Οι συστάσεις περιττές. Ο Κώστας Τζιβελέκας είναι άνθρωπος του μπάσκετ για παραπάνω από δύο δεκαετίες πλέον. Θα μπορούσαμε με… ποιητική αδεία να πούμε ότι είναι ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς προέδρους που συνεχίζουν με μεράκι να στηρίζουν την ομάδα της καρδιάς τους. Ο Α.Ο. Δάφνης έχει αφήσει στο παρελθόν τις ιστορικές στιγμές (Α1) όμως το μέλλον είναι και πάλι ελπιδοφόρο στις παρυφές του… Υμηττού, καθώς ο Τζιβελέκας έχει και πάλι την μπαγκέτα. Με ένα διαφορετικό μοντέλο, προσπαθεί να επαναφέρει την Δάφνη εκεί που αξίζει να βρίσκεται, δηλαδή στα υψηλά στρώματα του Ελληνικού μπάσκετ. Η αρχή έχει γίνει. Αν έλεγες σε κάποιον φίλο της ομάδας πριν από έξι χρόνια ότι η Δάφνη θα βρισκόταν την σεζόν 2020-2021 στην Γ’ Εθνική θα… γέλαγε μαζί σου.

Ο Κώστας Τζιβελέκας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Basketblog.gr και “άνοιξε” τα χαρτιά του για όλα τα θέματα χωρίς να κρύψει το οτιδήποτε. Άλλωστε όπως είπαμε, αν έπρεπε να του δώσουμε ένα κοσμητικό επίθετο αυτό θα ήταν: «ρομαντικός».  

Πέντε χρόνια-τέσσερις άνοδοι και επιστροφή της Δάφνης στις Εθνικές Κατηγορίες; Επόμενος στόχος;

«Ένα όμορφο ταξίδι συνεχίζεται. Ο Α.Ο. Δάφνης είναι μία ιστορική ομάδα που έχει διαπρέψει στις υψηλές κατηγορίες. Με αργά αλλά σταθερά βήματα κοιτάζουμε τις επόμενες κατηγορίες.»

Ο παίκτης που σας έρχεται στο μυαλό πρώτος όταν ακούτε Δάφνη;

«Είναι πάρα πολλά τα παιδιά που έχω αγαπήσει και έχω περάσει ανεξίτηλες στιγμές μαζί τους. Θα αδικήσω κάποιον και δεν το θέλω. Πάντα τα παιδιά της Δάφνης είχαν μία ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμένα. Δηλαδή τα παιδιά της πόλης που προσπαθώ και τώρα να φέρω στον σύλλογο. Η ομάδα μας θέλουμε τα επόμενα χρόνια να είναι επανδρωμένη από τα δικά μας παιδιά.»

Πότε-πως και γιατί αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε με τον Α.Ο. Δάφνης (και τις δύο φορές);

«Την πρώτη φορά, όταν πρωτοασχολήθηκα, το θεώρησα τότε ανταποδοτικό. Ήμουν νέος επιχειρηματίας, ήταν και ο χαρακτήρας μου τέτοιος (είναι ακόμα), και θεώρησα πως η προσφορά της κοινωνίας προς το πρόσωπο μου και την επιχείρηση μου, έπρεπε να ανταποδοθεί. Έτσι δεν βοηθούσα μόνο τον Α.Ο. Δάφνης αλλά όλη την πόλη σε ό,τι χρειαζόταν και συνεχίζω να το κάνω ακόμη. Την δεύτερη φορά βλέποντας τις εξελίξεις στο Ελληνικό μπάσκετ, δεν μπορούσα να μην επέμβω και πάλι στην Δάφνη-στην κόρη μου αν θέλεις. Πονούσε η καρδιά μου και αποφάσισα να ασχοληθώ εκ νέου. Άλλωστε όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ δεν είναι δύσκολο να επαναληφθεί η ιστορία.» 

Πώς βλέπετε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στις Εθνικές κατηγορίες της χώρας μετά την αναδιάρθρωση της Επιτροπής πρωταθλημάτων;

«Πιστεύω ότι η αχαρτογράφητη οικονομική κατάσταση οδήγησε σε αυτή την αναδιάρθρωση. Για να πήραν τα κέντρα αποφάσεων αυτή την απόφαση κάτι περισσότερο ξέρουν καθώς θέλουν να συντηρήσουν τις κατηγορίες. Το αν ήταν η σωστή απόφαση θα φανεί τα επόμενα δύο χρόνια.»

«Φάκελος» Γ Εθνική: Είναι η Δάφνη έτοιμη οικονομικά να αντεπεξέλθει; Ποιοι είναι οι στόχοι για την φετινή σεζόν;

«Η ομάδα είναι έτοιμη από οικονομικής άποψης να ανταπεξέλθει. Θα στηριχτούμε σε νέα παιδιά, θα γίνουν αυτά που πρέπει όπως γίνονται πάντα και δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Θέλουμε να αναδείξουμε νεαρούς παίκτες και μαζί τους να ανέβουμε επίπεδο και εμείς.»

Το Ελληνικό μπάσκετ τι χρειάζεται για να σταθεί πάλι στα πόδια του, τηρουμένου ότι βρίσκεστε χρόνια στον χώρο;

«Πρέπει οι ομάδες να εστιάσουν στις υποδομές και ακαδημίες τους. Να βγουν νέοι παίκτες, νέα παιδιά που θα μπορέσουν να βγάλουν μία νέα δυναμική.Τα χρήματα δεν δίνονται πλέον ασύστολα. Πρέπει να ξαναδούν το μοντέλο ακόμα και στην Α1 γιατί αυτή την στιγμή η κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ είναι ένα πηγάδι χωρίς τέλος. Όποιος ασχοληθεί θέλει πολλά χρήματα και υπάρχει ημερομηνία λήξεως. Είμαι της άποψης πως ό,τι πέφτει ανεβαίνει ξανά. Το Ελληνικό μπάσκετ θα επανέλθει εκεί που του αξίζει.»