«Μακάρι ο Σπανούλης να ήταν συμπαίκτης μου και όχι αντίπαλος μου», απάντησε ο Καίλ Χαίνς σε ερώτηση του basketblog.gr για τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Αμερικάνος σέντερ μας μίλησε στο περιθώριο του final four της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη για την πορεία της ΤΣΣΚΑ, για την ήττα από τον Ολυμπιακό και για τον κόσμο των «ερυθρόλευκων», ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του!

– Πρώτα από όλα Κάιλ πες μου τα συναισθήματα σου μετά το τέλος του φετινού final four;

 «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, ήρθαμε εδώ ως Πρωταθλητές Ευρώπης και για να διατηρήσουμε τον τίτλο και δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι της Παρασκευής, αλλά είναι θετικό ότι βρήκαμε την δύναμη και κλείσαμε αυτό το τουρνουά με νίκη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης».

– Τι πήγε στραβά απέναντι στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό;

 «Πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ και επομένως πολλές περισσότερες επιθέσεις, εμείς δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και τα κατάφεραν. Επίσης εμείς χάσαμε τις διαφορές που πήραμε στην δεύτερη και την τρίτη περίοδο και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο τέλος και κέρδισε. Αυτές οι ήττες είναι πάντα διδακτικές».

– Οι φίλοι του Ολυμπιακού σε αγαπούν πολύ σωστά;

 «Και εγώ τους αγαπώ πολύ, είναι τέλειοι και οι καλύτεροι δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια μαζί τους, με στήριξαν και ζουν με πολύ πάθος τα παιχνίδια. Τι άλλο να πω…».

– Πες μας λίγα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη με τον οποίο είχατε πολύ καλή συνεργασία στον Ολυμπιακό;

 «Τι να πούμε για τον Σπανούλη, είναι ο απόλυτος ηγέτης και παίζει για την ομάδα πρώτα από όλα και για την νίκη. Νοιάζεται για τους συμπαίκτες του και πάντα είναι εκεί στα δύσκολα. Μακάρι να μη τον είχα αντίπαλο από τότε που πήγα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά να ήταν στην ομάδα μου.Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Βασίλη ως παίκτη, είναι φίλο μου και τον αγαπώ».

– Το μέλλον σου από το καλοκαίρι θα είναι στην Μόσχα, στο ΝΒΑ ή κάπου αλλού το έχεις σκεφτεί καθόλου;

 «Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, έχουμε μπροστά μας τα playoffs της VTB League και θέλουμε να κατακτήσουμε και φέτος το Πρωτάθλημα. Όταν έρθει ώρα θα το σκεφτώ για το μέλλον μου, θα μιλήσω με τον Πρόεδρο και τον προπονητή και θα δούμε».