Καμία ομάδα δεν έχει συμβόλαιο με τις νίκες αλλά ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την φετινή σεζόν σε ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε και ίσως, του κοστίσει το πλεονέκτημα έδρας στα play off της Euroleague. Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ήταν ο πρώτος σκόρερ (14π) της ομάδας στην χθεσινή (13/3) αναμέτρηση των “ερυθρολεύκων” με την Φενερμπαχτσέ και αυτός που προσπάθησε να δώσει “πνοή” στους Πειραιώτες, χωρίς να μπορέσει, πάντως, να αποτρέψει το “μοιραίο”.
Λιγές στιγμές μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, ο Αμερικανός γκάρντ μίλησε στο Basketblog.gr και στον Παναγιώτη Τσερπέ για το πως θα επηρεάσει αυτή η ήττα τον Ολυμπιακό αλλά και για την δύσκολη συνέχεια. Παράλληλα, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

-Όλιβερ, πρώτη φετινή ήττα για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, τι πήγε λάθος σήμερα (13/3) και δεν μπορέσατε να πανηγυρίσετε εσείς στο τέλος;

«Έπαιξαν “απλά”, έκαναν το παιχνίδι τους. Είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, δεν παίξαμε την γνωστή “σκληρή” μας άμυνα, όπως έπρεπε. Ήταν σπουδαία νίκη για αυτούς, πολύ μεγάλη. Το πλάνο τους απέδωσε στο έπακρο.»

-Η ομάδα δεν κατάφερε επίσης, να διατηρήσει την διαφορά των 6 πόντων από την νίκη σας στην Τουρκία, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα αυτό το γεγονός;

«Ναι, αυτό δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα στο ΤΟΡ-16, όλα μπορούν να συμβούν, το ξέρουμε αυτό. Είναι αρκετά παιχνίδια μπροστά μας που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Όλα μπορούν να συμβούν.»

-Τώρα, επόμενος αγώνας στην Ισπανία με την Λαμποράλ που “καίγεται” για την νίκη, όπως και εσείς. 

«Ναι, πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Κάχα Λαμποράλ είναι μια σπουδαία ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρας της και θα θέλουν πολύ την νίκη και αυτοί. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.»

-Μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το παιχνίδι “τελικός” ή είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο;

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Μένουν ακόμα κάποια παιχνίδια και θα δούμε μετά το πέρας αυτών τι καταφέραμε. Οπότε, ταμείο θα κάνουμε στο τέλος.»

-Παρά την ήττα είδαμε πως ο κόσμος σας “αγκάλιασε” και σας χειροκρότησε στο τέλος για την προσπάθεια σας….

«Είμαι ευγνώμων για αυτόν τον κόσμο! Έκατσαν σε όλο το παιχνίδι, μας υποστήριξαν και έδειξαν πως πιστεύουν σε εμάς. Το χειρόκροτημα στο τέλος έδειξε πως μας στηρίζουν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.»

-Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού. Τι να περιμένει από εσάς στην συνέχεια;

«Να περιμένουν από εμάς να παίζουμε “σκληρά”, όπως κάνουμε πάντα και να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο έχοντας το κεφάλι ψηλά!.»