Η FIBA δημιούργησε την ετήσια έρευνα της για τα πρωταθλήματα σε παγκόσμια κλίμακα και φυσικά έκανε έλεγχο και στην Basket League.

Για την ακρίβεια από την Ελλάδα αποχώρησαν 146 παίκτες και ήρθαν 128, με την χώρα μας να βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας, η οποία σχετίζεται με τους περισσότερους αθλητές φέτος και σε σύγκριση με την σεζόν που πέρασε.

Τώρα στις οικονομικές διαφορές η Ελλάδα βρέθηκε στην 3η θέση, με τις ομάδες της να εμπλέκονται σε 132 υποθέσεις μέσω του ΒΑΤ (αρμόδιο όργανο για οικονομικές υποθέσεις),

Στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League η συμμετοχή των 12 ομάδων είναι αριθμός μεγαλύτερος, μόνο από Αυστραλία και Βέλγιο. Δόθηκαν 132 παιχνίδια και αυτή η επίδοση μας κατέταξε στην προτελευταία θέση της σχετικής λίστας.

Στον μέσο όρο ηλικίας των παικτών τα πήγαμε περίφημα, με μέσο όρο τα 27.1 χρόνια, ενώ στο ύψος καταγράφηκαν τα 197.9 μέτρα. Στους ξένους αθλητές η Ελλάδα είναι 5η, αφού αγωνίστηκαν στην μεγάλη Λίγκα της 53.1 % μη γηγενείς παίκτες.

Για τους Έλληνες νεαρούς παίκτες (1/7/1999 και έπειτα) ο αριθμός ήταν μικρός με μόλις 11.7%. Τέλος η Stoiximan Basket League της περυσινής χρονιάς είχε 12 ομάδες, με 100 Έλληνες αθλητές, 86 Αμερικανούς και 27 από άλλες χώρες.

Οι γηγενείς σκόραραν 5.1 πόντους μέσο όρο έκαστος, ενώ στην πλευρά των Αμερικανών οι πόντοι ανέρχονταν στους 9.6 και στους παίκτες λοιπών εθνικοτήτων στους 8.7.