Η Εθνική Νέων βρίσκεται στο τελικό της προετοιμασίας της ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Κρήτης, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να θέλει να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί στην διοργάνωση.

Ο Διονύσης Τάταρης μίλησε για τους στόχους της Εθνικής στο φετινό Ευρωμπάσκετ, την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και το γεγονός ότι η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στην Κρήτη.

·        Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την κλήση σου στην Εθνική;

Είναι τιμή και περηφάνια να εκπροσωπείς την χωρά σου και ειδικά σε μια γενιά που είναι από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ!

·        Ποιοι είναι στόχοι της ομάδας για το φετινό Ευρωμπάσκετ;

Οι στόχοι της ομάδας είναι βάση πλάνου να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αυτό που μας αναλογεί και θα δώσουμε το 1000% για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε

·        Πόσο πιστεύεις ότι θα σας βοηθήσει το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί το Ευρωμπάσκετ στην Κρήτη;

Είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα για εμάς γιατί είμαστε στη χωρά μας θα έχουμε τον κόσμο αλλά το άγχος θα υπάρχει διότι σε ένα τουρνουά που γίνεται στη χωρά σου πάντα έχεις παραπάνω πίεση για να δείξεις το κάτι παραπάνω και εμείς πρέπει να υπερβούμε τους εαυτούς μας

·        Πιστεύεις ότι η εμπειρία σου στον Άρη μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις ένα καλό τουρνουά;

Με την προετοιμασία που έκανα με την αντρική ομάδα του Άρη και την γεμάτη σεζόν παιχνίδια με τους Μαχητές σίγουρα είναι μια μεγάλη εμπειρία και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου.

·        Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά;

Αυτό που θα ήθελα ν πω είναι ότι με την στήριξη τους θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα