Τελείωσε το 3ο Ilion Basketball Camp, το οποίο είχε ως στόχο να παρουσιάσει στα 80 παιδιά που συμμετείχαν, μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος Total Basketball Development του προπονητή της ανδρικής ομάδας την Ένωσης Ιλίου Τάκη Πανούλια. Το camp είχε διάρκεια δύο εβδομάδων και η διδασκαλία έγινε σε 5 σταθμούς που παρουσίασαν τα παρακάτω αντικείμενα:

Σταθμός 1 – Ανάπτυξη του χειρισμού της μπάλας (Ball Handling), της ντρίπλας και παιχνίδι 1 εναντίον 1 επιθετικά και αμυντικά.

Σταθμός 2 – Το Σουτ (Shooting), τεχνική βελτίωση του σουτ, επιλογές για σουτ μέσα στο παιχνίδι.

Σταθμός 3 – Ασκήσεις για την βελτίωση της φυσικής κατάστασης για το μπάσκετ.

Σταθμός 4 – Πάσα (Passing) Προπόνηση πάσας και υποδοχής με ανάπτυξη επιθετικών συνεργασιών από διείσδυση και παιχνίδι χωρίς την μπάλα.

Σταθμός 5 – Επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι στο πόστ, πιβοτολογία και διεκδίκηση του αμυντικού και επιθετικού ριμπάουντ.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας ήταν ο τεχνικός υπεύθυνος του camp, επικεφαλής της προπονητικής ομάδας που περιελάμβανε τον έμπειρο σε αναπτυξιακά προγράμματα συνεργάτη του στην ανδρική ομάδα Γιάννη Καναρέλη, τους προπονητές των Ακαδημιών της ομάδας Χρήστο Σκαλωμένο, Γιάννη Τσολάκη αλλά και τον γυμναστή Σπύρο Μέσα. Να σημειώσουμε ότι τον ευρύτερο συντονισμό του camp έχει ο υπεύθυνος των Ακαδημιών της Ένωσης Νίκος Κατσούλης με την υποστήριξη σε ειδικά θέματα του camp από την προπονήτρια Μαρία Χούμου.

Στο camp τα παιδιά διδάχθηκαν μέθοδους και ασκήσεις ανάπτυξης των βασικών κινητικών δεξιοτήτων, των τεχνικών δεξιοτήτων του μπάσκετ που είναι απαραίτητες για ατομική βελτίωση και συμμετοχή στην ομάδα, των στρατηγικών και τακτικών δεξιοτήτων για την ανάπτυξη της μπασκετικής ευφυΐας για βελτίωση της απόδοση μέσα στην ομάδα καθώς και μεθόδους ανάπτυξης της φυσικής κατάστασης.

Η κυρίαρχη ιδέα του camp ήταν να μάθουν τα παιδιά να μεταφέρουν τις δεξιότητες που διδάσκονταν για να παίξουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το όμορφο παιχνίδι του μπάσκετ.

Οι διοργανωτές του camp έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την συμμετοχή, αφού σταδιακά στα τρία χρόνια λειτουργίας του, από το 1ο I.B.C. που είχε   46 συμμετέχοντες, το 2ο που είχε 65 στο φετινό τα παιδιά έφτασαν στις 80 συμμετοχές που ήταν και ο στόχος.

Τέλος, η διοίκηση του συλλόγου και το TBD θέλησαν να ευχαριστήσουν το basketblog.gr και τον Άκη Τσόλη για την προσφορά του, μέσω των προσφερθέντων δώρων από το την ίδια την ιστοσελίδα (μπάλες, φανέλες, αναμνηστικά κ.α.) τα οποία παρέλαβαν οι νικητές των ατομικών διαγωνισμών.

Το βίντεο που ακολουθεί που επιμελήθηκε ο Γιάννης Καναρέλης είναι μια σύντομη περίληψη του camp με ευχές για καλό καλοκαίρι και ραντεβού για το επόμενο Shooting Camp της Ένωσης και του TBD (3ο Shooting Camp – Christmas Basketball Camp) που θα γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων.