Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έργο που παίζεται χρόνια στα Ελληνικά γήπεδα, όπου υπάρχουν σωματεία που θεωρούν κτήμα τους, αθλητές ή αθλήτριες, επειδή έτυχε αυτές ή να ξεκίνησαν την καριέρα τους σε κάποιο σωματείο ή να βρέθηκαν εκεί από μικρές, και σίγουρα η πολιτεία θα πρέπει να θεσπίσει νομοθετικό σχέδιο ώστε να μπορεί ο αθλητής να εξελίσσει την καριέρα. Συγκεκριμένα στον Ελλαδικό χώρο μόνο στην επαγγελματική Α1 μπορεί ένας παίκτης ή μια ομάδα να αλλάξουν παίκτες ανά πάσα στιγμή, κάτι που δεν γίνεται ούτε στην πανάκριβη Α2, όπου αν μια ομάδα κάνει λάθος δεν μπορεί να προσθέσει παρά ένα παίκτη από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να δείξουμε πόσο δυσκοίλια είναι η διαδικασία, και πώς κάποια σωματεία αποφασίζουν και διατάζουν για τους αθλητές ή τις αθλήτριες τους, θεωρώντας τους κτήμα τους.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι δυο αθλήτριες Αγγελική και Σταυριανή Βιντσιλαίου οι οποίες επιθυμούν να συνεχίσουν την πορεία τους στην ΑΕΝ Κηφισιάς, με την ομάδα μπάσκετ του Γαλατασίου να κάνει τα αδύνατα δυνατά να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη, προσπαθώντας να εμποδίσει ή να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΑΣΕΑΔ, στο οποίο έχουν προσφύγει οι αθλήτριες. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, εκτός από την πίεση για καθυστέρηση της υπόθεσης, το Γαλάτσι προσπαθεί να κερδίσει κάποια ανταλλάγματα για να τις αφήσει ελεύθερες. Και όλα αυτά πηγαίνοντας κόντρα στις επιθυμίες των δυο αθλητριών, που αποτελούν ξένο σώμα για την ομάδα τους. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και τα δυο κορίτσια έχουν θητεύσει στις Εθνικές ομάδες.

vintzilaiou aggeliki

vintzilaiou stavriani