«Έχουμε σαφές πλεονέκτημα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος» απάντησε σε ερώτηση του basketblogr.gr ο Ηλίας Εμίρης λίγες ώρες μετά την σπουδαία επικράτηση του Διαγόρα Δρυοπιδέων απέναντι στον Ιπποκράτη Κω με 85-67 στο κλειστό του Αιγάλεω, όπου ο ίδιος ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής με 18 πόντους και 4 τρίποντα.

 Ο Έλληνας παίκτης του Διαγόρα ακόμα μας μίλησε για το πως έζησε το ντέρμπι κορυφής, για τον στόχο της ανόδου της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στο που θέλει να είναι σε προσωπικό επίπεδο εκείνος και ο σύλλογος του χρόνου τέτοια μέρα!

Ηλία καλησπέρα, πως προετοιμαστήκατε ψυχολογικά για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό ματς;

«Μπορώ να πω ότι αυτό το παιχνίδι το περιμέναμε ήδη από την επόμενη μέρα της ήττας μας στην Κω. Ήταν η μοναδική φορά που νιώσαμε ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Από εκεί και πέρα, μετά από εκείνο το παιχνίδι, δουλέψαμε πολύ καλά και σιγά σιγά, γίναμε μια ομάδα, μέσα και έξω από το παρκέ, για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι! Έχοντας αυτό σαν δεδομένο, σε κάθε παιχνίδι, μπαίνουμε για να κερδίσουμε και να παίξουμε ωραίο μπάσκετ».

Σε ποιο χρονικό σημείο του αγώνα κατάλαβες ότι θα πάρετε την νίκη και μάλιστα και με μεγάλη διαφορά;

«Η αλήθεια είναι ότι το πίστευα από την αρχή. Ξεκαθάρισε όμως περισσότερο στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, όπου ο αντίπαλός μας αδυνατούσε να ακολουθήσει τον υψηλό ρυθμό που επιβάλαμε από την αρχή».

Εσύ χθες έκανες την διαφορά για την ομάδα σου με 18 πόντους και 4 τρίποντα, έχεις καλύτερη ψυχολογία όταν πρόκειται για ματς τέτοιας σημασίας;

«Στην περίπτωσή μας, τη διαφορά την κάνουν όλοι και κανείς! Κάθε εβδομάδα κάποιος μπορεί να τύχει να σκοράρει περισσότερο, κάποιος να παίξει περισσότερο κλπ. Την προηγούμενη εβδομάδα π.χ. ήταν ο Καραλής με τον Καρασταμάτη που με 3 πολύ σημαντικά σουτ, μας έδωσαν την πολύτιμη νίκη μέσα στην Αταλάντη. Αντίστοιχα, στο κύπελλο ήταν ο Διαμαντόπουλος εκείνος που ξεχώρισε. Σε εμάς τη διαφορά την κάνει η ομάδα».

Όλοι λένε ότι είστε πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά και για την άνοδο συμφωνείς με αυτό;

«Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, έχουμε ένα σαφές πλεονέκτημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ως προς το θέμα της ανόδου, διαφαίνεται ήδη πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, εμείς και ο Ιπποκράτης θα είμαστε οι ομάδες που θα κερδίσουν την άνοδο».

Του χρόνου τέτοια μέρα που θα ήθελες να είναι ο Διαγόρας και εσύ προσωπικά;

«Ο Διαγόρας θέλω να πραγματοποιεί μια αξιοπρεπή πορεία στη Β’ Εθνική.Όσο για μένα, ιδανικά, θα ήθελα να συνεχίσω να βιώνω αυτή τη μοναδική εμπειρία που μου έχει προσφέρει η “οικογένεια” του Διαγόρα, δίπλα στους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου, Σπύρο Σαμόλη. Η παρουσία και η αφοσίωση του ιδίου και των Βαγγέλη, Ιωσήφ και Μάικ μας εμπνέει και μας βελτιώνει καθημερινά».