην καριέρα του δεν έκανε πίσω σε μια πρόκληση σαν και αυτή και δεν θα κάνει την αρχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που έχει χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών…

Η ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου, η Καβάλα, ηττήθηκε από την Κηφισιά στο Ζηρήνειο και εκείνος μιλώντας στο Basketblog εξήγησε πως ο λόγος ήταν η «κούραση. Αν μπορούσαμε να παίξουμε τόσα παιχνίδια με 10 παίκτες θα ήμασταν στο ΝΒΑ, όχι στην Ελλάδα. Σήμερα δεν χάσαμε από την Κηφισιά, χάσαμε από τα 40 λεπτά. Η Κηφισιά είχε πιο πολλούς παίκτες, στο τέλος είχε μια φρέσκια πεντάδα μέσα και ήταν σε θέση να τελειώσει το παιχνίδι. Εμείς στο τέλος δεν είχαμε δυνάμεις».

Αυτή η κατάσταση με το μικρό ροτέισιον θα μπορούσε να ανατραπεί με κάποια μεταγραφή. Όμως η Καβάλα έχει εξαντλήσει τα περιθώρια των αλλαγών σε ξένους που μπορεί να κάνει μέσα στη χρονιά. Σε αυτήν την περίπτωση ο Στηβ Γιατζόγλου απευθύνθηκε σε εμάς ερωτώμενος «Ελεύθερο Έλληνα παίκτη ξέρεις κανέναν; Δεν μπορούμε να πάρουμε κάποιον ξένο παίκτη ή κάποιον κοινοτικό. Αυτό που ψάχνουμε είναι έναν Έλληνα παίκτη ελεύθερο, που να μην παίζει στην Ελλάδα».

Τέλος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του basketblog, το οποίο ανέφερε πως η Καβάλα εξέτασε την υπόθεση Μαραγκού, όμως ο παίκτης δεν ήρθε λόγο σπουδών. Συγκεκριμένα είπε πως «ο Μαραγκός ήταν τελειόφοιτος στο κολέγιο του και αναμένεται να αποφοτήσει σε 3 μήνες, οπότε δεν μπορεί να έρθει. Εάν μπορούσε να έρθει θα τον είχαμε πάρει».