Ο Γιούστας Φουρμαναβίτσιους μπορεί να ήρθε στα μέσα του Σεπτεμβρίου και να έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας της Καστοριάς, όμως έδειξε με το καλημέρα τις ικανότητες του και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στους «γουναράδες». Στον τελευταίο αγώνα με την Καβάλα, ο Λιθουανός ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 23 πόντους και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ.

Ο ίδιος, μιλώντας στο basketblog.gr, δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του για τη φετινή σεζόν, ανεβάζοντας αρκετά ψηλά τον πήχη, μιας και τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

·        Μία σπουδαία νίκη για την Καστοριά κόντρα στην Καβάλα. Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το «κλειδί» για τη νίκη της ομάδας σου;

«Πιστεύω ότι αμυνθήκαμε καλά και σωστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τρέξαμε πολύ στο παρκέ και βρήκαμε πολλά εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η εύκολη νίκη για την Καστοριά»

·        Αυτό ήταν το τρίτο σου παιχνίδι με τη φανέλα της Καστοριάς και το καλύτερο σου στο πρωτάθλημα. Πώς έζησες αυτή τη στιγμή;

«Ένιωσα πολύ όμορφα αλλά δεν θα είχα πετύχει τίποτα αν δεν είχα τη βοήθεια και τη στήριξη των συμπαικτών μου. Μου έδωσαν εξαιρετικές πάσες σε όλο τον αγώνα και εγώ απλά έβαλα τη μπάλα μέσα»

·        Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί από την ομάδα για τη φετινή σεζόν;

«Ο στόχος που έχουμε θέσει, αν και είναι νωρίς ακόμα, είναι να κατακτήσουμε το φετινό πρωτάθλημα και να πάρουμε την άνοδο για την Basket League».

·        Ήρθες στα μέσα του Σεπτεμβρίου σαν η τελευταία μετεγγραφή της ομάδας. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει εσύ σε προσωπικό επίπεδο;

«Οι στόχοι μου είναι οι ίδιοι που έχουν τεθεί και για την ομάδα. Θέλω να πανηγυρίσω με την Καστοριά το φετινό πρωτάθλημα και να προβιβαστούμε στην Basket League».

·        Πώς σου φαίνεται η Ελλάδα και η Καστοριά στις πρώτες μέρες παραμονής σου στη χώρα μας;

«Μου αρέσει πολύ η Καστοριά, είναι μια όμορφη πόλη με εξαιρετικούς ανθρώπους και χαίρομαι τις ημέρες μου εδώ. Έχω πολύ καλή επικοινωνία και με βοηθάει στην προσαρμογή μου στη χώρα».

·        Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

«Θα ήθελα αρχικά να τους ευχαριστήσω που στηρίζουν την προσπάθεια μας και έρχονται σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση. Παράλληλα θα ήθελα να τους πω να συνεχίσουν την στήριξη τους και να έρχονται στο γήπεδο βοηθώντας μας από τις κερκίδες για να παίρνουμε τα απαραίτητα θετικά αποτελέσματα».