Ο Παναθηναϊκός προχώρησε, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, σε δεύτερο συνεχή θρίαμβο, μετά από εκείνο με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε, “κατακερματίζοντας” την ιταλική ομάδα με 90-63. Υπάρχει, ωστόσο, και συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, με τους “πράσινους” να έχουν να αντιμετωπίσουν την προσεχή Πέμπτη την Μπαρτσελόνα στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”.

Αυτό είναι που επισημαίνει ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός μιλάει στο Basketblog.gr και τονίζει το γεγονός πως η ομάδα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένη εν όψει της συνέχειας. Κάνει αναφορά στην νίκη επί της Αρμάνι, τον αγώνα στην Καταλωνία, για τη σημασία της άμυνας στο παιχνίδι της ομάδας, καθώς και τη βελτίωσή της στο επιθετικό κομμάτι. Τέλος, δε διστάζει να κάνει λόγο, με χιουμοριστική διάθεση, για το απίστευτο κάρφωμά του, μετά την άστοχη βολή του Τζούλιαν Ράιτ.

Συνέντευξη στον Ραφαήλ Αλαγά

Τζέιμς, πετύχατε μία μεγάλη νίκη σήμερα απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο. Δείξατε ότι, μάλλον, το αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας με την Φενέρμπαχτσε δεν ήταν κάτι τυχαίο.

Όντως. Θέλαμε από την αρχή να μπούμε μέσα δυνατά και με ομαδικότητα. Αυτήν τη στιγμή δείχνουμε θετικά «σημάδια». Παίζουμε όλοι μαζί, με δύναμη και καλό μπάσκετ με ένα τρομερό κοινό στην έδρα μας. Σίγουρα, θα είναι δύσκολα τα ματς εδώ, για όποιον αντίπαλο έρθει. Σήμερα (σσ. χθες), ήμασταν συγκεντρωμένοι, ακολουθήσαμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει, είχαμε πολλή ενέργεια και, φυσικά, τον κόσμο μας. Το πάθος που δείξαμε, άλλωστε, το αντλήσαμε σε τεράστιο βαθμό από τους οπαδούς μας.

Και η Αρμάνι έμοιαζε να συμπεριφέρεται σαν μικρή ομάδα, και όχι σαν αυτή που γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι.

Ισχύει, είναι μία καλή ομάδα και δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται, να κερδίζεις με μεγάλη διαφορά. Τώρα, όμως, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για ένα μεγάλο αγώνα, όπως αυτός με την Μπαρτσελόνα. Υπάρχει, ασφαλώς, και το ματς που έχουμε την Κυριακή με το Ρέθυμνο, το οποίο πιστεύω πως θα μας προετοιμάσει καλά για την επόμενη εβδομάδα.

Τι έχεις να μας πεις για την Μπαρτσελόνα και το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που έχετε να δώσετε;

Η Μπαρτσελόνα είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, καθώς και μία από αυτές που θα τιμωρήσουν κάθε λάθος σου. Επομένως, πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση, προκειμένου να κάνουμε το παιχνίδι μας και να σταματήσουμε την Μπαρτσελόνα, όπως και αυτή θα προσπαθήσει να σταματήσει εμάς. Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε πανέτοιμοι απέναντί τους.

Και, μάλιστα, σε μία τόσο δύσκολη έδρα, όπως το «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Σίγουρα, όταν η Μπαρτσελόνα παίζει στην έδρα της είναι εξαιρετικά δύσκολο αν την κερδίσεις. Γι’ αυτό, όπως σου είπα, πρέπει να είμαστε πραγματικά έτοιμοι, για να παίξουμε έναν τέτοιο αγώνα και να φτάσουμε να έχουμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα.

Έστω κι αν είναι νωρίς για να έχουμε μία πλήρη εικόνα, δείχνετε να έχετε βελτιωθεί σημαντικά στο επιθετικό κομμάτι σε σχέση με πέρυσι. Η άμυνα είναι, ασφαλώς, και πάλι το μεγάλο σας «όπλο», αλλά δε διαφέρει ιδιαίτερα από αυτήν που παίζατε την περασμένη σεζόν, περιορίζοντας τον αντίπαλο κοντά στους 65 πόντους, σε αντίθεση με το επιθετικό κομμάτι.

Είναι βέβαιο πως, πλέον, σκοράρουμε περισσότερο. Η άμυνά μας, όπως είπες, είναι πάντα πολύ καλή, αλλά δεν είναι εύκολο να κερδίσεις με 65 πόντους οποιοδήποτε παιχνίδι στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκα. Αντιθέτως, όταν σκοράρεις 90 πόντους, ασφαλώς θα έχεις περισσότερες πιθανότητες. Η άμυνά μας, όμως, είναι το «κλειδί», αυτή είναι που μας δίνει ό, τι παρουσιάζουμε επιθετικά.

Ο κύριος Ιβάνοβιτς φαίνεται να σας έχει δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στο επιθετικό κομμάτι, κι αυτό φαίνεται από την αυξημένη σας πρωτοβουλία στα σουτ.

Θέλει, απλώς, να είμαστε όλοι επιθετικοί, είτε αμυνόμαστε, είτε βρισκόμαστε στην επίθεση. Προσπαθούμε όλοι να το ακολουθούμε και να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις του, ανεξάρτητα αν είμαστε περισσότερο αμυντικοί ή επιθετικοί παίκτες.

Άλλη μία φορά προσέφερες απίστευτο θέαμα, με το τρομερό κάρφωμά σου, μετά τη βολή του Ράιτ.

(γέλια) Αυτό είναι που πρέπει να δώσεις στον κόσμο. Όλοι βλέπουν την Ευρωλίγκα, και όλοι παρακολουθούν τον Παναθηναϊκό, πρέπει να προσπαθήσεις να τους βοηθήσεις να το απολαύσουν.