Ο Kyle Allman ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της χθεσινοβραδινής νίκης της VEF Riga επί του Περιστερίου με 84-81 στην Αθήνα. Σήμερα, μίλησε στο  για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, την ομάδα των ονείρων του, αλλά και τον αγαπημένο του παίκτη!

Ο απόφοιτος του Cal State Fullerton, που στις 2 τελευταίες του χρονιές εκεί μέτρησε 18.5 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά βραδιά, είχε έρθει από πέρυσι στην Ευρώπη για χάρη του δικού μας Λαυρίου, και σίγουρα εντυπωσίασε στις 20 εμφανίσεις του στη Basket League(11.5 πόντοι/2.5 ριμπάουντ/2 ασίστ/1 κλέψιμο), ενώ από το περασμένο καλοκαίρι αγωνίζεται στην Λετονία για χάρη της VEF Riga, την οποία οδηγεί εκ του ασφαλούς στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σεζόν της τάξης των 15.5 πόντων, 4.5 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ.

Χθες το βράδυ, «διέλυσε» το Περιστέρι με 16 πόντους και 9 ασίστ, αποδεικνύοντας πως αποτελεί έναν από τους πιο πλήρεις επιθετικούς παίκτες του Basketball Champions’ League.

Το basketblog.gr προσέγγισε τον 23χρονο Αμερικάνο, και εκείνος δε δίστασε να μιλήσει τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του, την ομάδα των ονείρων του, αλλά και τον αγαπημένο του παίκτη!

-Καλημέρα Kyle. Ήσουν πραγματικά εκθαμβωτικός χθες το κόντρα στο Περιστέρι. Πιστεύεις πως η περσινή σου χρονιά στο Λαύριο σε προετοίμασε για κάτι τέτοιο;

-Ναι, σίγουρα με προετοίμασε.

-Πόσο δύσκολη ήταν για σένα η προσαρμογή σου από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και από εκεί στην Λετονία;

-Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετικά από ό,τι είχα συνηθίσει στις ΗΠΑ. Έτσι λοιπόν. απλά προσπαθώ να αντιληφθώ τις διαφορετικές «αναγνώσεις» του αθλήματος εδώ. Αλλά μου πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ.

-Πιστεύεις ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε βοήθησε να αναβαθμίσεις το παιχνίδι σου, και να γίνεις από καθαρός scorer περισσότερο all around παίκτης; Χθες για παράδειγμα, μοίρασες 9 ασίστ.

-Νομίζω πως με έκανε να αντιληφθώ πως να είμαι πιο all around, όχι να γίνω. Αυτό τι στοιχείο μπορεί να με βοηθήσει άμεσα στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σίγουρα οι 9 ασίστ με οδηγούν προς το καλύτερο δίχως αμφιβολία.

Θα ήθελες να αγωνιστείς στην Euroleague; Έχεις σκεφτεί αυτήν την πιθανότητα ή προτιμάς να προχωράς βήμα βήμα;

-Θα λάτρευα να παίζω στην Euroleague! Ελπίζω πως θα τα καταφέρω.

-Παρακολουθείς καθόλου αμερικάνικο μπάσκετ πια;

-Για να είμαι ειλικρινής, δε βλέπω πολύ πια. Παρακολουθώ τους αγαπημένους μου παίκτες καμιά φορά, αλλά μου αρέσε περισσότερο να βλέπω ευρωπαϊκό μπάσκετ πλέον.

-Έχεις κάποια αγαπημένη ομάδα που σου αρέσει να βλέπεις στην Ευρώπη;

Η Bayern Munich είναι η ομάδα των ονείρων μου. Την παρακολουθώ πολύ συχνά. Πραγματικά ελπίζω μια μέρα να αγωνίζομαι εκεί.
Επίσης, βλέπω πολύ και τους αγώνες της CSKA, γιατί εκεί παίζει ο αγαπημένος μου παίκτης, ο Mike James.