Το “παρών” στο καλοκαιρινό καμπ που διοργανώνει ο Κώστας Καϊμακόγλου έδωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς μιλώντας στους νεαρούς μπασκετμπολίστες για τη σημασία των προπονήσεων, το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το μπάσκετ, αλλά και τα “πρέπει” που υπάρχουν στη ζωή κάθε επαγγελματία μπασκετμπολίστα.

Ο πλεϊμέικερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ παρευρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Biofit Basketball Camp και ξεκινώντας τόνισε πως: “Είναι φοβερά σημαντικό αυτό που κάνετε αυτή την περίοδο. Και αυτό γιατί δείχνετε πως σας ενδιαφέρει η ατομική σας βελτίωση και αυτό είναι πολύ σωστό. Μόνο με σωστή, σκληρή και επίμονη δουλειά θα τα καταφέρετε. Μην τα παρατάτε ποτέ και να δείτε πως στο τέλος θα γίνουν τα όνειρα σας πραγματικότητα, να είστε σίγουροι γι’ αυτό”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παπαλουκάς:

Για την προπόνηση: “Θα πρέπει να κάνετε προπόνηση και να είστε 100% συγκεντρωμένοι. Ό,τι και αν σας απασχολεί να το αφήνετε για δύο ώρες εκτός μπάσκετ και να διασκεδάζετε όταν παίζετε. Μόνο τότε η δουλειά που κάνετε θα έχει αποτέλεσμα”.

Για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: “Άρχισα να παίζω γιατί μου άρεσε πολύ. Όλοι είχαμε επηρεαστεί φυσικά από την επιτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και άπαντες πήραμε τότε το πρώτο ερέθισμα”.

Για το τι πρέπει να κάνει κάποιος επαγγελματίας αθλητής: “θα πρέπει πρώτα από όλα να προσέχει τη ζωή που κάνει και φυσικά το σώμα του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί το σώμα του είναι ουσιαστικά και το “εργαλείo” της δουλειάς του”.