Απέναντι σε έναν αδιάφορο, κακό και ελλιπή Ολυμπιακό, η Αναντολού Εφές πήρε την πολυπόθητη νίκη με 68-81, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του Β’ Ομίλου. Έτσι, όχι μόνο υποχρέωσε τους “ερυθρόλευκους” στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα για φέτος, καθώς και πρώτη τους στο φαληρικό στάδιο στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας μετά από τρία και πλέον χρόνια (25/10/2012 με 61-79 από τη Ζαλγκίρις), αλλά και τούς απέφυγε στον όμιλο του “θανάτου” στο Top-16. Μετά από αυτή νίκη, λοιπόν, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς προκρίθηκε στον Ε’ Όμιλο του Top-16, όπου θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε, τη Μάλαγα, τον Παναθηναϊκό, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, την Τσεντεβίτα, και τη Νταρουσάφακα. Κορυφαίος των “Τούρκων” (μαζί με τον Σάριτς) ήταν ο Τόμας Ερτέλ με 13 πόντους (2/2 βολές, 4/8 δίπ., 1/3 τρίπ.), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και ισάριθμα λάθη σε 24:32”. 

Ο Γάλλος διεθνής γκαρντ μίλησε αποκλειστικά στο Basketblog.gr για το πώς η Εφές έφτασε στη νίκη επί του Ολυμπιακού, ενώ σε ό,τι αφορά το Top-16 εκτίμησε ότι ο Ε’ Όμιλος είναι εύκολος γι’ αυτούς και ως εκ τούτου θα επιδιώξουν την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τέλος, ερωτηθείς για το προσωπικό ρεκόρ των 500 ασίστ στη διοργάνωση παραδέχθηκε πως ήταν κάτι που δεν γνώριζε, δηλώνοντας παράλληλα χαρούμενος για το επίτευγμα αυτό και ευελπιστώντας να συνεχίσει να μοιράζει τελικές πάσες στους συμπαίκτες του. 

Τόμας, πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια για τη νίκη σας. Ποιο θεωρείς ότι ήταν το κλειδί γι’ αυτήν;

«Πιστεύω ότι ελέγξαμε σχεδόν άψογα το παιχνίδι και παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Αυτό πιστεύω ήταν το κλειδί της νίκης.».

Πώς αισθάνεσαι για τη νίκη και για τη συνέχεια στο Top-16;

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, διότι θέλαμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση του ομίλου. Πλέον είμαστε στον Ε’ Όμιλο του Top-16, κάτι το οποίο μας κάνει χαρούμενους και μας δίνει την ευκαρία να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά για να προχωρήσουμε περισσότερο.».

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον νέο σας όμιλο;

«Όπως είπα πριν είμαστε στον εύκολο όμιλο του Top-16 και μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύω ότι μπορούμε να τον επιτύχουμε.».

Απόψε (σ.σ. χθες) έφτασες τις 500 ασίστ στην Ευρωλίγκα. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

«Αλήθεια; Δεν το ήξερα! Είμαι πολύ χαρούμενος και ελπίζω να δώσω στη συνέχεια ακόμη περισσότερες».»