Λίγες ώρες πριν τον αγώνα ουδείς γνώριζε εαν θα ήταν σε κατάσταση να παίξει. Εκείνος όχι απλά έπαιξε, αλλά ήταν και ένας από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στην μεγάλη νίκη κόντρα στην Χίμκι, νίκη που τον επαναφέρει στα θετικά αποτελέσματα μετά από της ήττες με Μπάμπεργκ, Ζαλγκίρις και Ρεάλ. Ο λόγος φυσικά για τον Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός με τις εμφανίσεις του έχει πείσει πως είναι ένα υπερπολύτιμο γρανάζι στην «ερυθρόλευκη» μηχανή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, και δεν άργησε να γίνει από τους αγαπημένους της εξέδρας, παρότι στην αρχή της χρονιάς είχε αμφισβητηθεί έντονα.

Εκείνος μιλώντας στο basketblog.gr αναφέρει πως αισθάνεται ευλογημένος που δουλεύει με αυτούς τους συμπαίκτες και φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το προολυμπιακό της Ιταλίας όπου η χώρα του θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Όπως είναι φυσικό ο Χάκετ δεν κρύφτηκε και είπε πως ελπίζει η ομάδα του να κερδίσει την δική μας.

-Ποιο ήταν το «κλειδί» στον σημερινό αγώνα;
«Στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε 40 πόντους περίπου ενώ στο δεύτερο παίξαμε πολύ καλύτερη άμυνα, κυκλοφορίσαμε καλύτερα την μπάλα και παίξαμε με περισσότερες επαφές. Όλο αυτά και κυρίως η καλή μας άμυνα πιστεύω πως ήταν που μας φέρανε την νίκη».

-Τι σας είπε ο κόουτς Σφαιρόπουλος στο ημίχρονο και βγήκατε στο παρκέ με τόση ενέργεια και τόσο πάθος;
«Μας είπε πως ήταν ώρα να παίξουμε με ένταση και να βρούμε το αγωνιστικο μας πνεύμα. Ήμασταν τυχεροί που κρατήσαμε το παιχνίδι κοντά στο σκορ τότε καθώς αφήσαμε την Χίμκι να τρέξει με άνεση το γήπεδο και να πάρει κάποια εύκολα σουτ, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια τελείως διαφορετική υπόθεση».

-Πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη για τον Ολυμπιακό καθώς προερχόσασταν από 3 ήττες στη σειρά;
«Ήταν σίγουρα πολύ σημαντική για εμάς. Ο δρόμος είναι βέβαια ακόμα πολύ μεγάλος και έχουμε αρκετά παιχνίδια ακόμα. Κάθε βδομάδα βλέπεις και μια έκπληξη στη διοργάνωση οπότε είναι πολύ σαμαντικό να υπερασπιζόμαστε την έδρα μας».

-Δεν ξέραμε αν μπορούσες να αγωνιστείς σήμερα, όμως έπαιξες και ήσουν εξαιρετικός. Σωματικά πως αισθάνεσαι;
«Νιώθω καλά. Είμαι πάρα πολύ τυχερός. Το ιατρικό επιτελείο έκανε φανταστική δουλειά, μου επέτρεψαν να κάνω λίγη προπόνηση πριν από το παιχνίδι, απέδωσα καλά σε αυτές και τελικά ήμουν τυχερός που ήμουν στο παρκέ σήμερα για να αγωνιστώ».

-Πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος σε τέτοιου είδους παιχνίδια;
«Ο κόσμος είναι πάντα σημαντικός για εμάς. Όταν εμπλέκεται και εκείνος στο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς και γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε καλά και με ενέργεια, ώστε να ακολουθεί μετά και εκείνος την προσπάθεια μας».

-Πως είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό για σένα μέχρι στιγμής; Είσαι πλέον αδιαμφισβήτητα ένας από τους ηγέτες της ομάδας…
«Νιώθω ευλογημένος με τους συμπαίκτες που έχω, που δουλεύω με προπονητές σαν τον κ.Σφαιρόπουλο. Είναι υπέροχο να φοράς την φανέλα του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα».

-Αλήθεια, πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στην διοργάνωση;
«Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό τώρα. Για την ώρα αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια την ΤΣΣΚΑ. Βλέπουμε πάντα ένα παιχνίδι την φορά…»

-Κάτι τελευταίο. Η Ιταλία θα παίξει με αντίπαλο την Ελλάδα στο προολυμπιακό. Πως βλέπεις αυτή την αναμέτρηση;
«Είναι κρίμα που μόνο μια ομάδα μπορεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς. Καταλαβαίνεις ότι ελπίζω να κερδίσει η Ιταλία, αλλά δεν το «φωνάζω» (γέλια). Ελπίζω να κερδίσει η καλύτερη ομάδα».