Σε μία λαμπρή τελετή, ο Αθλητικός όμιλος Αστέρια Αχαΐας έκοψε την πίτα του, παρουσία του εκπροσώπου της εκκλησίας πάτερ Απόστολου. Την τελετή προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου Θάνος Τσάμης, ο οποίος έκοψε το δεύτερο κομμάτι της πίτας για τον όμιλο και ευχήθηκε υγεία σε όλους τους αθλητές του ομίλου και καλή πρόοδο.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι κ.κ. Χρήστος Νικολάου (Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομίας, Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης, Τέλεσης Πολιτικών Γάμων και Αναπληρωτής Δημάρχου), Κανέλλος Κανελλόπουλος (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Υποδομών, Πολιτικής Προστασίας, Τέλεσης Πολιτικών Γάμων, κατά τόπο τις προβλεπόμενες από το νόμο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Δύμης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής), Δημήτριος Μπαρμπούνης (Βοηθός Δημάρχου σε θέματα Παιδείας), Ηλίας Καραμπελιάς (Πρόεδρος τοπικού διαμερίσματος Κάτω Αχαϊας), Αθανάσιος Ραυτακόπουλος (Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαϊας), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (Πρόεδρος Πολυτέκνων).

Στη συνέχεια ο γραμματέας του ομίλου Θάνος Τσάμης έκανε μια μικρή ανασκόπηση στην πρώτη επιτυχημένη χρονιά των ακαδημιών μπάσκετ & βόλεϊ, μίλησε για την φιλοσοφία που  επικρατεί πλέον στις τάξεις του ομίλου και ανέλυσε στους προσκεκλημένους την πορεία των δύο αθλημάτων σε σχέση με το πλήθος και την νέες εγγραφές του έτους 2012 σε σύγκριση με το έτος 2011.

Ο Διευθυντής και υπεύθυνος προπονητικού προγράμματος του μπάσκετ Χρήστος Σαράντης ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του και τόνισε ότι η δυναμική του ομίλου είναι οι αθλητές και οι γονείς που είναι δίπλα στον όμιλο.

Ο Πατρινός αθλητής Σπύρος Κρίθης δεν θα μπορούσε να λείψει από την γιορτή του ομίλου μας. Φίλος του Αγγελου Τσάμη και του Χρήστου Σαράντη καθώς και του συνεργάτη στο “Beach hoops” Θάνου Τσάμη που μαζί με τον καταξιωμένο αθλητή Α.Μ.Ε.Α. Μίνο Σταμάτη πάντρεψαν την μπάλα του μπάσκετ με την άμμο και την παραλία.  

Ο δεύτερος ιδρυτής του ομίλου, ο Άγγελος Τσάμης βρέθηκε κοντά σε φίλους και τους αθλητές μέσα από ένα βίντεο στο οποίο απεύθυνε χαιρετισμό σε γονείς και αθλητές, καθώς οι υποχρεώσεις του με τη Λιμόζ στο γαλλικό πρωτάθλημα δεν του επέτρεψαν να βρίσκεται στην Πάτρα.