Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και τελικά διατήρησε ατόφιο το ρόστερ του χωρίς να κάνει καμία προσθήκη για το υπόλοιπο της Ευρωλίγκας. Επιλογές υπήρχαν. Άθελα ή ηθελημένα; Η ομάδα παίζει έναν “τελικό” αύριο στο Κάουνας και όλο αυτό του “μπούρου – μπούρου” σίγουρα δεν βοήθησε. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς αλλαγή στα γκαρντ, εκεί που η ομάδα πονάει και “φώναζε” για ενίσχυση. Όλα τα υπόλοιπα είναι οδοντόκρεμες.

Η υπόθεση Ουόλτερ Χοτζ μύριζε από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός ήταν “μέσα” (ή μήπως όχι;) στην υπόθεση Φώτση και διαπραγματευόταν δεύτερη αγορά σκοπεύοντας να μοιράσει σε ομάδες του εξωτερικού ένα ποσό 700 χιλιάδων δολαρίων, σε τέτοιο σημείο της σεζόν. Φυσικά και δεν πρόκειται να γινόταν. Στην ουσία πέρασε στον απλό φίλαθλο ότι η διοίκηση τα δίνει όλα για την υπέρβαση. Αυτός ήταν και ο στόχος. Αν οι πράσινοι διέθεταν πραγματικά το “μισό” χρήμα από αυτό που …έτρεξε στις οθόνες των PC σας τις τελευταίες ώρες  θα είχαν ενισχυθεί.

Ο Χοτζ για τον οποίο έγινε αρκετός ντόρος είναι ένας ταλαντούχος αθλητής. Παιδί του Ντόνοβαν στους Γκέιτορς και παίκτης που ανεβάζει σταδιακά το στάτους του στο ευρωπαϊκό μπασκετικό χρηματιστήριο. Έχει χαρακτηριστικά που σίγουρα δεν υπάρχουν στα πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για παίκτη δυνατό στην προσωπική φάση (με σκορ από όλα τα σημεία) και δημιουργία από το πικ εν ρολ. Είναι πρωτίστως σκόρερ από τη φύση του και παραμένει παίκτης ενστίκτων.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο γκαρντ που “θα κρατήσει στη ζωή” τον Διαμαντίδη. Ξεχάστε το. Ούτε αυτός που, στη παρούσα φάση, θα δώσει την ένεση ποιότητας που χρειάζεται η ομάδα, παρά τα στοιχεία του. Το ποσό το 300χιλ. που βγήκε προς τα έξω σε συνδυασμό με το τάιμινγκ της σεζόν και τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού για τη θέση, ακούστηκε στα αυτιά μου επιεικώς αστείο. Δεν έχει καμία δουλειά ο Παναθηναϊκός να μπλέξει σε νταλαβέρια με τους Πολωνούς για έναν παίκτη που δεν τον εξυπηρετεί και είμαι σίγουρος ότι δε θα αποτελούσε επένδυση και τη νέα σεζόν. Η Ζιελόνα Γκόρα πάει για τίτλο στην Πολωνία και η αλήθεια είναι ότι δεν προτίθεται  να δώσει τον παίκτη.

Όπως σας είπα αργά το βράδυ, όλη τη φασαρία έχει δημιουργήσει ο μάνατζερ του παίκτη Tarek Khrais ο οποίος είναι περιπτωσάρα. Ο εν λόγω κύριος, ο οποίος βρίσκεται σε κόντρα με την πολωνική ομοσπονδία (γιατί λόγω έλλειψης εγγράφων δεν έδωσε -σωστά- άδεια σε πελάτη του να παίξει στη λίγκα, κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνος ο ατζέντης) και μάλιστα θέλει να ωθήσει τους δύο πελάτες του (Χοτζ και τον γνωστό μας και συμπαίκτη του, Κουίντον Χόσλεϊ) σε αποχή από το ολ σταρ γκεϊμ (με τη πρόφαση της κακής αντιμετώπισης από τους διαιτητές), έχει παζαρέψει στο “μιλητό” των Χοτζ σε διάφορα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, χωρίς η ομάδα του 26χρονου γκαρντ να έχει διαθέσει να δώσει τον παίκτη. Νομίζω καταλαβαίνετε…

Από την άλλη εάν πράγματι ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει αγορά που να αξίζει, θα μπορούσε να στραφεί στον E.J. Rowland της Ρίγα. Τον είχαμε αναφέρει πρόσφατα στη “λίστα για γκαρντ” του Ολυμπιακού. Δύσκολη περίπτωση, αλλά αξίζει τον κόπο. Έχει το δυνατό κορμί να “προστατέψει” τον Διαμαντίδη, είναι αλτρουιστής και ξέρει να επιβιώνει και στην transition offense και στο μισό γήπεδο. Κομπλέ γκαρντ, σας το λέω ανεπιφύλακτα, κάνει τα πάντα στο παρκέ. Παράλληλα έχει και κοινοτικό διαβατήριο (Βουλγαρία), οπότε σίγουρα μιλάμε  για επένδυση και όχι για συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν (προσωπικά και σαν Αμερικανό θα τον υπέγραφα εύκολα και για του χρόνου).

Ο Κρις Κουίν από την άλλη δεν δέχθηκε την πρόταση ανανέωσης της Βαλένθια γιατί ήθελε να γυρίσει στην Αμερική αλλά έχω την υποψία ότι μια ομάδα η οποία διεκδικεί την είσοδο στα πλέη οφς της Ευρωλίγκας ίσως τον συγκινούσε. Με τη Ζαλγκίρις π.χ. μίλησε, απλά η οικονομική ανασφάλεια που βγάζει ο σύλλογος προς τα έξω τον φόβησε. Ο Κουίν είναι ο γκαρντ που θα σου παίξει αμέσως και θα δώσει άλλον αέρα στην ομάδα.

Δεν είναι ο παίκτης που θα αποτελέσει  πανοπλία για τον Διαμαντίδη, αλλά με την παρουσία του στο παρκέ ο αρχηγός θα έπαιρνε πολύτιμες ανάσες χωρίς η ομάδα να πέφτει ταχύτητα σε μεγάλο βαθμό. Εξαιρετικός σουτέρ, αυτοματοποιημένες κινήσεις, γρήγορη σκέψη, αποτελεί τον πικ εν ρολ γκαρντ που έπρεπε να έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του. Άλλωστε τα είχαμε πεί προ Μπανκς. Μεγαλύτερη παραδοχή του τότε λάθους (το οποίο φωνάζαμε εδώ) με μια διόρθωση με τον συγκεκριμένο, δε θα υπήρχε.

Πολύ καλή περίπτωση είναι σίγουρα και ο Σέλβιν Μακ του Μπάτλερ, ο οποίος μετά τους Ουίζαρντς παλεύει στη D-League για την επαναφορά. Παίκτης που συνδυάζει αρκετά πλεονεκτήματα των προαναφερθέντων. Δυνατό κορμί (μεγάλα άκρα), έξυπνος παίκτης, εξαιρετικό σουτ, κοντρολαρισμένο γκαρντ. Μπορεί να λειτουργήσει με και αντί του Διαμαντίδη, αν και νομίζω ότι σαν μπακόρτ θα είναι το καλύτερο τους. Στη σωστή κατάσταση στην Ευρώπη μπορεί να κάνει παπάδες και έχω την αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια τέτοια για αυτόν. Μόλις 22 ετών. Αυτός μάλιστα. Keep in mind. Άλλωστε, το ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού.

Πηγή: Hoopfellas