Γνώρισε τη γυναίκα του, έφτιαξε την οικογένειά του κι έτσι ο Τόνι Γουντς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται και να είναι Έλληνας. Το λέει και θα το διαπιστώσετε κι εσείς στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

«Η Ελλάδα με έκανε καλύτερο άνθρωπο, δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στις ΗΠΑ, λέει ο έμπειρος σέντερ που ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του».

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με την Ελλάδα;

«Η πρώτη μου επαφή με την Ελλάδα έγινε το 2013 όπου ήρθα ως rookie να παίξω για την Κηφισιά. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά η σχέση μου με την πανέμορφη αυτή χώρα και σίγουρα εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε. Ένα χρόνο αργότερα γνώρισα τη γυναίκα μου και από τότε και μετά το σπίτι μου και η ζωή μου είναι εδώ. Έχουμε ήδη ένα αγοράκι 2,5 ετών και σε λίγους μήνες θα γεννηθεί και η κόρη μας».

Βέβαια στις ΗΠΑ γεννήθηκες…Υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής;

«Δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Αμερική. Έχω να ταξιδεψω εδώ και πέντε χρόνια στη γενετηρα μου και δεν μου λείπει η ζωή εκεί. Σίγουρα θα επισκεφτώ κάποια στιγμή την οικογένεια μου, ώστε να δουν και τα παιδιά μου που μεγάλωσα, αλλά νιώθω πλήρης, υγιής και ασφαλής εδώ. Η Ελλάδα με έκανε καλύτερο άνθρωπο».

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στην Ελλάδα;

«Αυτό που με κέρδισε περισσότερο είναι η ύπαρξη κουλτούρας, εθίμων και παραδόσεων. Γι αυτό και θέλησα να βαφτιστώ χριστιανος ορθόδοξος και στη συνέχεια να παντρευτώ τη γυναίκα μου όπως απαιτούσε η ελληνική παράδοση. Η δυναμική της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία είναι κάτι ακόμα που με κέρδισε, είναι απλά θαυμάσιο. Και τέλος σημαντικό ρόλο παίζει ότι νιώθω ασφαλής εδώ. Και βέβαια τι να πω εγώ για τη θάλασσα, τον ήλιο και την κουλτούρα του φαγητού, όλος ο κόσμος ξέρει»!

Ποια η σχέση σου με την ελληνική γλώσσα; Τα καταφέρνεις;

«Η ελληνική γλώσσα είναι αυτό που με έχει δυσκολέψει περισσότερο από όλα μέχρι τώρα. Προσπαθώ κάθε ημέρα να μαθαίνω περισσότερα, ο γιος μας με βοηθάει πολύ σε αυτό. Μεγάλη πρόοδο κάνω όταν βρίσκομαι και με Έλληνες συμπαίκτες, όπου εκεί μαθαίνω όλων των ειδών τις λέξεις, κατάλληλες και ακατάλληλες! Όλα χρειάζονται κάποια στιγμή».

Γιατί τα τελευταία χρόνια δεν σε βλέπουμε τόσο συχνά στα παρκέ της χώρας μας;

«Λιγο κάποιες λάθος επιλογές, λίγο η έλλειψη σωστού τάιμινγκ και ίσως τύχης, συντέλεσαν στο να μην έχω πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια ολοκληρωμένες σεζόν όπως θα ήθελα. Είμαι όμως έτοιμος να επανέλθω στα ελληνικά παρκέ, με όρεξη για πολύ δουλειά και πείσμα να καθιερωθώ και πάλι στην ελληνική μπασκετική κοινότητα. Πιστεύω πως τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή».

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Κατά τη γνώμη μου το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο αξιόλογα στην Ευρώπη και όχι μόνο. Το επίπεδο είναι υψηλό, με αυξάνουσα πορεία, εξαιρετικούς προπονητές, ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για το άθλημα και πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης. Οι φίλαθλοι αγαπούν τις ομάδες τους και οι περισσότεροι είναι γνωστές του μπάσκετ. Δεν βρίσκονται στο γήπεδο απλά για την παρουσία τους, γνωρίζουν τι παρακολουθούν. Ανυπομονώ να επιστρέψω»!