Στο camp του Τeleunicom Basketball Academy Club βρέθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος των των ιδρυτών της Ακαδημίας Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη, Κώστα Παταβούκα και Γιώργου Ρεγγίνα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τα παιδιά, στα οποία και είπε τα εξής: “Χαίρομαι πολύ που βλέπω όλους εσάς να συμμετέχετε σ’ αυτό το camp. Πρέπει να μάθετε από μικροί τη σωστή τεχνική. Να μάθετε να σουτάρετε σωστά, να πασάρετε ή να κάνετε μπάσιμο με επιτυχία.

Να χαίρεστε το παιχνίδι, το οποίο είναι ομαδικό άθλημα. Και μακάρι, γιατί όχι, να φθάσετε να παίξετε στο πιο υψηλό επίπεδο και να κάνετε πράγματα, τα οποία δεν έχετε καν φανταστεί”.

Επίσης, τους είπε πως θα ήθελε να παίξει μπάσκετ για ακόμα 3-4 χρόνια, πως στεναχωρήθηκε με την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς, ενώ σε προτροπή ενός παιδιού να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό απάντησε πως “κι εγώ αυτό θέλω”.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε και για την Εθνική λέγοντας: “Δεν ήταν εύκολη η απόφαση να αποχωρήσω. Με στεναχώρησε. Έχω φανταστικές αναμνήσεις, αλλά ήταν μια συνειδητή επιλογή γιατί δεν άντεχα πια στους ίδιους ρυθμούς χειμώνα καλοκαίρι. Τώρα πλέον, στο μυαλό μου είναι μόνο ο Παναθηναϊκός“.