Ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου κατάφερε σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι να επικρατήσει επί του Μανδραϊκού με 82-77 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα στον 2ο όμιλό της.

Ένας εκ των κορυφαίων για το “συγκρότημα” του coach Δεγάιτα, ο Κωνσταντίνος Τάτσης μίλησε στο Basketblog.gr για τη νίκη της ομάδας του, για την “αντίδρασή” της μετά την ήττα στο Κύπελλο της ΕΣΚΑΝΑ από τον Άρη Νικαίας, το μέλλον της στην κατηγορία αυτή, αλλά αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στη χώρα μας μετά από τη θητεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Δείτε τις δηλώσεις του Τάτση:

-Πρεμιέρα με νίκη για τον Κρόνο σε ένα δύσκολο παιχνίδι, πού πιστεύεις πως κρίθηκε το παιχνίδι;

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με αρκετό άγχος, όντας πρεμιέρα και ύστερα από μεγάλη αποχή. Κάθε αρχή και δύσκολη που λέμε. Το γεγονός ότι μείναμε ενωμένοι σαν ομάδα και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, καθώς και ακολουθήσαμε τις οδηγίες των προπονητών παρόλη τη νευρικότητα, ήταν κατά τη γνώμη μου τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά».

-Βλέπουμε ότι μετά την ήττα στο Κύπελλο της ΕΣΚΑΝΑ, η ομάδα αντέδρασε και με το παραπάνω. Τι ήταν αυτό που σας έδωσε το κίνητρο;

«Ο αποκλεισμός από τον Άρη Νίκαιας μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως καμία νίκη την φετινή χρονιά δεν πρόκειται να έρθει εύκολα. Τα περισσότερα παιχνίδια θα είναι κοντά στο σκορ κι έτσι θα πρέπει να είμαστε εγκεφαλικά προετοιμασμένοι μιας και το κάθε λάθος θα μετράει, πράγμα που καταφέραμε στον αγώνα με το Μανδραικό. Ο χθεσινός αγώνας ήταν ο πρώτος του πρωταθλήματος και όλοι γνωρίζαμε πόσο χρειαζόμασταν αυτό το 1-0, ενόψει της δύσκολης χρονιάς που θα ακολουθήσει».

-Πώς βλέπεις το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία αυτή;

«Όπως όλοι γνωρίζουμε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι τρομερά ανταγωνιστικό, ειδικά φέτος που θα υποβιβαστούν περισσότερες απ’ ότι συνήθως. Στον Κρόνο φέτος έχουμε μια νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε πολλά!  Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κάθε αγώνα λες και το ρεκόρ μας είναι 0-0 και να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αγωνιστική, είτε παίζουμε με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο».

-Επέστρεψες στην Ελλάδα ξανά και μάλιστα ξεκίνησες με τρομερή εμφάνιση. Πώς νιώθεις για αυτό;

«Νιώθω χαρούμενος γιατί δούλεψα σκληρά το περασμένο καλοκαίρι, σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας λόγο του Covid-19. Σε καμία περίπτωση δεν επαναπαύομαι όμως γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και με δύσκολους αγώνες κι έτσι πρέπει να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα μου με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ για να έχουμε επιτυχία. Όπως είπα και προηγούμενος, η ομάδα έχει πολύ ταλέντο κι έτσι να είστε σίγουροι ότι θα δούμε τέτοιες εμφανίσεις από πολλούς τη φετινή χρονιά!»