Η συνεργασία διακεκριμένων Ελλήνων και Σέρβων στον χώρο του μπάσκετ ξεκινά σήμερα στο ΟΑΚΑ, προκειμένου οι νεαροί φίλοι του αθλήματος και αυριανοί υποψήφιοι πρωταγωνιστές του να μάθουν τα «μυστικά» του από τους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους. Η ελληνική συμμετοχή επισφραγίζεται από την παρουσία του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία κατηγορία του εγχωρίου πρωταθλήματος, Νίκου Χατζή (τεχνικός υπεύθυνος του camp), καθώς και του πολύπειρου προπονητή μπάσκετ σε μικρότερες ηλικίες, Φώτη Ζέρβα (τεχνικός συνεργάτης του camp).

Φυσικά, δεν μπορεί να παραλειφθεί η παρουσία του έτερου τεχνικού υπευθύνου, Ντόρντε Γιόβισιτς, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αναδείξει ουκ ολίγους παίκτες υψηλού επιπέδου, με σημαντική διεθνή καριέρα, καθώς και του άλλοτε Παγκοσμίου Πρωταθλητή Στίβου, Ντάνιελ Γιάχιτς, ο οποίος θεωρείται εκ των κορυφαίων προπονητών στην φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση των αθλητών. Ο τελευταίος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο «Specialized Basketball Player Fitness», που θα γίνει, τις ίδιες μέρες, στο πλαίσιο του camp αυτού, στο Ζηρίνειο (4-6/9, 18:00-20:00).

Το camp αυτό, βέβαια, ξεκίνησε με το λεγόμενο shooting camp στις 9:00 με τους συμμετέχοντες που βρίσκονται στην ηλικιακή κατηγορία 10-14 ετών, ενώ θα συνεχιστεί στις 12:00 με την κατηγορία 15 και άνω.

Το γεγονός θα διαρκέσει μέχρι τις 6 του μηνός και, αναμφισβήτητα, όσοι δήλωσαν συμμετοχή δε θα το μετανιώσουν, καθώς οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν στο πλευρό τέτοιων ανθρώπων, θα τους φανούν πολύτιμες για το μέλλον, είτε καταφέρουν να φτάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε όχι.