Ο Sten Sokk, ο οποίος με τον Γιάννη Σαχπατζίδη και τον Ηλία Μούτσιο έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα του Χαριλάου Τρικούπη και τον έχουν βάλει στο κόλπο ακόμη και της δεύτερης θέσης της regular season, μίλησε στο basketblog. Ο Εσθονός γκαρντ με ελληνικό διαβατήριο, ο οποίος κάνει την διαφορά στην backcourt της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας με τους 9,2 πόντους που πετυχαίνει και τις 11,3 ασίστ που μοιράζει αναφέρθηκε στα παιχνίδια με τον Κόροιβο και την Ελευθερούπολη, την πορεία των Μεσολογγιτών και για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην Α1.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η νίκη με τον Κόροιβο με δεδομένο ότι παίρνετε πλεονέκτημα για πλασάρισμα στις θέσεις των play-off;

«Για εμάς κάθε νίκη είναι σημαντική. Κάθε ματς μέχρι το τέλος είναι σημαντικό. Έχουμε νικήσει πολλά παιχνίδια σημαντικά σε αυτό το διάστημα , όμως έχουμε ηττηθεί σε αγώνες που δεν θα έπρεπε. Γι αυτόν τον λόγο ότι νίκη κάνουμε είναι σημαντική, όχι μόνο εναντίον του Κοροίβου, της Ελευθερούπολης ή του Ψυχικού. Γενικότερα πρέπει να να νικήσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε».

Ένα σχόλιο για το ματς με την Ελευθερούπολη, που είναι πολύ σημαντικό κι αυτό για την είσοδο και την διαδικασία των play-off».

 «Eίναι το ίδιο όπως με τον Κόροιβο. Παίζουν όπως η Αμαλιάδα δηλαδή σουτάρουν και τρέχουν πολύ κι έτσι το ματς είναι αρκετά απαιτητικό, όμως το θετικό είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας. Είναι δύσκολο όμως για τις άλλες ομάδες να έρθουν και να μας νικήσουν στο Μεσολόγγι, αλλά κι εμεί πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να τους κερδίσουμε».

Οι φίλαθλοι της ομάδας κατέκλυσαν το γήπεδο στο ματς με τον Κόροιβο. Πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε αυτό για την επικράτησή σας;

«Πράγματι οι φίλαθλοι μας είναι ο έκτος μας παίκτης και μας υποστηρίζουν πάρα πολύ. Μας βοηθούν πολύ όταν παίζουμε σε σχεδόν γεμάτο γήπεδο, διότι oι οπαδοί μας κάνουν «δύσκολη την ζωή των αντιπάλων μας», επομένως είναι πολύ θετικό να αγωνιζόμαστε κάτω υπό τέτοιες συνθήκες».

   Πώς είναι η ζωή στο Μεσολόγγι και πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστείτε στο σύνολο του coach Μούτσιου, παρά το γεγονός ότι δεν είσασταν στον Χαρίλαο από την αρχή της σεζόν;

«Το Μεσολόγγι για μένα είναι ένα τέλειο μέρος για να ζεις και μου αρέσει πολύ. Είναι πολύ όμορφα εδώ και μου αρέσει πάρα πολύ ο ρυθμός ζωής, επειδή είναι αργός. Αναφορικά με την προσαρμογή στην ομάδα δεν ήταν πολύ δύσκολο, γιατί έχω ξαναπαίξει στην Α2 (σ.σ την σεζόν 2018-19 με τον Ηρακλή). Παρά το γεγονός ότι δεν είχα ξαναπαίξει με τους περισσότερους από τους συμπαίκτες μου τους ήξερα, επειδή είχα αγωνιστεί εναντίον τους. Όπως είπα ήξερα την Λίγκα, άρα ήταν εύκολο να έρθω εδώ και να αισθανθώ καλά. Ο κοόυτς Ηλίας (σ.σ Μούτσιος) κάνει εξαιρετική δουλειά και κρατάει την ομάδα ενωμένη όχι μόνο μπασκετικά αλλά και ψυχολογικά. Κοιτάμε μπροστά, προσπαθούμε να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε και είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε το  πιο σημαντικό είναι να μένουμε ενωμένοι».

Πριν τρία χρόνια παίξατε με τον Ηρακλή στην Α2 και καταφέρατε να ανέβετε στην Basket League. Πιστεύετε θα πετύχετε κάτι αντίστοιχο και με το Μεσολόγγι;

«Πιστεύω ότι μπορούμε, αλλά δεν σκέφτομαι αυτό τώρα, καθώς προσπαθούμε να μπούμε στα play –off και δεν κοιτάζουμε μακριά. Το επίπεδο είναι καλό εδώ και αν σκεφτούμε τι θα γίνει μακροπρόθεσμα τότε θα έχουμε πρόβλημα. Επομένως πάμε βήμα-βήμα και προσπαθούμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια και μετά βλέπουμε».

Με ποιον συμπαίκτη σας έχετε την καλύτερη συνεργασία;

«Όλοι έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας και γενικότερα προσπαθώ να αξιοποιώ όλους τους συμπαίκτες μου, διότι ο κάθε αντίπαλος είναι ξεχωριστός και πρέπει να χρησιμοποιούμε άλλα στοιχεία από τις δυνατότητές μας. Θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλά «όπλα» και δεν βασιζόμαστε μόνο σε ένα ή δύo άτομα. Άλλωστε η ομάδα μας είναι καλή σαν σύνολο και δεν είναι μόνο ένας παίκτης».

Τι έχετε να πείτε που σας αποκαλούν «βασιλιά» των ασίστ στην κατηγορία;

«Είνα πολύ καλό να έχεις ασίστ κι αυτά τα στατιστικά, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω τέτοιες επιδόσεις χωρίς την βοήθεια των συμπαικτών μου. Το μπάσκετ ήταν και θα είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, οπότε οι συμπαίκτες μου με βοηθούν παντού και στην άμυνα και στην επίθεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν δεν ήταν αυτοί δεν θα είχα που να δώσω ασίστ, οπότε δεν είναι μόνο δικό μου θέμα. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και με βοηθούν όλοι πολύ».

Έχοντας συμμετοχές στην Α2 με τον Χαρίλαο και τον Ηρακλή, θα θέλατε να παίξετε κάποια στιγμή και στην Α1;

«Δεν το σκέφτομαι πολύ τώρα είμαι αρκετά μεγάλος και γενικότερα δεν σκέφτομαι τι μπορεί να γίνει στην επόμενη σεζόν. Δεν είμαι κιόλας σίγουρος ότι θα ήθελα να αγωνιστώ στην Α1, διότι πιστεύω ότι δίνεται μεγαλύτερη βάση στους Αμερικανούς κι όχι τόσο στους Έλληνες κι αυτό για μένα αποτελεί ένα πρόβλημα. Ποτέ δεν θα λέγα ποτέ, αλλά απολαμβάνω την σεζόν  πολύ κι όπως είπα δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας αυτήν την περίοδο και μετά βλέπουμε».

photo credits: aitosports.gr