Ακόμα ένας σπουδαίος προσκεκλημένος έδωσε το “παρών” στο 5ο Triple Crown Basketball Summer Camp. Ο λόγος για τον Γιώργο Καλαϊτζή, ο οποίος έγινε δεκτός με πολλά χαμόγελα και χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους εκκολαπτόμενους μπασκετμπολίστες. Ο πρώην παίκτης του Κολοσσού Ρόδου αφού ευχαρίστησε θερμά τους ιδρυτές για την πρόσκληση τους, μίλησε για την εικοσαετή σχεδόν καριέρα του, για τις εμπειρίες που πήρε από τις ομάδες που αγωνίστηκε και για το όνειρο που είχε πριν ξεκινήσει να παίζει επαγγελματικά μπάσκετ, που ήταν να γίνει σπουδαίος αθλητής και να κερδίσει έναν σπουδαίο τελικό με καλάθι που θα έβαζε ό ίδιος στο τέλος!

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καλαϊτζής δέχθηκε ερωτήσεις από τους νεαρούς αθλητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς βλέπει την εθνική ομάδα και που πιστεύει ότι θα φτάσει δήλωσε: “Η Εθνική έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, έχει πολλούς καλούς παίχτες (σ.σ. δήλωσε γελώντας)”!

Για το αν θεωρεί καλύτερο τον Πεδουλάκη ή τον Μπαρτζώκα: “Δεν είχα την ευκαιρία να έχω κάποιον από τους δύο για προπονητή μου και δεν μπορώ να τους κρίνω. Δεν μου αρέσει να κρίνω τους προπονητές μόνο από τα αποτελέσματα τους, το θεωρώ λάθος. Τους γνωρίζω μόνο φιλικά και είναι και οι δύο εξαιρετικοί χαρακτήρες”.

Για το αν θεωρεί καλύτερο τον Διαμαντίδη ή τον Σπανούλη: “Δεν έχει σημασία τι θεωρώ εγώ και οι δύο είναι πάρα πολύ καλοί αθλητές, ο καθένας έχει την άποψη του και δεν χρειάζεται να συμφωνούμε. Σίγουρα όμως διακρίνονται από διαφορετικά χαρακτηριστικά οπότε και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όταν ήμουν εγώ στην ηλικία σας βλέπαμε τον Γκάλη και τον Γιαννάκη και πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το ’87, τότε όλοι αγαπήσαμε αυτό το άθλημα. Ελπίζω και τώρα εσείς να ζήσετε ανάλογες χαρές και το μπάσκετ να κερδίσει φιλάθλους και αθλητές”.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις τον λόγο πήρε ο Γιώργος Λιμνιάτης δηλώνοντας: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Γιώργος δέχθηκε την πρόσκληση μας και βρέθηκε σήμερα εδώ κοντά σας και θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα που μας έκανε αυτή την τιμή”.