Στο κρισιμότερο φετινό του ματς, μέχρι σήμερα, το Κορωπί επικράτησε με 80-76 του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, κάνοντας ένα αρκετά αποφασιστικό «βήμα» για την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία. Η αφοσίωση των παικτών της ομάδας της Ανατολικής Αττικής στο στόχο της επιτυχίας, ήταν το κυριότερο χαρακτηριστικό τους, με τον κόουτς Φώτη Καρακώστα να τονίζει στο Basketblog.gr την πίστη απάντων στο αποτέλεσμα. Ο Έλληνας προπονητής, μιλάει παράλληλα για το έργο που είχε, αναλαμβάνοντας μεσούσης της σεζόν, τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου, την απόσταση που τον χωρίζει από τον προβιβασμό στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς και για το μέλλον στα Ανατολικά Προάστια.

Συνέντευξη στον Ραφαήλ Αλαγά

Κόουτς, πετύχατε μία πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που είχε μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα και προερχόταν από ένα μεγάλο νικηφόρο σερί. Ποια ήταν τα στοιχεία που σας έδωσαν το αποτέλεσμα;

Πιστεύω, πως διαβάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου μας, το τι επεδίωκαν δηλαδή να πράξουν στην επίθεσή τους, καθώς και τις αμυντικές τους αδυναμίες. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν ξεφύγαμε από το πλάνο μας, και γι’ αυτό κερδίσαμε σχετικά άνετα το παιχνίδι, άσχετα αν δε δείχνει κάτι τέτοιο η τελική διαφορά. Πρέπει να πω, όμως, ότι από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι εδώ, ο Κρόνος είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει.

Είχατε τόση αυτοπεποίθηση, δηλαδή, ώστε να μην υπάρξει ανησυχία, ούτε στο σημείο που ο Φρουσκλιάς σκοράρει τρία συνεχόμενα τρίποντα, για να μειωθεί η διαφορά από τους 12, στους τρεις πόντους.

Όχι, δεν ανησυχήσαμε ποτέ για το αποτέλεσμα. Έχω την εντύπωση, άλλωστε, ότι εκείνη τη στιγμή είχε κριθεί ο νικητής της αναμέτρησης και απλά παιζόταν ποιος θα κατάφερνε να έχει υπέρ του τη διαφορά των δύο μεταξύ μας αγώνων.

Αν σκεφτούμε το συνδυασμό αποτελεσμάτων που σας έφεραν στις τρεις νίκες απόσταση από Σπόρτιγκ και Εργοτέλη, είναι αυτό μήπως το αποτέλεσμα της σεζόν;

Σε καμία περίπτωση! Εμείς γνωρίζουμε, ότι χρειαζόμαστε ακόμη τρεις νίκες, το λιγότερο. Κάθε νίκη στο εξής, επομένως, καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική. Δεν έχει, δηλαδή, κάποια διαφορά για εμάς το παιχνίδι της Κυριακής στο Αιγάλεω, κόντρα στον Διαγόρα, με αυτό απέναντι στον Κρόνο, αναφορικά με την κρισιμότητά του.

Πόσο δύσκολο ήταν να διανύσετε αυτήν την απόσταση, από τη στιγμή που αναλαμβάνετε την τεχνική ηγεσία μετά την ήττα από τον Σπόρτιγκ, το ηθικό βρισκόταν στο «ναδίρ» και η αγωνιστική εικόνα εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή;

Ήταν, όντως, μία πολύ δύσκολη κατάσταση, αυτή στην οποία κληθήκαμε να ανταποκριθούμε. Κάτι τέτοιο, βέβαια, είναι καλύτερο να αναλυθεί στο τέλος του πρωταθλήματος, όταν και θα έχουν οριστικά κριθεί όλα. Τώρα, έχουμε μπροστά μας πέντε αγωνιστικές.

Πόσο μεγάλη θεωρείται, η μέχρι σήμερα δικαίωση για όλους στο σύλλογο, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, τα τελευταία χρόνια, να βρεθείτε για πρώτη φορά στην ιστορία σας στη Β’ Εθνική κατηγορία;

Θα ξεκινήσω, λέγοντας ότι όσο κοντά βρίσκεται ένας στόχος, άλλος τόσο μακρινός μπορεί να φανεί την ίδια στιγμή. Για το λόγο αυτόν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να «πετάμε στα σύννεφα». Από εκεί και πέρα, είμαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για δικαίωση, μιας και είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που έχει προστεθεί σε αυτόν το σύλλογο. Υπάρχουν πολλά άτομα, που έχουν βιώσει περισσότερες δύσκολες καταστάσεις εδώ, ενώ εγώ βρίσκομαι μόλις δύο μήνες. Έχω δώσει κι εγώ τον καλύτερο εαυτό μου, μιας και αυτή είναι η δουλειά μου στο δικό μου πόστο, αλλά είμι ο τελευταίος, ανάμεσα σε όσους απαρτίζουν το σύλλογο, που θα μιλήσει για δικαίωση.

Οι πανηγυρισμοί χθες, μετά την νίκη επί του Κρόνου, δεν ήταν λίγοι. Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου, στην πορεία που έχετε πραγματοποιήσει στο δεύτερο γύρο;

Για να πω την αλήθεια, φοβάμαι αρκετά τους πρόωρους πανηγυρισμούς. Όλα κρέμονται, άλλωστε, σε μία λεπτή «κλωστή». Όσο καιρό βρίσκομαι, όμως, στο Κορωπί, έχω προπονήσει σε τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας, εκ των οποίων δύο «κεκλεισμένων των θυρών», λόγω προβλήματος με την ασφάλεια του γηπέδου. Ήταν, λοιπόν, το δεύτερο ματς με κόσμο, ο οποίος φυσικά γέμισε το γήπεδο και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός. Βοηθά κι αυτός την ομάδα, με το δικό του τρόπο και το ζήτημα του γηπέδου είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον ζήτημα που απασχολεί την ομάδα.

Μιας και το αναφέρετε, έχει συζητηθεί το τελευταίο αυτό θέμα με τη διοίκηση;

Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι γίνονται προσπάθειες να αγωνιστεί την επόμενη περίοδο η ομάδα, σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο που σίγουρα θα έχουμε ανάγκη, σε περίπτωση ανόδου στη Β’ Εθνική.

Η σεζόν αυτή, τείνει να δικαιώσει τις προσδοκίες σας, υπάρχουν όμως άλλες πέντε αγωνιστικές. Πώς πρέπει να προσεγγίσει, κατά τη γνώμη σας, η ομάδα σας τη συνέχεια, μπαίνοντας στην τελική ευθεία;

Ακριβώς με τον τρόπο που προσέγγιζε, μέχρι τώρα, τα προηγούμενα παιχνίδια της. Να κοιτάμε, δηλαδή, ποια είναι η αποστολή μας την επόμενη Κυριακή, πώς θα διαχειριστούμε τα προβλήματα που προκύπτουν για την ομάδα, προκειμένου να εμφανιζόμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται, προκειμένου να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας φέρουν στη θέση να πετύχουμε το στόχο μας.

Πώς σχηματίζεται, κατά τη γνώμη σας, ο «χάρτης» της φετινής σεζόν στη Γ’ Εθνική κατηγορία, τόσο στον Νότο, όσο και στο Βορρά, μιας και την προσεχή σεζόν είναι αρκετά πιθανό να αγωνιστείτε και με αρκετούς εκ των συλλόγων των τεσσάρων ομίλων στην Β’ Εθνική;

Η αλήθεια είναι, ότι δεν έχω και τη μεγαλύτερη δυνατή εικόνα, ειδικά από τον Βορρά, προσπαθώντας βέβαια να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Όσον αφορά τον πρώτο όμιλο του Νότου, έχω σαφέστατη εικόνα, έχοντας θητεύσει στην Πεντέλη, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου. Οι δύο όμιλοι του Νότου, λοιπόν, διαφέρουν μεταξύ τους αρκετά, με τον δεύτερο να είναι πολύ πιο δυνατός. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει τίποτα, όταν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη και την τέταρτη θέση, κληθούν να αγωνιστούν στα μπαρράζ. Εκεί, τα πάντα μπορεί να συμβούν. Αναφορικά με τον όμιλό μας, ο Κρόνος που φαίνεται να ανεβαίνει στη Β’ Εθνική, διαθέτει ένα νεανικό σύνολο που μου αρέσει πολύ και είναι διαφορετικό σε σχέση με το δικό μας. Έχω την αίσθηση, πάντως, πως όποιες ομάδες βρεθούν την επόμενη σεζόν στη Β’ Εθνική, θα καταφέρουν να φανούν ανταγωνιστικές, αν δε διαφοροποιήσουν σε μεγάλο βαθμό την «χημεία» που έχουν στο σύνολό τους. Το «χτίσιμο» μίας ομάδας, μετά το τέλος της χρονιάς, και ειδικά για μία ανώτερη κατηγορία, είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση.

Έχετε κάποια προσωπικά σχέδια για το μέλλον; Συμβαδίζουν αυτά με το Κορωπί;

Τα δικά μου σχέδια, συμβαδίζουν σίγουρα με αυτά του Κορωπίου, μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, όταν και λήγει η συμφωνία μας. Μετά το τέλος Μαΐου, λοιπόν, θα συζητήσουμε για το τι χρειάζεται η ομάδα και τι θα θελήσω κι εγώ από την πλευρά μου. Πάντως, σίγουρα μέχρι το τέλος Μαΐου, το μυαλό μου είναι μόνο στο Κορωπί.