Ο Άρης Ψαράς αποτελεί ένα από τα μεγάλα project του ελληνικού μπάσκετ μιας και σε ηλικία 19 ετών είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει το Αγρίνιο και να αναδείξει το ατομικό του ταλέντο μέσω της συλλογικής δουλειάς. Ο νεαρός φόργουορντ, ο οποίος είναι διεθνής με τα κλιμάκια της Εθνικής έδωσε πριν από λίγες μέρες τα χέρια με το Αγρινίο και καλείται φέτος να δοκιμαστεί στο ανταγωνιστικό και απαιτητικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, μετά από ένα χρόνο παρουσίας στον Παπάγο και την Α2.

Ο Ψαράς μπορεί να είναι μόλις 19 χρονών, αποτελεί όμως ένα από τα ώριμα παιδιά του ελληνικού μπάσκετ, μιας και γνωρίζει πολύ καλά πως για να φτάσει ψηλά θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο basketblog.gr αναφέρθηκε στους λόγους που απάντησε καταφατικά στην πρόταση του Αγρινίου, στην κατάσταση που βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά και στην απόφαση του να μην δοκιμάσει την τύχη του σε κάποια ομάδα της Basket League αλλά να κινηθεί βήμα βήμα προς τους στόχους του.

·        Πώς νιώθεις για τη μεταγραφή σου στο Αγρίνιο;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μια ομάδα σαν το Αγρίνιο θα μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτήν».

·        Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ανταποκριθείς θετικά στο κάλεσμα του συλλόγου;

«Αυτό που με έκανε να ανταποκριθώ θετικά στην πρόταση ήταν ο προπονητής που με πλησίασε και ασχολήθηκε μαζί μου και το πλάνο της ομάδας και η διοίκηση που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή».

·        Ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί ενόψει της νέας σεζόν;

«Οι στόχοι της ομάδας ακόμα δεν έχουν τεθεί ακόμα, μόλις ξεκινήσουμε τις προπονήσεις σιγά σιγά θα μπουν και αυτοί αλλά πιστεύω με την σκληρή δουλειά θα τους πετύχουμε»

Πέρυσι αγωνίστηκες για ένα χρόνο με τη φανέλα του Παπάγου στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 και φέτος θα αγωνιστείς στη Β’ Εθνική. Πιστεύεις ότι πήρες εμπειρίες για να έχεις φέτος ρόλο στην ομάδα;

«Η περσινή χρόνια με τον Παπάγο μου έδωσε πολλά μαθήματα και πολλές εμπειρίες οι οποίες από πλευράς μου με βελτίωσαν σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Τώρα ο ρόλος που θα έχω στην ομάδα φέτος εξαρτάται πρώτα από τον εαυτό μου και το πρόσωπο που θα δείξω και μετά από άλλους παράγοντες».

·        Είσαι σε μια φουρνιά Ελλήνων παικτών με μεγάλο ταλέντο και παρότι στο παρελθόν είχες δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Α1, εσύ προτίμησες να ακολουθήσεις τον δρόμο των εθνικών πρωταθλημάτων. Γιατί ακολούθησες αυτή την τακτική;

«Αυτό είναι επιλογή του κάθε παίκτη χωρίς να ξέρει αν είναι κακή η καλή. Εγώ πάντως είμαι της άποψης ότι τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία πρέπει να παίζουν και να παίρνουν παραστάσεις και εμπειρίες σε οποίο επίπεδο και αν είναι αυτό».

·        Είσαι ένα από τα παιδιά που έφυγαν από την επαρχία για να κυνηγήσουν το όνειρο τους στην Αθήνα. Πόσο δύσκολη είναι αυτή η μετάβαση;

«Το να αφήσει ένα παιδί το σπίτι του σε μικρή ηλικία και να πάει από την επαρχία στην πρωτεύουσα είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση γιατί αφήνεις πολλά πράγματα πίσω αλλά πιστεύω η αγάπη και η θέληση που έχεις γι αυτό που αγαπάς σε κάνει να ξεχνάς τις δυσκολίες και να προχωράς, αυτό όμως εξαρτάται και από τον χαρακτήρα κάθε παιδιού το ποσό δυνατός ψυχικά είναι και ώριμος για να κάνει αυτό το βήμα».

Ο νεαρός παίκτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη διοίκηση του Παπάγου που τους έζησε από κοντά για μία σεζόν αλλά και την οικογένεια του στη Νάουσα που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

«Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση και πιο πολύ τον κόσμο του Παπάγου γι’ αυτά που περάσαμε πέρυσι και παρά τις δυσκολίες που είχαμε γίναμε μια οικογένεια… Επίσης τους ανθρώπους της Νάουσας και την οικογένεια μου που είναι κοντά μου σε κάθε δύσκολη στιγμή… Εύχομαι φέτος να έχουμε μια καλή και υγιή χρονιά».