Ιδανικό ήταν το ντεμπούτο του Τζέιμς Φελντέιν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στην πρώτη του εμφάνιση με το “τριφύλλι”, ο διεθνής γκαρντ σημείωσε 14 πόντους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην νίκη-πρόκριση της ομάδας του στο ΣΕΦ.

Ο 27χρονος γκαρντ μίλησε αποκλειστικά στο basketblog.gr λίγη ώρα αφότου είχε οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. περιγράφοντας τα συναισθήματα που του προκάλεσε το πρώτο του ντέρμπι “αιωνίων”, το οποίο συνδυάστηκε με νίκη. Παρόλα αυτά, ο Φελντέιν τόνισε πως η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη για τους “πράσινους”, καθώς υπάρχουν επικίνδυνες ομάδες, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Τέλος, αναφέρθηκε στον ελεύθερο ρόλο που του έχει αναθέσει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, γεγονός που του δίνει αυτοπεποίθηση να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Πρώτα από όλα συγχαρητήρια, ήταν μια μεγάλη νίκη για σας. Πώς έζησες το πρώτο σου ντέρμπι, εδώ στην Ελλάδα;
 
«Ήταν υπέροχα. Ξέρω ότι ήταν διαφορετικά, επειδή δεν υπήρχαν φίλαθλοι, αλλά ήταν υπέροχο το συναίσθημα».
 
Και, μάλιστα, η νίκη αυτή συνδυάστηκε με μια εξαιρετική προσωπική εμφάνιση, μιας και ήσουν ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες απόψε (σ.σ. χθες). Πώς νιώθεις;
 
«Σε ευχαριστώ. Νιώθω πολύ ωραία. Ο προπονητής μου δίνει αυτοπεποίθηση κάθε μέρα στην προπόνηση, σε κάθε αγώνα μού λέει να παίξω το παιχνίδι μου. Με έχει παρακολουθήσει αρκετά, ξέρει το παιχνίδι μου, μ’ αρέσει να σκοράρω, να παίζω γρήγορα, να κάνω πολλά μικρά πράγματα. Μού έχει δώσει ελευθερία και με αφήνει να παίξω, σύμφωνα με αυτά που έχω δείξει ότι μπορώ να κάνω».
 
Πιστεύεις ότι θα είναι εύκολο, από τη στιγμή που αποκλείσατε τον Ολυμπιακό, να φτάσετε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας;
 
«Όχι δεν θα είναι. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, αλλά ως εκεί. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα και να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».
 
Το μήνυμά σου προς τον κόσμο της ομάδας, που περιμένει να σε δει στο ΟΑΚΑ;
 
«Θα σας δούμε σε δυο εβδομάδες, στο παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό».