«Φέτος οι Ουόριορς θα πάρουν σχετικά εύκολα το Πρωτάθλημα», απάντησε ο Όγκνιεν Κούζμιτς σε ερώτηση που του έκανε το basketblog.gr για την παλιά του ομάδα στο ΝΒΑ, τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ο Σέρβος διεθνής σέντερ μας μίλησε λίγη ώρα μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό όπου έκανε double double με 13 πόντους (5/11 δίποντα, 3/3 βολές) και 14 ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και οι γηπεδούχοι νίκησαν σχετικά εύκολα με 73-65.

Επίσης ο Κούζμιτς μίλησε για τους «ερυθρόλευκους» και την πρώην ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, για την Ελλάδα, για την πορεία του Αστέρα στην Ευρώλιγκα, αλλά και για το ΝΒΑ όπου φόρεσε την φανέλα των «πολεμιστών».

-Πρώτα από όλα καλησπέρα Όγκνιεν, κακή βραδιά για εσάς απόψε και ειδικότερα στην επίθεση;

 «Είναι αλήθεια ότι απόψε δεν παίξαμε καλά ειδικά στην επίθεση όπου χάσαμε κάποια εύκολα σουτ, αλλά αμυντικά δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει λόγω της άμυνας μας. Ήμασταν σε κάποια διαστήματα κοντά στο σκορ και μειώσαμε για παράδειγμα στους 4, στους 7 και στους 10 πόντους όταν η διαφορά ήταν πάνω από τους 15, αλλά τελικά παρότι ήταν κλειστό παιχνίδι στο τέλος δεν τα καταφέραμε».

– Τώρα περιμένετε την Ρεάλ Μαδρίτης στο Βελιγράδι, πως περιμένεις αυτό το δύσκολο παιχνίδι;

 «Πρέπει καταρχάς να παίξουμε καλά στην άμυνα, σίγουρα καλύτερα ακόμα και από απόψε για να μην τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό. Θα πρέπει να έχουμε επίσης καλή κυκλοφορία στην επίθεση για να βρούμε ελεύθερα σουτ και να σκοράρουμε εύκολα καλάθια, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς».

– Την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, σου έχει λείψει καθόλου η Ελλάδα και η παλιά σου ομάδα;

 «Καταρχάς σήμερα επέστρεψα στην Ελλάδα και στην Αθήνα για να παίξω απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως και πριν λίγο καιρό που αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό οπότε δεν μου λείπει γιατί έρχομαι συχνά. Εντάξει τώρα χωρίς να κάνω αστεία είναι πολύ ωραία να ζεις εδώ και να παίζεις μπάσκετ εδώ».

– Πες μας λίγο την γνώμη σου για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην φετινή Ευρωλίγκα;

 «Έχουν τρομερή αντιπαλότητα μεταξύ τους, είναι το ίδιο όπως και το δικό μας ντέρμπι στην Σερβία ανάμεσα στην ομάδα μου τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Και ο Παναθηναίκός και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλες ομάδες και φέτος έχουν πολύ δυνατά ρόστερ και είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην Ευρωλίγκα».

– Ο δικός σας ο στόχος ποιος είναι φέτος στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών;

 «Εμείς κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά γιατί η σεζόν είναι τεράστια με πολλά ματς. Προσπαθούμε πάντα εντός και εκτός έδρας να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είναι ακόμα νωρίς δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος και ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της σεζόν».

– Και μία τελευταία ερώτηση, είχες αγωνιστεί πριν τον Παναθηναϊκό στο ΝΒΑ και στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πως τους βλέπεις φέτος με την προσθήκη του Κέβιν Ντουράντ;

 «Όταν μία ομάδα σαν τους Ουόριορς παίρνει τον Κέβιν Ντουράντ τι μπορώ να πω εγώ; Έχουν την καλύτερη επίθεση στον κόσμο, μία πολύ δυνατή πεντάδα και πολλά συστήματα στην επίθεση που δεν μπορεί να σταματήσει ο αντίπαλος. Πιστεύω ότι θα πάρουν το φετινό Πρωτάθλημα χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα».