Ο Μίλαν Τόμιτς έχει περάσει από όλα τα πόστα στον Ολυμπιακό, στην χρυσή εποχή των 90’s ήταν ένας από τους ηγέτες και τα βασικά γρανάζια των επιτυχιών εκείνης της μεγάλης ομάδας, μετά στα πέτρινα μπασκετικά χρόνια στη δύση της καριέρας του αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να γίνει για λίγο προπονητή στην ομάδα που αγάπησε όσο τίποτε άλλο. Από τότε ο κόουτς Τόμιτς έχει γίνει βοηθός δίπλα σε μεγάλους προπονητές οι οποίοι ήταν διαφορετικών σχολών ο καθένας, Καζλάουσκας, Γκέρσον, Γιαννάκης, Ίβκοβιτς, Μπαρτζώκας και τώρα Σφαιρόπουλος. Έχει αγαπηθεί όσο λίγοι άνθρωποι του μπάσκετ από τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους και πως θα μπορούσε να γίνει το αντίθετο αφού έμεινε για πάντα πιστός στου Πειραιώτες.

Ο βοηθός του κόουτς Σφαιρόπουλου εδώ και 2 χρόνια και άνθρωπος που συνδέει το λαμπερό παρελθόν της ομάδας με το παρόν μίλησε αποκλειστικά στο basketblog.gr στο περιθώριο της φιέστας των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ για την φετινή σεζόν, για τον σύλλογο που είναι μαθημένος στα δύσκολα αλλά και για το παιχνίδι που θα ήθελε να ξαναπαίξει ο Ολυμπιακός στην διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Κόουτς καλησπέρα και συγχαρητήρια, θα ήθελα να μου βάλεις έναν ή και περισσότερους τίτλους για την σεζόν που ολοκληρώθηκε:

Πιστεύω ότι οι τίτλοι για την φετινή χρονιά είναι «Καλύτεροι τελικοί όλων των εποχών», «Καλύτεροι τελικοί του Βασίλη Σπανούλη» και «Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Ελλάδα».

Ο αποκλεισμός στην Ευρωλίγκα, πείσμωσε περισσότερο την ομάδα ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωθλήματος:

Εντάξει σίγουρα ότι εμείς είμαστε μαθημένοι στις δυσκολίες και να ξανασηκωνόμαστε όταν πέφτουμε. Σίγουρα πιστεύω ότι δουλέψαμε πιο σκληρά μετά τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα και μας πείσμωσε, αλλά και να συνεχίζαμε στην Ευρώπη σίγουρα στόχος θα ήταν το πρωτάθλημα.

Και κάτι τελευταίο κόουτς, αν μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω και ο Ολυμπιακός να μπορύσε να παίξει ένα παιχνίδι ξανά στη φετινή σεζόν, ποιό θα ήταν αυτό ;

Κοίτα ο αγώνας στην Μπάμπεργκ ήταν πολύ σκληρή ήττα για εμάς στο τελέυταίο δευτερόλεπτο, οπότε πιστεύω ο αγώνας στην Μπάμπεργκ. 

 Στέφανος Τάτσιος