25 νίκες σε 25 αγώνες. Πρωτιά στην κανονική διάρκεια της λίγκας σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο με αντιπάλους όπως η Μύκονος, ο Εθνικός, το Παγκράτι, ο ΝΕΟΛ και τα Φανάρια. Απόλυτα θετικό ρεκόρ και στο νεοσύστατο σύστημα των Playoffs με τρεις επιπλέον νίκες έναντι των Αιόλου Αγυιάς και του Πρωτέα Βούλας. Ιστορικό πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο της Β Εθνικής για τον σύλλογο. Επιστροφή μετά από δύο δεκαετίες -16 χρόνια για την ακρίβεια- στο επίπεδο της Α2 Ανδρών (νυν Elite League).

Ως γνωστόν, τις (μεγάλες) ομάδες τις κάνουν οι παίκτες και οι προπονητές από κοινού φυσικά με το μεράκι, την όρεξη και την προσήλωση του παράγοντα «διοίκηση», με τον Νίκο Καραγιάννη να είναι απόλυτα τυχερός για το ρόστερ που έπεσε στα χέρια του φέτος. Τυχερός όμως, θα πρέπει να αισθάνεται πιο πολύ από ποτέ στην πλούσια ιστορία του και ο ίδιος ο Μίλωνας, ο οποίος έχοντας δώσει τα κλειδιά σε έναν τεχνικό νικητή και κόσμημα πραγματικό των εθνικών κατηγοριών αφήνοντάς να δουλέψει όπως μόνο εκείνος γνωρίζει από πρώτο χέρι κατάφερε να επιστρέψει εκεί που του αρμόζει ιστορικά αλλά και παροντικά.

Ενδεικτικό στοιχείο αποτελεί φυσικά το γεγονός πως στην εποχή Καραγιάννη στην άκρη του πάγκου του, μια κοινή συνεργασία που εκκίνησε μεσούσης της σεζόν 2019-2020 και επεκτείνεται μέχρι και σήμερα, έχει αποφέρει αφενός δύο πρωταθλήματα σε δύο ολοκληρωμένες χρονιές στις εθνικές κατηγορίες και αφετέρου 21 νίκες σε 24 ματς στη Γ Εθνική (88% επιτυχία) αλλά και 25 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Β Εθνική (100% επιτυχία).

Ο κόουτς Καραγιάννης, ο προπονητής… συνώνυμο των ανόδων -με τη φετινή να αποτελεί την έβδομη συνολικά στην καριέρα του αλλά και την δεύτερη συνεχόμενη έπειτα από την περσινή πορεία πρωταθλητισμού και στα της Γ Εθνικής– και των επιτυχιών μίλησε στο basketblog.gr λίγες ώρες μετά τον φετινό και πέρα για πέρα ιστορικό άθλο στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία τόσο για τη μεγάλη πορεία που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη και το «Κροίσος Πέρσης», το… μυστικό για την αήττητη πορεία στη λίγκα, τη διαδρομή του στο σωματείο του Μίλωνα που πέρασε από… χίλια κύματα εν μέσω κορονοϊού και αναβληθέντων πρωταθλημάτων, την πίστη της διοίκησης στο έργο του από την πρώτη στιγμή αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια τόσο της ομάδας όσο και του ίδιου.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Νίκος Καραγιάννης στο basketblog.gr…:

Για τη φετινή σεζόν πρωταθλητισμού στη Β Εθνική: «Σημαντική χρονιά για τον Μίλωνα. Nομίζω ότι μετά από χρόνια ο Μίλωνας επέστρεψε σε μια κατηγορία που του αρμόζει. Το βασικό συστατικό της επιτυχίας ήταν οι παίκτες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ήταν μια σεζόν που εξελίχθηκε σαν όνειρο και θα τη θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή. Ο Μίλωνας επέστρεψε δυνατός στην Α2 και περιμένουμε ανάλογη συνέχεια στο μέλλον».

Για τη διαδρομή του στον Μίλωνα: «Η ιστορία ξεκινάει προ τετραετίας όταν πήγα σε μια ομάδα που ήταν στην τελευταία θέση της Γ Εθνικής με 3 νίκες σε 11 ματς. Με συμμετοχή όμως, της διοίκησης και των Κωνσταντίνου Ασημακόπουλου, που ήταν τότε ο γενικός αρχηγός της ομάδας, αλλά και κύριου Σακελλαρίδη καταφέραμε να κάνουμε στα υπόλοιπα 5 παιχνίδι 4 νίκες εκείνη τη χρονιά και για μια νίκη δεν ανεβήκαμε κατηγορία από τότε που τη δικαιούμασταν στις ισοβαθμίες. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα έμεινε ενωμένη.

Την επόμενη χρονιά, ξεκινήσαμε με 3 νίκες σε 3 παιχνίδια αλλά δυστυχώς κορονοϊού αναβλήθηκαν όλα τα πρωταθλήματα και επανήλθαμε ξανά στη Γ Εθνική όπου πέρα για πέρα δίκαια ανεβήκαμε ως πρωταθλητές με δύο ήττες. Και φέτος με την αρωγή κυρίως του συγχωρεμένου Κώστα Γραφιαδέλλη, που ήταν ο κύριος αρωγός αυτής της προσπάθειας και αφιερώνουμε αυτήν την άνοδο στην οικογένειά του, αλλά και των Αγγελόπουλου, Κατωμέρη και Χριστόπουλου από κοινού με τη διοίκηση κατάφεραμε εμείς με μια ομάδα που είχε ως στόχο τον πρωταθλητισμό να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τον μεγάλο αντίπαλο, την Μύκονο, και να φτάσουμε στο πρωτάθλημα και την αήττητη πορεία».

Για το… μυστικό της φετινής φουρνιάς: «Η εικόνα μας ήταν μιας ομάδας που πάλευε σε κάθε αγώνα. Τελειώσαμε μια σεζόν όπου είχε ως… μυστικό μας να λειτουργούμε μέσα στη βδομάδα έπειτα από παιχνίδια που δεν παίξαμε καλά σαν να είχαμε χάσει και αυτό ήταν που μας έδωσε ένα κίνητρο να είμαστε σοβαροί κάθε Σάββατο και παιχνίδι με παιχνίδι βρήκαμε το δρόμο μας -ειδικά μετά τις νίκες επί της Μυκόνου. Τότε καταλάβαμε πως ήταν δύσκολο να χάσουμε».

Για τους υψηλούς στόχους από την αρχή της σεζόν και το περίφημο αήττητο ρεκόρ: «Φέτος στηθήκαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα και δεν το κρύψαμε ποτέ από την αρχή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε γιατί ήμασταν η καλύτερη ομάδα στη Β Εθνική όχι μόνο βάσει ρεκόρ αλλά βάσει και της εικόνας. Είμαστε χαρούμενοι που ήμασταν εμείς οι συντελεστές που φέραμε την ομάδα μετά από 16 χρόνια στην Α2.

Το αήττητο το θέλαμε πάρα πολύ παίκτες και προπονητές για να μην νιώσουμε το συναίσθημα της ήττας. Αυτό ήταν το μότο όλη τη χρόνια, κάναμε τα πάντα για αυτό και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Για το αν ξεχωρίζει κάποια από τις επτά ανόδους της καριέρας του περισσότερο: «Όλες οι άνοδοι είναι σημαντικές αλλά η φετινή έχοντας το στοιχείο του αήττητου θα μείνει χαραγμένοι στο μυαλό όλων».

Για το μέλλον του στον Μίλωνα: «Η ερώτηση θα πρέπει να γίνει πρώτα προς τη διοίκηση γιατί αυτή θέτει τους στόχους. Περιμένουμε όμως να έχουμε μια συνέχεια αυτής της ομάδας και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να αρχίσουν οι συζητήσεις αλλά σίγουρα υπάρχει κοινή επιθυμία για συνέχεια και νομίζω πως θα πάνε όλα καλά».

Για μια προπονητή θέση στην Α1: «Δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι να είμαι σε ομάδες που έχουν υγεία, σωστή διοίκηση και μπορούμε να δουλέψουμε απερίσκεπτα για το στόχο που θέτουμε κάθε χρονιά».