Αποστολή εξετελέσθη για τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 82-51 της Ζιελόνα Γκόρα και να «σφραγίζουν» το «εισιτήριο» για το Top-16 της Ευρωλίγκα. Οι παίκτες του Σάσα Τζόερτζεβιτς, ύστερα από μία πρώτη φάση που αποδείχθηκε για τους ίδιους επίπονη, κατάφεραν με τον «περίπατο» επί των Πολωνών να περάσουν αυτή τη δοκιμασία και πλέον μάχονται για την τρίτη θέση, την οποία θα καταλάβουν αν κερδίσουν τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Ενδεχόμενη ήττα τους φέρνει στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό, σε ένα νέο ελληνικό «εμφύλιο» ύστερα από τη σεζόν 2013-2014. Φαίνεται, όμως, πως οι «ερυθρόλευκοι» υπολογίζονται για την Ευρωλίγκα όπως κάθε άλλος αντίπαλος, σύμφωνα με τον Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο Σέρβος σέντερ, μιλάει στο Basketblog.gr για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης, ενώ επισημαίνει την ηρεμία που επικρατεί πλέον στο «πράσινο στρατόπεδο», ύστερα από αρκετές δυσκολίες.

Όγκνιεν, οφείλατε να κερδίσετε αυτό το ματς. Τελικά, τα καταφέρατε με εμφατικό τρόπο.

Ήταν σίγουρα ένα κρίσιμο παιχνίδι, έστω κι αν το όνομα του αντιπάλου μας δεν είναι τόσο «λαμπερό». Καταφέραμε τελικά να κερδίσουμε αποδίδοντας σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, κάτι που μας κάνει να είμαστε ικανοποιημένοι από τους εαυτούς μας.

Πιστεύεις ότι το γεγονός της χαώδους διαφοράς μεταξύ των δύο ομάδων σε όνομα, παράδοση και ποιότητα, παίζοντας μάλιστα στο ΟΑΚΑ, έκανε τη διαφορά;

Δεν είναι ποτέ εύκολο σε αυτή τη διοργάνωση να παίζεις απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Η Ζιελόνα Γκόρα είναι επίσης μία ομάδας Ευρωλίγκας και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να θεωρήσουμε τελειωμένη υπόθεση αυτό το παιχνίδι πριν καν μπούμε στο παρκέ. Ήταν ασφαλώς, πιο εύκολο να παίξουμε πιο δυναμικά μπροστά στο κοινό μας και ίσως αυτό το στοιχείο μέτρησε.

Μετά από μία πρώτη περίοδο όπου η αντίπαλός σας φάνηκε ανταγωνιστική, τι ήταν αυτό που άλλαξε και καταφέρατε μετά να κυριαρχήσετε;

Ήταν σίγουρα η άμυνά μας. Δεχθήκαμε αρκετούς πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και έπρεπε να μπούμε στο δεύτερο δεκάλεπτο πιο αποφασισμένοι. Βελτιωθήκαμε σε αυτόν τον τομέα και με αυτόν τον τρόπο φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα.

Ένας πρώην παίκτης της ομάδας, ο Στεφάν Λάσμε, έλεγε από εδώ κατηγορηματικά ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν στο Top-16, λίγο πριν παίξετε στη Σμύρνη απέναντι στην Καρσίγιακα. Τώρα πια είστε στο Top-16. Ποιες ήταν τότε οι σκέψεις σας και πόσο ανακουφισμένοι νιώθετε τώρα που πετύχατε το στόχο σας;

Είναι σίγουρα μία στιγμή, όπου αισθανόμαστε πιο ήρεμοι. Θα μπορούσαμε, βέβαια, να είχαμε τελειώσει νωρίτερα αυτή τη δουλειά, αλλά το σημαντικό σημείο τη δεδομένη στιγμή, είναι το ότι προκριθήκαμε στο Top-16. Νωρίτερα ή αργότερα, μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, φτάνει που βρισκόμαστε εκεί όπου ανήκουμε.

Το επόμενο παιχνίδι σας, είναι ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Πιστεύεις ότι σας έκανε καλό για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τα κρίσιμα παιχνίδια της Ευρωλίγκα, η αρχική αναβολή του αγώνα;

Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς και εμείς από τη δική μας πλευρά, οφείλουμε απλά να παρουσιαζόμαστε σύμφωνα με τις περιστάσεις του. Δεν υπάρχουν μυστικά πάνω σε μία σειρά παιχνιδιών που κερδίζεις. Εμείς πρέπει απλά να παίζουμε μπάσκετ και να διεκδικούμε την νίκη.

Την επόμενη εβδομάδα διεκδικείτε την τρίτη θέση απέναντι στη Ζαλγκίρις, αλλά σε περίπτωση ήττας θα βρεθείτε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό.

Είναι πολύ μακριά αυτό το ματς ακόμη, θα πρέπει να σκεφτούμε γι’ αυτό μετά τη Δευτέρα και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Δε μας νοιάζει, όμως, με ποια ομάδα θα παίζουμε στο Top-16, γιατί σε όποιον όμιλο βρεθούμε, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες. Ας παίξουμε, λοιπόν, με οποιαδήποτε ομάδα.