Με επιτυχία διεξάγεται από το απόγευμα της Δευτέρας το 1ο PBA Summer Camp 2019, με πολλά παιδιά να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του κλειστού “Γ. Στεφανόπουλος” και να μυούνται στα μυστικά του αγαπημένου τους αθλήματος από τους ειδικούς του μπάσκετ.

Ανάμεσα τους σήμερα θα βρεθεί και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο διεθνής σούτινγκ γκαρντ της ΑΕΚ θα βρεθεί σήμερα στο Περιστέρι και θα μιλήσει με τους επόμενους εκπρόσωπους του ελληνικού μπάσκετ και θα τους δώσει τις δικές του συμβουλές για να κάνουν αυτό που αγαπούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

Ο πρώτος καλεσμένος του 1ου PBA SUMMER CAMP 2019 που θα μας επισκεφτεί σήμερα είναι ο Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, γεννημένος στο Μαρούσι στις 22 Σεπτεμβρίου 1993, είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 1,96 m και αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ.

Ο Λαρεντζάκης ξεκίνησε τον αθλητισμό στο σύλλογο ΠΑΟ Άμιλλα Περιστερίου, από την οποία πήρε μετεγγραφή στο Αιγάλεω το καλοκαίρι του 2010 σε ηλικία 17 ετών και μετείχε στη Β΄Εθνική της περιόδου 2009-10. Συνέχισε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία δεκαοκτώ ετών από την ομάδα του Ίκαρου Χαλκίδας. Το καλοκαίρι του 2013, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης αποφάσισε να δώσει ως δανεικό τον Λαρεντζάκη στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου,με τον Αθηναίο σούτινγκ γκαρντ να πετυχαίνει 199 πόντους σε 28 αγώνες, βοηθώντας την ομάδα της Ρόδου να κατακτήσει την έβδομη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι “κίτρινοι” παρέτειναν τον δανεισμό του παίκτη για έναν ακόμη χρόνο, τον Ιούλιο του 2015.

Τον Μάιο του 2016, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ισπανική Σαραγόσα, αλλά έναν μήνα αργότερα αποχώρησε και συμφώνησε με την ομάδα της ΑΕΚ.
Με την Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και το Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ το 2018. Το 2019 κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Ειναι διεθνής με τις εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων της Ελλάδας, έχοντας πραγματοποιήσει 19 συμμετοχές στην πρώτη και 19 στην δεύτερη, με την οποία αγωνίστηκε στα Ευρωμπάσκετ του 2012 και 2013.

Με την Εθνική ανδρών πρώτη σημαντική διοργάνωση ήταν τα προκριματικά παγκοσμίου κυπέλλου 2019.