Υπήρξε ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας των Τρικάλων, στο μεγάλο “διπλό” στο Ρέθυμνο με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα, χάρη στο τελικό 81-83. Κι αυτό, γιατί κυρίως εκείνος ήταν ο παίκτης που όφειλε να είναι ψύχραιμος, πηγαίνοντας πολλές φορές στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, στη γραμμή των βολών. Και η αποστολή του αυτή εκτελέστηκε με επιτυχία, πέραν της εξαιρετικής του εμφάνισης νωρίτερα, όσο είχε αγωνιστεί (συνολικά είχε 17 πόντους, με 3/8 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 5/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 6 κερδισμένα φάουλ, με 5 λάθη).

Ο Τζάστιν Ίνγκραμ μιλάει στο Basketblog.gr για το σπουδαίο αποτέλεσμα της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη στην Κρήτη, ενώ πραγματοποιεί ιδιαίτερη μνεία στον νέο του συμπαίκτη, Άλεξ Χάρις. Δηλώνει πως… ζει για καταστάσεις όπως αυτή που του έτυχε στο εν λόγω ματς, δηλαδή να ευστοχεί όταν η μπάλα “καίει”, ενώ θέτει τον πήχη τουλάχιστον για την όγδοη θέση που οδηγεί στα play-offs.

Συνέντευξη στον Ραφαήλ Αλαγά

Τζάστιν, πετύχατε μία σημαντική νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο το περασμένο Σάββατο. Ποια ήταν τα κύρια στοιχεία που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό;

Νομίζω πως ήταν κυριότερο στοιχείο ήταν η πολύ καλή μας παρουσία στη ρακέτα, τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι, καθώς πετύχαμε αρκετά καλάθια στο «ζωγραφιστό». Παίξαμε σκληρά σε κάθε μπάλα και γι’ αυτό κερδίσαμε αρκετές δεύτερες ευκαιρίες. Σιγουρέψαμε, παράλληλα, τα αμυντικά ριμπάουντ, αγωνιζόμενοι τα ίδιο δυνατά και κερδίσαμε παίζοντας ουσιαστικά το δικό μας παιχνίδι.

Πόσο σημαντικές είναι για ομάδες σαν τη δική σας οι εκτός έδρας νίκες; Τέτοια αποτελέσματα μετρούν «διπλά»;

Πιστεύω πως κάθε νίκη είναι σημαντική και μετρά το ίδιο, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Αυτό το αποτέλεσμα, φυσικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς είναι ακόμη νωρίς, και με τον τρόπο αυτόν κερδίσαμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ως ίσο οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιοδήποτε παρκέ. Επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι μας.

Ο καινούργιος σας παίκτης, Άλεξ Χάρις, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο ματς αυτό. Πόσο σημαντικός πιστεύεις πως θα είναι αυτός ο παίκτης για εσάς μελλοντικά;

Ο Άλεξ θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός για εμάς, διότι μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, είτε με σουτ από απόσταση είτε με ντράιβ, και να ταυτόχρονα να μοιράζει σωστά το παιχνίδι. Θα είναι, λοιπόν, από τους πιο σημαντικούς παίκτες, γιατί ο τρόπος που παίζει δίνει αίσθηση ασφάλειας στους συμπαίκτες του, μιας και πιστεύω πως μπορούν να βασίζονται σε αυτόν. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει σε ουσιώδη βαθμό την ομάδα.

Στο τέλος, όμως, εσύ ήσουν αυτός που έπρεπε να ευστοχήσεις από τη γραμμή των βολών, κάτι που κατάφερες σε μεγάλο βαθμό. Τι είναι αυτό που νιώθεις εκείνες τις στιγμές;

Είναι κάτι εύκολο, γιατί απλά αυτή είναι η δουλειά μου. Έχοντας φτάσει στο σημείο που βρίσκομαι στην καριέρα μου, περιμένω από τον εαυτό μου να είμαι εύστοχος από τη γραμμή. Είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτές τις στιγμές, έχοντας κάνει πολλή δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι, στην προπόνηση. Είναι, συνεπώς, κάτι εύκολο για μένα, καθώς έχω εξασκηθεί πάρα πολύ και μπορώ να έχω την ψυχραιμία ακόμη κι όταν βρισκόμαστε, για παράδειγμα, σε νεκρό χρόνο, να είμαι απόλυτα εύστοχος σε τρεις βολές.

Έχετε ακόμη ένα ματς, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, αυτήν την φορά εντός έδρας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ποια στοιχεία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τον αγώνα;

Όπως είπα και πριν, να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν έχουμε να αγωνιστούμε εντός έδρας. Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα κι εμείς από τη πλευρά μας πρέπει να ακολουθήσουμε όσα κάναμε σωστά στο προηγούμενο παιχνίδι που μας έδωσαν την νίκη, προκειμένου να τη διεκδικήσουμε και εδώ με αξιώσεις.

Με την νίκη σας απέναντι στο Ρέθυμνο, βρίσκεστε πλέον μία νίκη μακριά από την όγδοη θέση που οδηγεί στα play-offs. Είναι ένας εφικτός στόχος;

Φυσικά! Σε όποια ομάδα κι αν έχω παίξει, πάντοτε θέταμε ως στόχο να προκριθούμε στα play-offs. Είμαστε μόνο μία νίκη μακριά από αυτά, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο ακόμη μπροστά και πολλά μπορεί να συμβούν μέχρι το τέλος της σεζόν. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να προετοιμαστούμε για το ματς με τον ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να παίξουμε σκληρά και να διεκδικήσουμε την νίκη. Μετά και από αυτό το ματς, λοιπόν, θα δούμε ξανά πού βρισκόμαστε και πού μπορούμε να στοχεύσουμε.