Το HoopCamp φαίνεται πως ήρθε για να… μείνει, μιας και λίγους μόλις μήνες μετά το πρώτο του event στο κλειστό της Πεντέλης, τα μέλη του camp μαζί με παιδιά που συμμετείχαν έκαναν το ταξίδι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μαθητές, οι οποίοι είχαν καλούς βαθμούς στο σχολείο τους και παράλληλα έχουν ιδιαίτερη αγάπη για το μπάσκετ, και φυσικά ταλέντο για το αγαπημένο τους άθλημα, βρέθηκαν ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του HoopGroup Academic Elite προκειμένου να δείξουν τις ικανότητες τους.

Το HoopCamp ήταν το μοναδικό συνεργαζόμενο camp το οποίο συμμετείχε από την Ευρώπη, με την κίνηση αυτή να δείχνει το ταλέντο που υπάρχει στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τα «μυαλά» και την ανεπτυγμένη ανάπτυξη των παιδιών. Οι δύο συνεργάτες του HoopCamp, Θανάσης Τζήρος και Άρης Μανιάτης, συνόδευσαν τα παιδιά που έγιναν αποδεκτά από τους ανθρώπους του HoopGroup. Όλοι μαζί έζησαν μία εμπειρία 6 ημερών, μιας και βρέθηκαν στις ΗΠΑ από τις 21 Ιουλίου. Τα παιδιά έκαναν για πρώτη φορά το υπερατλαντικό ταξίδι και γνώρισαν από κοντά την ζωή στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη και φυσικά ήρθαν σε επαφή με το μπάσκετ στο υψηλότερο του επίπεδο.

Τα παιδιά συμμετείχαν στις προπονήσεις του HoopGroup Academic Elite στις οποίες οι προπονητές είδαν το ταλέντο των παιδιών και τα χαρακτηριστικά τους, ενώ συμμετείχαν και σε αγώνες, με τον τρόπο παιχνιδιού να ανταποκρίνεται περισσότερο στο αμερικανικό είδος. Δεν έλειψαν βέβαια και οι επιτυχίες μιας και υπήρξε παιδί από το HoopCamp το οποίο συμμετείχε και στο AllStarGame.

 

Πολλοί από τους παίκτες του Hoop Camp έχουν έρθει σε επαφή με σχολεία που εκφράζουν το ενδιαφέρον τους. Όλοι οι παίκτες έχουν μεγάλες δυνατότητες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, κάτι που δεν είναι άλλο από το να σπουδάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες με κάποια μορφή ακαδημαϊκής/αθλητικής υποτροφίας.

 

Φυσικά, αυτό είναι μόνο η αρχή για το HoopCamp, το οποίο από νωρίς έδειξε τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στα παιδιά που συνδυάζουν το μπασκετικό τους ταλέντο με το διάβασμα και την αποδοτικότητα στην εκμάθηση. Σε λίγους μόλις μήνες, τον Οκτώβριο, θα λάβει χώρα το επόμενο event του HoopCamp, ενώ τον Απρίλιο του 2018 είναι προγραμματισμένο το 3οevent, με σκοπό οι καλύτεροι να ταξιδεύουν κάθε καλοκαίρι στις ΗΠΑ και να κυνηγούν το δικό τους όνειρο.