Ο Προμηθέας αντιμετώπιζε στην Βέροια τον Φίλιππο, και αρκετοί βλέποντας την γραμμή των ψηλών να μετράει σοβαρές ελλείψεις (Αλίχοντζιτς, Πάνος) θεώρησαν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Όχι όμως ο Μάκης Γιατράς, ο οποίος έχοντας στον πάγκο τον πολύπειρο Σωκράτη Μαναβόπουλο είχε το κεφάλι του ήσυχο.

Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ μπήκε στο παρκέ ως έτοιμος από καιρό, πετυχαίνοντας 23 πόντους με 11/17 δίποντα, μαζεύοντας 13 ριμπάουντ, σπάζοντας το tednex, και βοηθώντας την ομάδα του να πάρει μια πολύτιμη νίκη.

Ο Μαναβόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στην Α2 μετά την περίοδο 2011-12 όταν και είχε κερδίσει την άνοδο του με τον Πανελευσινιακός, διανύει την τρίτη του σεζόν στην Πάτρα, και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο basketblog.gr τόνισε ότι ο Προμηθέας είναι μια μεγάλη οικογένεια, και πως σκοπεύει να μείνει για αρκετά χρόνια στην πόλη της Πάτρας.

Σωκράτη στο παιχνίδι με τον Φίλιππο στην Βέροια πραγματοποίησες εξαιρετική εμφάνιση, μπαίνοντας στις κορυφαίες πεντάδες της αγωνιστικής, και κάλυψες το κενό του Αλίχοντζιτς, αλλά και του Πάνος που έχει αποχωρήσει. Αυτή ήταν η απάντηση τους πως είσαι πάντα έτοιμος να προσφέρεις, και πως ο Προμηθέας διαθέτει ποιοτικούς ψηλούς;

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι βοήθησα την ομάδα μου να πάρει την νίκη! Η προσωπική μου εμφάνιση σίγουρα μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για την συνεχεία του πρωταθλήματος. Η ομάδα δείχνει ότι έχει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ και ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε πιθανές ατυχίες ενώ οι συγκεκριμένες ελπίζω να είναι οι τελευταίες καθώς έρχονται δύσκολα παιχνίδια. 

Στα 35 σου χρόνια, και μετά από εξαιρετικές σεζόν σε Παγκράτι, Αρκαδικό και Ελευσίνα, βρήκες στον Προμηθέα μια ακόμα οικογένεια;

Είμαι πολύ τυχερός σε αυτό το κομμάτι αλλά σίγουρα είναι και θέμα επιλογών. Σε όλες της ομάδες που αγωνίστηκα υπήρχε αυτή η έννοια της οικογένειας που μπορεί να θεωρείται λίγο κλισέ αλλά πραγματικά είναι μια πολύ καλή συνταγή επιτυχίας! Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του Προμηθέα και νιώθω πολύ όμορφα εδώ γιατί έχουν δημιουργηθεί δυνατές ανθρώπινες σχέσεις..

Διανύεις την τρίτη σεζόν σου στην Πάτρα, άρα είσαι οι ειδικότερος να μας μιλήσεις για τον Προμηθέα και το κλίμα στην ομάδα. Σύστησε την στον κόσμο;

Πράγματι πέρασαν δυόμιση χρόνια γεμάτα χαρές και επιτυχίες! Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, η διοίκηση, το προπονητικό σταφ, οι παίκτες και ο φίλαθλος κόσμος αποδεικνύουν κάθε χρονιά πως είμαστε ενωμένοι κ προσπαθούμε για το καλύτερο. Εμείς σαν ομάδα είμαστε προσγειωμένοι, κρατάμε χαμηλούς τόνους και κοιτάζουμε ένα παιχνίδι την φορά ώστε στο τέλος της σεζόν να κάνουμε ταμείο. Ο Προμηθέας επίσης κάνει καλή δουλειά στης ακαδημίες του. Πιο συγκεκριμένα το πρωτοποριακό πρόγραμμα ” ΝΟΥΣ ” πιστεύω πως θα αναδείξει κάποια νεαρά παιδιά που θα στελεχώσουν την αντρική ομάδα!

Θα ήθελες μια τρίτη συνεχόμενη άνοδο, και πόσο εφικτή είναι;

Μια άνοδος στα μεγάλα σαλόνια θα είναι για μένα μια ονειρεμένη τριετία κ το κερασάκι στην τούρτα!!Για να επέλθει βέβαια χρειάζεται πολύ δουλειά και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο κάθε Σαββάτο. Ακόμα όλα είναι πολύ ρευστά στο πρωτάθλημα με πολλές ανατροπές κai ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια για όλες τις ομάδες. Εμείς έχουμε κάνει μια αξιόλογη πορεία σαν νεοφώτιστοι και είμαστε μέσα στους στόχους μας. Πιστεύω αυτός που θα είναι πιο συνεπής, πιο συγκεντρωμένος αλλά και αρκετά τυχερός θα τα καταφέρει! Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και θέλω να ελπίζω ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίζουν στο τέλος!

Πως βλέπει το μέλλον του ο Σωκράτης Μαναβόπουλος;

Προς το παρόν η σκέψη μου είναι στις υποχρεώσεις που έχω με την ομάδα και στην υλοποίηση των στόχων της! Σε ότι αφορά το μέλλον σε προσωπικό επίπεδο εύχομαι να είμαι υγιής και να είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπώ! Σε ότι αφορά το επαγγελματικό επειδή οδεύω προς τα 36 μου και ο πρωταθλητισμός έχει ημερομηνία λήξης, εξετάζω κάποιες επαγγελματικές προοπτικές οι οποίες ελπίζω να πραγματοποιηθούν εν καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνω κάτοικος Πάτρας!

Ποια η γνώμη σου για την φετινή Α2;

Είναι η καλύτερη με διάφορα των τελευταίων ετών και η πιο δύσκολή! Ίσως είναι μια μικρογραφία της Α1. Πολλοί έμπειροι παίκτες από την μεγαλύτερη κατηγορία συμμετέχουν και έχουν δώσει μια διαφορετική αίγλη στην φετινή Α2. Είναι ενδιαφέρουσα η εφαρμογή των play off κ play out καθώς όλες οι ομάδες παλεύουν μέχρι το τέλος και αυτό από μόνο του το καθιστά πολύ ανταγωνιστικό και συναρπαστικό! Υπάρχουν ομάδες με μεγάλη ιστορία άλλα και ανερχόμενες με όραμα..

Αξίζει να σημειωθεί το πόσο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος που αγαπά το μπάσκετ έχει την δυνατότητα φέτος να παρακολουθεί τα ματς μέσω της κρατικής τηλεόρασης και αυτό ελπίζω να συνεχιστεί και της επόμενες χρονιές γιατί το μπάσκετ είναι το εθνικό μας άθλημα και αυτό που μας έχει κάνει τόσες φόρες υπερήφανους!!