Η ομάδα του Μακεδονικού επέστρεψε στις νίκες κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά για τη τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας και μάλιστα εκτός έδρας με 66-64 σε ένα ματς “φωτιά”.

Ένας καταλυτικός παράγοντας για την ομάδα του coach Γεροφώτη, ο νεαρός αθλητής Δημήτρης Χατζηκυριακίδης μίλησε στο Basketblog.gr για το σπουδαίο αυτό “διπλό”, τους στόχους που διαθέτει φέτος ο Μακεδονικός, αλλά μας παρουσίασε κιόλας τις συνθήκες που επικρατούν στα γήπεδα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε τις δηλώσεις του Δημήτρη ΧατζηκυριακίδΖη:

-Επιστροφή στις νίκες για τον Μακεδονικό. Πού πιστεύεις κρίθηκε το παιχνίδι απέναντι στον Ερμή;

«Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο, σε μια παραδοσιακή έδρα, η οποία ήλθε μετά από εμφάνιση αντίδρασης από όλους μας, γιατί την προηγούμενη αγωνιστική δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε. Ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης σε συνδιασμό με τις ικανότητές μας αλλά και το πλάνο του κόουτς είναι πιστεύω οι λόγοι που κερδίσαμε το παιχνίδι».

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος και πού τη βλέπεις στο τέλος της σεζόν στην κατάταξη του πρωταθλήματος;

«Νομίζω ότι λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί είναι δύσκολο και παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε για μακροπρόθεσμους στόχους, όποτε οι στόχοι μας είναι βασικά βραχυπρόθεσμοι με πιο σημαντικό το να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και να διεκδικούμε πάντα το ποσοστό που μας αναλογεί για την επίτευξη νίκης και στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε το ταμείο».

-Είσαι ένας νεαρός αθλητής που έχει καταφέρει ήδη να διακριθεί στην κατηγορία. Πιστεύεις ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά σε ικανοποιητικό βαθμό ή όχι;

«Πιστεύω ότι θα μπορούσε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος σε όλες τις κατηγορίες σε αυτό το θέμα, με μια κοινή γραμμή. Τώρα γίνεται πιστεύω σπασμωδικά, εξαρτάται δηλαδή από τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή σε κάθε μια ομάδα. Σίγουρα μια κοινή γραμμή θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο στην ανάδειξη και ένταξη νέων παικτών στα πρωταθλήματα».

-Ποια είναι τα συναισθήματα ενός αθλητή όταν αγωνίζεται σε ένα άδειο λόγω κορονοϊού γήπεδο; Πότε πιστεύεις θα αλλάξουν αυτά τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία;

«Όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στον αθλητισμό, κάθε αγωνιστική δίνουμε μια παράσταση, προετοιμαζόμαστε για αυτό όλη την εβδομάδα, όποτε αντιλαμβάνεται κανείς ότι από την πλευρά αυτή είναι ανούσιο να μην υπάρχουν θεατές. Ελπίζω και εύχομαι αυτή η κατάσταση να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό και ο κόσμος να επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα».