Ο Ιπποκράτης Κω έγραψε ιστορία το μεσημέρι του Σαββάτου, μιας και πήρε μία σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά και τη νίκη του επί του Ιωνικού Νικαίας και μάλιστα μέσα στο κλειστό του Πλάτωνα. Άπαντες στην ομάδα είναι χαρούμενοι μετά και τη χτεσινή τους επιτυχία, όμως προσπαθούν να παραμείνουν προσηλωμένοι στους στόχους που έχουν θέσει εξαρχής, προκειμένου να τους υλοποιήσουν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της χτεσινής αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Γιάννη Χατζηνικόλα. Ο νεαρός γκαρντ έλειψε ελάχιστα από το παρκέ και ήταν σε μεγάλη μέρα, πετυχαίνοντας 25 πόντους, ενώ βοήθησε αμυντικά και επιθετικά την ομάδα του προκειμένου να φτάσει στο μεγάλο «διπλό». Ο ίδιος, μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην Basket League, επέστρεψε στην Α2 και μιλώντας στο basketblog.gr, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη χτεσινή νίκη και την εμφάνιση του αλλά και τη συνολική εμφάνιση της ομάδας τους. Παράλληλα, στάθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί για τη φετινή σεζόν αλλά και στο προσεχές παιχνίδι για το Κύπελλο κόντρα στην Καβάλα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

·        Πώς νιώθεις καταρχάς για αυτή τη νίκη και μάλιστα στο γήπεδο μιας ομάδας που θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2;

«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για μας, μέσα σε μια έδρα που η πλειοψηφία των ομάδων δε φεύγει νικηφόρα. Είμαι αρκετά χαρούμενος και ικανοποιημένος με την νίκη μας αυτή, διότι παρά τις σημαντικές απουσίες που είχαμε (Καυκή, Καλαμπάκα, Τρύπα), καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι για 40 λεπτά, πάνω στο πλάνο που είχε σχεδιάσει το προπονητικό μας επιτελείο με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

·        Αυτή ήταν η πρώτη σου συμμετοχή με τη φανέλα του Ιπποκράτη και  αναδείχθηκες πρώτος σκόρερ της ομάδας σου και ήσουν από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος στο παρκέ. Πώς είναι να είσαι ο καταλυτικός παίκτης σε μία τέτοια νίκη;

«Η αλήθεια είναι ότι είναι ωραίο το συναίσθημα και είμαι παρά πολύ χαρούμενος που κατάφερα κι εγώ με τον τρόπο μου να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει! Αυτό είναι το σημαντικό! Η ομάδα να κερδίζει. Να είμαστε όλοι μια γροθιά, υγιείς πρώτα απ’ όλα και βήμα βήμα να δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε».

·        Η κλήρωση σας φέρνει τώρα αντιμέτωπους με την Καβάλα, η οποία δυσκολεύτηκε κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας. Πιστεύεις ότι μπορεί ο Ιπποκράτης να περάσει στην επόμενη φάση;

«Σίγουρα θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Πάλι εκτός έδρας, όποτε για άλλη μια φορά ο γηπεδούχους θα έχει το πρώτο λόγο. Εμείς αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια του κυπέλλου σαν φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας για το πρωτάθλημα, και μακάρι να ήμασταν πλήρεις ώστε να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα μπασκετικά πειράματα! Σίγουρα θα παίξει ρολό και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια αλλά θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100% μέσα στο γήπεδο».

·        Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βλέπουμε ομάδες της Α2 που κάνουν πορείες στο θεσμό του Κυπέλλου. Έχετε σκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο για τον Ιπποκράτη;

«Όπως είπα και προηγουμένως τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι μέρος της προετοιμασίας μας. Η όποια καλή πορεία γίνει είναι καλοδεχούμενη. Στόχος μας όμως είναι να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος και μπασκετικά και σωματικά και ψυχικά».

·        Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στη Basket League επέστρεψες στην Α2. Ένιωσες κάποια στιγμή πριν απαντήσεις θετικά στην πρόταση του Ιπποκράτη ότι κάνεις πισωγύρισμα στην καριέρα σου;

«Δεν το θεωρώ καθόλου πισωγύρισμα. Ίσα ίσα μου παρουσιάζεται μια ευκαιρία να πάρω ευθύνες και να δω τι πραγματικά μπορώ να κάνω! Προέρχομαι από μια σεζόν με 2 σοβαρούς τραυματισμούς και ο κόουτς και ο Ιπποκράτης γενικότερα, μου δίνουν την ευκαιρία να ξαναπαίξω μπάσκετ και με σημαντικό ρόλο! Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς και να βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»

·        Τι ήταν αυτό που σε έκανε να απαντήσεις καταφατικά στην πρόταση του Ιπποκράτη;

«Ένα τηλεφώνημα του κόουτς Συμεωνίδη ήταν αρκετό για να με πείσει. Αυτά που μου είπε ταίριαζαν παρά πολύ σ αυτό που κι εγώ έψαχνα όποτε μου ήταν εύκολο».

·        Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού, ο Ιπποκράτης έκανε από νωρίς αισθητή την παρουσία του. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν;

«Όπως είπε σήμερα ο αρχηγός μας ο Ασημακόπουλος στα αποδυτήρια, σήμερα καταφέραμε σαν Ιπποκράτης Κω να γίνουμε σύνθημα… υβριστικό μεν αλλά οκ. Τώρα όλες οι ομάδες θα μας περιμένουν. Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα κιόλας όποτε θέλει διαχείριση. Εμείς δε θέλουμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη. Σα νεοφώτιστοι πρωταρχικός μας στόχος είναι η σωτηρία και ότι παραπάνω προκύψει θα είμαστε ευτυχισμένοι! Ο κόσμος θέλουμε να είναι διπλά μας με τη φωνή του να μας στηρίζει και από μας θα δει σίγουρα μια ομάδα ενωμένη που θα παλεύει κάθε αγωνιστική να κερδίζει με πολλή ενεργεία και πάθος».