Το μεγάλο «σίριαλ» για την απόκτηση ψηλού στον Ολυμπιακό τελείωσε και ο εκλεκτός του Γιάννη Σφαιρόπουλου ακούει στο όνομα Χακίμ Ουόρικ. Ο Αμερικάνος μάλιστα που έχει ακριβώς μια βδομάδα στην χώρα μας πρόλαβε να κάνει και ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα με του «ερυθρόλευκους», δείχνοντας ένα καλό πρώτο δείγμα γραφής.

Ο Ουόρικ στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη από τη στιγμή που έφτασε στην χώρα μας μίλησε στο basketblog και αναφέρθηκε στο το παιχνίδι με την Λαμποράλ, στην συνέχεια της Ευρωλίγκας και στους συμπαίκτες του. Ακόμα δεν παρέλειψε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ενώ μας αποκάλυψε πως ενθουσιάστηκε όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι ευκαιρία για την καριέρα του.

-Που κρίθηκε το παιχνίδι κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα;

«Πιστεύω κάναμε καλή δουλειά στο ανοιχτό γήπεδο. Ξέραμε πως είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει και κάναμε καλή δουλειά πάνω σε αυτό. Τους κάαναμε να χάσουν μερικά σουτ και πήραμε και μερικά πολύ σημαντικά ριμπάουντ».

-Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για τον Ολυμπιακό. Μπορεί η ομάδα να φτάσει στο στόχο και να περάσει στην επόμενη φάση;

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα. Αν παίξουμε όπως παίξαμε κόντρα στην Λαμποράλ πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα αρκεί να δείξουμε το ίδιο πάθος και ένταση που δείξαμε σήμερα (σ.σ. χτες)».

-Πως αισθάνθηκες όταν μπήκες στο παρκέ για πρώτη φορά;

«Ήταν υπέροχα! Είχα άγχος και έχασα κάποια σουτ που κανονικά τα βάζω, αλλά ήταν πολύ ωραίο το να είμαι στο παρκέ με τους συμπαίκτες μου και να παλεύουμε για την νίκη».

-Πως ήταν η πρώτη σου επαφή με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

«Ενθουσιάστηκα με τους φιλάθλους μας! Ανατρίχιασα λίγο με την αντιμετώπιση τους και ήταν πολύ σημαντικό το να μπαίνεις στο παρκέ έχοντας τέτοια ώθηση από την εξέδρα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έγινα μέρος όλου αυτού του πράγματος λοιπόν».

-Πως είναι μέχρι στιγμής η εμπειρία σου με τον Ολυμπιακό;

«Καταπληκτική! Οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές μου και γενικά όλοι οι άνθρωποι της ομάδας με βοηθάνε πάρα πολύ και κάνουν αυτήν την μετάβαση πιο εύκολη για μένα».

-Πως τα πηγαίνεις με τους συμπαίκτες σου μέχρι στιγμής;

«Πολύ καλή. Όλοι με υποδέχθηκαν και με βοηθάνε όσο μπορούνε να προσαρμοστώ στην ομάδα».

-Στην Αυστραλία ήσουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς με την ομάδα εκεί. Πόσο σημαντικό θεωρείς πως είναι αυτό για σένα που τώρα μπορείς να μπεις κατευθείαν στο παρκέ να παίξεις;

«Πράγματι είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ καλό το να μπορείς να μπεις κατευθείαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με το να παίζεις και να έχεις αγωνιστικά λεπτά στα πόδια σου».

-Αισθάνεσαι άνετα με την ομάδα μέχρι στιγμής;

«Ναι αισθάνομαι άνετα. Ακόμα μαθαίνω βέβαια τα συστήματα και προσπαθώ να προσαρμοστώ αλλά μέχρι στιγμής αισθάνομαι εξαιρετικά».

-Ποιες ήταν οι αντιδράσεις σου όταν έμαθες πως ο Ολυμπιακός σε θέλει;

«Ενθουσιάστηκα όταν το έμαθα. Πιστεύω ως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα».

-Πόσο δύσκολο ήταν στον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Καβάλα που έβλεπες την ομάδα από έξω;

«Κάθε παίκτης θέλει να βοηθάει την ομάδα του να κερδίζει. Εγώ προσωπικά ανυπομονούσα να μπω μέσα και να γίνω και εγώ μέρος του Ολυμπιακού».

-Ποια πιστεύεις πως είναι τα βασικά σου «όπλα» στο παιχνίδι σου;

«Η αθλητικότητα μου. Αυτό πιστεύω πως είναι το βασικό μου όπλο. Το να μπορώ να ανεβοκατεβαίνω το γήπεδο και να χρησιμοποιώ την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα μου».

-Πως σου φαίνεται η Ελλάδα μέχρι στιγμής;

Να σου πω την αλήθεια δεν είχα πολύ χρόνο να βγω και να την δω αυτές τις μέρες. Πριν έρθω ήξερα πως είναι πανέμορφη χώρα με καλούς ανθρώπους και είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ανυπομωνώ να δω τα αξιοθέατα και όλα τα μνημεία που έχω δει μόνο σε φωτογραφίες μέχρι στιγμής.