Ο Ιωσήφ Μπούσι αποχώρησε από τη Φ.Ε.Α., μετά από ένα χρόνο συνεργασίας με το σύλλογο και θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στον Σπαρτιατικό.

Ο 23χρονος γκαρντ άφησε το συγκρότημα της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, που φέτος υποβιβάστηκε στην Α’ Ε.Σ.Κ.Α., και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φορά τη φανέλα της ομάδας της Σπάρτης, στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Ο Μπούσι μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Φ.Ε.Α. για το λόγο που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Σπαρτιατικό: “Αυτά που με έκαναν να προτιμήσω το Σπαρτιατικό ήταν πολλοί λόγοι. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που θα έχω, οι άνθρωποι και ο κόσμος εκεί με αγκάλιασαν από την αρχή και θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ και μόνος στα πόδια μου”.

Επίσης, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη Φ.Ε.Α.: “Αρχικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια της Φ.Ε.Α., που από την πρώτη στιγμή που συνεργάστηκα με το σωματείο με αγκάλιασαν όλοι, σαν με γνώριζαν πολλά χρόνια κι αυτό δεν συμβαίνει παντού! Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της διοίκησης που με εμπιστεύτηκαν. Το ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορώ να πω για τον κόουτς Κοσμίδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος λόγος που ήρθα στην ομάδα και μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και με εμπιστεύτηκε. Ο κόουτς Τσούφης ήταν πάντα δίπλα μου και άκουγα τις συμβουλές που μου έδινε και με ηρεμούσε σε κάθε παιχνίδι. Τέλος, θέλω να αναφερθώ στους συμπαίκτες μου, ή αλλιώς στα “αδέρφια” μου, που σε καλές ή άσχημες στιγμές ήταν εκεί. Ήμασταν μια οικογένεια ό,τι κι αν γινόταν. Η αλήθεια είναι ότι στενοχωρήθηκα που η ομάδα υποβιβάστηκε. Το παλέψαμε και πέσαμε μαχόμενοι. Εύχομαι τη νέα χρονιά να είναι όλοι καλά, με υγεία πάνω από όλα. Μην φοβάστε τίποτα, είστε όλοι σε καλά χέρια”.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

“Ο Σπαρτιατικός θα είναι ο νέος μπασκετικός σταθμός στην καριέρα του Ιωσήφ Μπούσι. Ο 23χρονος γκαρντ, που την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στη ΦΕΑ, απάντησε θετικά στην πρόταση των διοικούντων τον σύλλογο του Νομού Λακωνίας, βλέποντας μπροστά του έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα πρωτάθλημα μη γνωστό στο ευρύ κοινό του χώρου του μπάσκετ, όπως είναι αυτό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου).