Η Δάφνη Δαφνίου μετά από 3 σερί ανόδους ετοιμάζεται ν’ αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Β’ Εθνική. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν ένα ικανότατο ρόστερ προκειμένου να μπορέσει η ομάδα του Χαϊδαρίου να δημιουργήσει τη δική της «ταυτότητα» στην Β’ Εθνική και να αποτελέσει μία από τις δυνάμεις της κατηγορίας.

Ένας από τους παίκτες που είπαν το «ναι» στην πρόταση των «πρασίνων» ήταν και ο Γιώργος Τσιάκος. Χρόνια κάτοικος της περιοχής, ο έμπειρος σέντερ αποφάσισε να συνδυάσει την μπασκετική του καριέρα με την περιοχή που μένει και για το λόγο αυτό θ’ αγωνίζεται με τη φανέλα της Δάφνης τη νέα χρονιά.

Ο 34χρονος σέντερ μίλησε αποκλειστικά στο basketblog.gr για την μετεγγραφή του στη Δάφνη, το ρόλο που θα έχει στην ομάδα, αλλά και τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν.

–          Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την μετεγγραφή σου στη Δάφνη Δαφνίου;

Οι άνθρωποι της Δάφνης Δαφνίου με προσέγγισαν πολλές φορές και μου έδειξαν με τον τρόπο τους ότι ήθελαν να κάνουν μία σοβαρή προσπάθεια αλλά με κέρδισε το γεγονός ότι ήθελαν να βγω μπροστά σε αυτή την προσπάθεια όντας ένας άνθρωπος της περιοχής μιας και ζω στο Χαϊδάρι. Ζητούσαν από έναν άνθρωπο της περιοχής με την εμπειρία μου να βγει μπροστά. Είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που μου το έδειξαν και νιώθω μεγάλη ευθύνη για αυτούς τους ανθρώπους και θα συνεργαστούμε τη νέα χρονιά. Νιώθω ευτυχισμένος και παράλληλα αγχωμένος γιατί θα πρέπει να βγάλουμε ασπροπρόσωπους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν για αυτή την ομάδα για να βρίσκεται στην Β’ Εθνική και να έχει ένα καλό όνομα.

–          Πιστεύεις ότι η εμπειρία που έχεις από τις μεγαλύτερες κατηγορίες θα σε βοηθήσει τη νέα σεζόν;

Εμένα η εμπειρία μου είναι περισσότερο από την Α1, όμως, αγωνίστηκα και στην Β΄ Εθνική με τον Πανιώνιο τη χρονιά της ανόδου της ομάδας. Τότε συνειδητοποίησα πόσο δύσκολη είναι αυτή η κατηγορία και ότι όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν και να χάσουν από όλους. Νομίζω ότι αυτή η εμπειρία της Β’ Εθνικής θα μας βοηθήσει. Σίγουρα οι κινήσεις που έχουν γίνει στην κατηγορία δείχνουν ότι έχει γίνει πιο δυνατή ακόμα και από την Α2. Το έργο μας θα είναι δύσκολο αλλά με τη βοήθεια και την παρουσία όλων θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

–          Ποιοι είναι οι στόχοι της Δάφνης Δαφνίου για τη φετινή σεζόν;

Καταρχήν, όπως μου έχουν πει και οι άνθρωποι της ομάδας, η Δάφνη είναι μία παρέα. Μια παρέα που θέλουν οι άνθρωποι να ευχαριστιούνται το μπάσκετ που βλέπουν, να έρχονται τα παιδιά στο γήπεδο και να βλέπουν μπάσκετ και οι παίκτες να είναι πρότυπο. Είναι προτιμότερο να βάζουμε κάθε στόχο σκαλί-σκαλί. Πρώτα θα πρέπει να δούμε την παραμονή στην κατηγορία και μετά θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα στην κατηγορία.

–          Νιώθεις ότι θα πρέπει να βγάλεις εντός και εκτός παρκέ περισσότερες ηγετικές τάσεις;

Αυτό είναι σίγουρο γι’ αυτό και με πλησίασαν οι άνθρωποι της ομάδας και οι συζητήσεις μας ξεκινούσαν από αυτό. Οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κράμα νεαρών παικτών με κάποιους έμπειρους που θα τους βοηθήσουν να εξελιχθούν. Ήθελαν εμένα να βγω μπροστά και ν’ αναλάβω αυτή την ομάδα σαν ηγέτης στο παρκέ και είναι τιμή μου που με προσέγγισαν και ήρθαμε σε συμφωνία. Γι’ αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της ομάδας, Βασίλη Νέγρη, τον κύριο Ντένη Γαλανό για τις επαφές που κάναμε μαζί με τον Μάκη Σωφρονιάδη αλλά και τον προπονητή της ομάδας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν υπομονή και θέληση ώστε να συνεργαστούμε την νέα σεζόν και τους ευχαριστώ για τον τρόπο που με προσέγγισαν.

–          Θα ήθελες να δώσεις μια υπόσχεση στον κόσμο που έχει αρχίσει και αγκαλιάζει την προσπάθεια της ομάδας;

Η υπόσχεση που έχω να πω είναι ότι θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να καμαρώνει για την ομάδα που βλέπει και αγαπά.