Ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε ποδαρικό στο 8ο Kos Basketball Camp, ο οποίος συνομίλησε με τα παιδιά, υπέγραψε αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε μαζί τους αλλά και πήρε μέρος σε διαγωνιστικά παιχνίδια. “Για μένα η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό ήταν ότι καλύτερο μου μπορούσε να μου συμβεί σε αυτό το χρονικό σημείο της καριέρας μου. Βέβαια πριν πάρω την απόφασή μου το σκέφτηκα σοβαρά και έκρινα ότι ήταν ότι καλύτερο για το μέλλον μου” είπε στους νεαρούς φίλους του αθλήματος απαντώντας σε ερωτήσεις τους και συνέχισε: “Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός με σκληρή δουλειά έχει τις δυνατότητες να επαναλάβει μία ανάλογη πορεία με τη φετινή”.

Ο διεθνής σέντερ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: “Ήταν μία από τις πιο άσχημες στιγμές της μπασκετικής μου ζωής. Είναι πολύ άσχημο που η Εθνική ομάδα του μπάσκετ που έχει φέρει τόσες επιτυχίες λείπει από αυτήν την μεγάλη γιορτή. Για αυτό και θα πρέπει όλοι μας να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και κοιτώντας μπροστά να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη“.

Κι όσο για την συμβουλή του προς τους μελλοντικούς συναδέλφους του; “Θα πρέπει πρώτα από όλα να κοιτάξετε να είστε συνεπείς στις σπουδές σας και να μην τις αμελήσετε και παράλληλα να δουλεύετε σκληρά την ώρα της προπόνησης” τους είπε ο Μαυροειδής.